Hovedinnhold

Vålerenga får 25 millioner for Håvard Nielsen

... og Viking får trolig 12 millioner for Valon Berisha

KLARE: Håvard Nielsen og Valon Berisha, her sammen med agent Jim Solbakken, ble torsdag klare for Red Bull Salzburg. Foto: Privat
KLARE: Håvard Nielsen og Valon Berisha, her sammen med agent Jim Solbakken, ble torsdag klare for Red Bull Salzburg. Foto: Privat
(VG Nett) Både Vålerengas stortalent Håvard Nielsen (19) og Valon Berisha (19) er klar for østerriksk fotball.

Denne saken handler om:

Ved lunsjtid torsdag ble Vikings Valon Berisha klar for det østerrikske storlaget Red Bull Salzburg etter flere dagers forhandlinger.

- Vi vil rette en stor takk til Valon. Døren til Viking står alltid åpen for ham, sier styreleder Geir P. Solstad i Viking Fotball i en pressemelding, og fortsetter:

- Viking er veldig fornøyd med at denne overgangshandelen er gjennomført. Vi ønsker også Valon all mulig lykke i en ny klubb, og vil følge ham tett i tiden framover.

Østerrikske aviser antyder at prisen for Berisha skal ligge på rundt 12 millioner norske kroner, noe også VG Nett får bekreftet fra sentralt hold.

Over dobbel pris for Nielsen

Langt mer går en annen, norsk tenåring for: Vålerengas Håvard Nielsen. Etter det VG Nett får opplyst fra sentralt hold skal summen for den anvendelige angrepsspilleren ligge på rundt 25 millioner kroner. Etter det VG Nett vet, dreier dette seg om «sikre» kroner, og ikke prestasjonsbaserte beløp.

- Det er litt kaos her nå, skriver en fornøyd, men opptatt Håvard Nielsen i en SMS til VG Nett.

- Håvard har vært her siden tirsdagskvelden og vi håper og tror at forhandlingene rundt de to overgangene snart er ferdige, sa spillernes agent Jim Solbakken i en kort kommentar til VG Nett tidligere på torsdag.

Christian Kjellsen, talsmann for Klanen, sier det er synd at Nielsen er på vei vekk fra klubben.

- Det er ingen som er overrasket over at han forsvinner, men det er synd at det kommer så tidlig. Jeg hadde håpet han skulle bli i to-tre år til, sier Kjellsen, og legger til:

- Men sånn er det her i verden. Det viktige for vår del nå er at pengene reinvesteres.

- Hva mener du er mest presserende å få inn i laget når Nielsen forsvinner?

- Han må jo erstattes av en bedre spiller. Og hvis det er penger igjen, kanskje en forsvarsspiller.

Små detaljer som gjenstår

Valon Berisha har 56 eliteseriekamper for Viking, og fire mål. Nielsen har 46 kamper og ni mål.

Det var avisen Kurier som først meldte at de to norske stortalentene var på vei til Østerike. Avisen spekulerer i en overgangssum på rundt 12 millioner for Berisha.

Det har ikke lyktes VG Nett i å få noen offisiell kommentar fra Vålerenga. Selv om Red Bull Salzburg i dag presenterte de to spillerne, skal det fortsatt være små detaljer som gjenstår før Nielsen-overgangen er endelig i boks.

Begge de to tenåringene har fått fireårskontrakter, bekrefter spillernes agent Jim Solbakken.

- Det er vanskelig for begge å forlate klubbene sine her hjemme, men det er et steg i riktig retning for begge, sier Solbakken til Aftenposten.

Vålerenga aksepterte budet på Nielsen allerede tirsdag.

- De har fulgt ham en stund, men det kom brått og overraskende på Nielsen. Han var nede og så på fasilitetene, og da ble avgjørelsen mye enklere, fortsetter agenten.

Fornøyd og vemodig Vålerenga

- Dette er en dag hvor Håvard Nielsen får lov å ta et steg i sin fotballkarriere. En Oppsal-gutt som kom hit som 16-åringen, og som har spilt seg til fast plass her.

- Det er vemodig at Håvard går, og salget har en viss bismak. Han har vært en drømmespiller å ha her, han har vist holdninger som jeg håper mange av de unge har lært og lærer av. Håvard har vært tålmodig og ydmyk, og gjort den jobben har er blitt bedt om, skryter leder for sportslig utvalg i Vålerenga Fotball, Håvard Lunde.

Bare trist er salget likevel ikke.

- Får man et tilbud man ikke kan si nei til, og dette var et slikt tilfelle, så er det riktig å la ham gå.

Jakten på en erstatter, eller erstattere, er allerede i gang, poengterer Lunde.

- Hvor mange som kommer inn i sommer, to, tre, eller fire, det kan man ikke si nå, men det skal være noe bevegelse både ut og inn.

- Håvard må selvsagt erstattes, og forutsetningene for salget var at noe av pengene som salget genererer skulle brukes til reinvestering. Vi skal hente riktig mann til riktig pris, understreker Lunde.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball