Hovedinnhold

Vålerenga kan ende i «lekegrinda»

TILBAKE? Klanen kan nok en gang ende opp på store stå neste sesong. Vålerenga vurderer å flytte tilbake til Bislett. Foto: Ingar Storfjell
TILBAKE? Klanen kan nok en gang ende opp på store stå neste sesong. Vålerenga vurderer å flytte tilbake til Bislett. Foto: Ingar Storfjell
(VG Nett) Mandag formiddag var Vålerenga-direktør Pål Breen på Bislett for å se på forholdene. Neste sesong kan Oslo-klubben være tilbake i «lekegrinda».

Denne saken handler om:

Spill VM Manager


  • Konkurrer om fete premier, heder og ære under sommerens fotball-VM.
  • Kjøp spillere for 50 millioner kroner.
  • Konkurrer mot tusenvis av andre managere.
  • Lag ditt drømmelag her!

Vålerengas avtale med Ullevaal stadion går ut etter denne sesongen. Hovedstadsklubben uten hjemmebane vurderer nå å vende tilbake til Bislett.

VG Nett-leser:
VIF har blitt for store for Bislett, både når det gjelder publikum, men spesielt med tanke på VIP-fasiliteter.
Diskuter her!

- Vi har to alternativer. Nå utreder vi muligheten for å spille på Bislett fra 2011. Identitet, økonomi og sportslige hensyn vil bli avgjørende, sier direktør Pål Breen til VG Nett.

Og økonomisk er det liten tvil om hva som lønner seg for Vålerenga. Klubben vil spare millioner på å flytte fra den kostbare nasjonalarenaen til kommunale Bislett.

Les også:Her lager Klanen ståplasser på Ullevaal

- Som leder ville det vært uansvarlig av meg og ikke utrede Bislett som et alternativ slik økonomien i fotballen er i dag. Det er et vesentlig rimeligere alternativ, bekrefter Breen.

Denne sesongen spiller Lyn og Skeid henholdsvis 1. og 2. divisjonskamper på Bislett, men alle forhold rundt 2011-sesongen er ikke spikret.

- Lyn kan forlenge sin avtale dersom de spiller i 1. divisjon også neste sesong. Vålerenga vurderer oss som en mulighet, og vi får bare ta det derfra, sier Anne Farseth, direktør i Idrettsetaten i Oslo kommune, til VG Nett.

En statistikk-side for Vålerenga viser at klubben har spilt 55 sesonger på Bislett opp gjennom årene - mot 18 på Ullevaal stadion.

Artikkelen fortsetter under bildet!

I BISLETT-SAMTALER: Pål Breen (t.h.) var mandag på befaring på Bislett. Til venstre sportssjef Truls Haakonsen. Foto: Tore Kristiansen
I BISLETT-SAMTALER: Pål Breen (t.h.) var mandag på befaring på Bislett. Til venstre sportssjef Truls Haakonsen. Foto: Tore Kristiansen


- På Bislett vil vi «eie» kampene selv, med alle rettigheter til blant annet VIP-avdelingen og kiosksalg. Det er plusser og minuser med begge arenaene. Vi forventer å gi et svar i løpet av august, sier Breen.

Sportsinteressert?Følg VG Nett-sporten på Facebook!

- Hva ønsker spillerne?

- De følger administrasjonens innstilling, men det er nok enkeltspillere med en historie i Vålerenga som helst vil til Bislett. Det er en historie her, svarer Breen.

- Jeg har vært ballgutt på Bislett stadion i gamle dager, og husker jo at Vålerenga hørte til der. Men jeg har trivdes godt på Ullevaal i ti år, jeg. Egentlig gleder jeg meg bare til vi får vår egen bane, sier VIF-veteran Freddy dos Santos til VG Nett.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside!

Vålerenga venter svar på reguleringsplanen vedrørende egen arena på Valle. Dersom alt går etter planen kan VIFs nye arena stå klar tidligst i 2013.

TRIVES: Freddy dos Santos har vært ballgutt på Bislett, men liker seg også på Ullevaal. Foto: Scanpix
TRIVES: Freddy dos Santos har vært ballgutt på Bislett, men liker seg også på Ullevaal. Foto: Scanpix

Talsmann i Klanen, Christian Kjellsen, ser plusser og minuser med både Ullevaal og Bislett, men mener arenaen i sentrum har mistet mye av sjarmen etter ombyggingen de siste årene.

- Det er slutt på råtne toaletter og bølgebrytere. Og det som i sin tid var Norges beste tribune, er nå full av seter. Det er en plastikkstadion. Helt klart ikke optimale forhold. Det er vel bare skøytefolket og Andreas Thorkildsen som er fornøyde der nå, sier Kjellsen til VG Nett.

Les også:Tre ganger Moa mot Spartak

Også han gleder seg mest til Vålerenga kan innta sin egen stadion, men presiserer at «lekegrinda» kan være et godt alternativ til Ullevaal.

- Man får et enormt trøkk på store stå, men vi kan lage stemning selv på en gresshaug på Marienlyst, vi. Og seter har vi skrudd ned før. Drillen er ladet, og vi er klare for ny dugnad, sier Kjellsen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball