Hovedinnhold

Vålerenga i Carew-samtaler

VIF-COMEBACK? John Carew har ikke spilt i Vålerenga siden 1999. Da forlot han klubben til fordel for Rosenborg, og senere utlandet. Her er han på landslagssamling før EM-kvaliken mot Island i august i fjor. Foto: Bjørn S. Delebekk
VIF-COMEBACK? John Carew har ikke spilt i Vålerenga siden 1999. Da forlot han klubben til fordel for Rosenborg, og senere utlandet. Her er han på landslagssamling før EM-kvaliken mot Island i august i fjor. Foto: Bjørn S. Delebekk
(VG Nett) John Carews agent Per A. Flod har den siste tiden forhandlet med Vålerenga om en mulig retur for 32-åringen.

Denne saken handler om:

Carews klubber:

  • - 97 : Lørenskog
  • 97-99: Vålerenga
  • 99-00: Rosenborg
  • 00-04: Valencia
  • 03-04: Roma (lån)
  • 04-05: Besiktas
  • 05-07: Lyon
  • 07-11: Aston Villa
  • 2011 : Stoke (lån)
  • 11-12: West Ham

John Carew fikk ikke forlenget kontrakten med det nyopprykkede Premier League-laget West Ham etter et heller skuffende opphold i London i fjorårssesongen.

Kun syv seriekamper fra start, samt 12 som innbytter, ble det for Sam Allardyces mannskap, og kun to scoringer hadde Lørenskogen-gutten å vise til.

Sportsbloggen: - Carew er et sjansespill

I midten av april spilte spissen sin foreløpig siste fotballkamp, og i løpet av sommeren har det vært stille om fotballfremtiden til 32-åringen.

- Dette var ingen god sesong. Så hvor lett det er å få kontrakt ute nå, det får vi se på, sa Carews agent Per A. Flod til VG i mai, men tilbudene har latt vente på seg.

Etter det VG Nett kjenner til skal Carew selv ha tatt kontakt med Vålerenga i sommer, og undersøkt muligheten for å returnere til gamleklubben.

Mangler spissalternativer

Det er Vålerenga, som sliter med alternativer på topp etter at trioen Marcus Pedersen, Veigar Páll Gunnarsson og Håvard Nielsen har forlatt hovedstaden den siste måneden, meget interessert i.

Riktignok er formen til den 195 centimeter høye spissen et usikkerhetsmoment, men likevel kan en gjeninntreden av kraftpluggen skape økt interesse på og utenfor banen, samtidig som han tilfører spillergruppen nyttig erfaring og verdifull spisskompetanse.

Det var i Vålerenga at karrieren til den tidligere landslagsspissen virkelig begynte å ta av. Som tenåring signerte han for østkantlaget, som han spilte 33 seriekamper og scoret 14 mål for.

1997-UTGAVEN: Her feirer Carew Vålerengas seier over Sogndal september 1997. Foto: Scanpix
1997-UTGAVEN: Her feirer Carew Vålerengas seier over Sogndal september 1997. Foto: Scanpix


Turen gikk deretter til Rosenborg, som betalte nærmere 25 millioner for Carew sommeren 1999.

Bare ett år senere solgte trønderne den høyvokste spissen videre til Valencia, som siden har vært innom Roma, Besiktas, Lyon, Aston Villa, Stoke og West Ham.

Ønsket å returnere til Vålerenga

Hjertet har likevel befunnet seg i Oslo, og for snaut to år siden sa Carew til Nettavisen at han gjerne returnerte til gamlelaget.

- Jeg har alltid ønsket å spille for Vålerenga her i Norge. Skal jeg dit må det være fordi jeg føler meg ferdig i utlandet.

Akkurat det virker det som om Carew er nå, og den siste uken er agent Per A. Flod blitt observert på Valle flere ganger i samtaler med Vålerenga-ledelsen, senest i går.

INGEN KOMMENTAR: Carew-agent Per A. Flod. Foto: Scanpix
INGEN KOMMENTAR: Carew-agent Per A. Flod. Foto: Scanpix

VG Nett får også bekreftet fra flere uavhengige kilder at Carew-samtalene har foregått en god stund, men for øyeblikket er partene et godt stykke fra hverandre i lønnsforhandlingene.

Dukker stadig opp

Hverken Vålerenga, John Carew eller agent Per A. Flod ønsker å si så mye om Vålerengas Carew-interesse.

- Når det gjelder Johns fremtid kommenterer jeg aldri den før ting er helt klart, sier Flod til VG Nett.

I Vålerenga er man også ordknappe om de pågående samtalene.

- Vi har ikke hatt noe behandling av John Carew i sportslig utvalg, men navnet John Carew blir nevnt med ujevne mellomrom. Men før det gjennomføres reelle forhandlinger må det sendes melding til SU, og det har ikke skjedd her, sier leder i sportslig utvalg, Håvard Lunde til VG Nett.

I en tekstmelding til VG Nett, skriver Carew selv følgende om saken:

- Det ryktet er ikke så mye å kommentere, tror jeg.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball