Hovedinnhold

Solskjær: - Tar gull om man havner foran RBK og VIF

MØTER FAVORITT: Ole Gunnar Solskjær står fast ved at VIF og RBK er målestokkene i norsk fotball. Foto: Bjørn S. Delebekk
MØTER FAVORITT: Ole Gunnar Solskjær står fast ved at VIF og RBK er målestokkene i norsk fotball. Foto: Bjørn S. Delebekk
(VG Nett) - Rosenborg og Vålerenga er de to store gullfavorittene. Hvis noen andre havner foran disse, blir det laget også seriemester, tror Ole Gunnar Solskjær.

Denne saken handler om:

Han er klar på hvilke klubber som er målestokken i norsk fotball - både for hans eget Molde og resten av røkla.

- Du rangerer ikke Tromsø og Stabæk like høyt som RBK og VIF?

- Jeg har hele tiden sagt at VIF og RBK er favoritter, så hvis Tromsø kommer over de to lagene, vinner de serien. Det er opp til oss litt mindre klubbene med færre ressurser å ta den oppgaven, sier Solskjær til VG Nett.

VG LIVE: Følg VIF - Molde her fra klokken 20.00 onsdag

Denne uken har han tatt med seg sitt MFK til hovedstaden. I kveld er det stormatch mot Vålerenga på Ullevaal. VIF slet spillemessig etter to strake seirer innledningsvis, men den siste tiden har de fått orden på poengsankingen.

VG LIVE: LSK-Start og FFK - FKH her fra klokken 18.00

Vålerenga har også vunnet fire av de fem siste innbyrdes oppgjørene mot Molde, og vil klatre ytterligere om man vinner kamper man har til gode på hjemmebane.

- VIF har kun spilt fire hjemmekamper. Har de ligget kunstig lavt på tabellen?

- Ja, det er både spilt færre kamper totalt og færre kamper på hjemmebane - sånn sett lyver tabellen. Vinner VIF de to kampene de har til overs - som det forventes at de gjør - har de like mange poeng som oss, minner Solskjær om.

VG Nett-leser:
Skal VIF begynne å innfri mitt favorittsempel før sesongen, så bør de vinne denne kampen mot Molde.
Diskuter kampen her! 

Han mener nøkkelen for å slå VIF er å fremstå like defensivt solide som man har gjort de siste kampene, i tillegg til at Molde må skru opp tempoet fremover i banen.

LES OGSÅ: Sjekk skadestatusen foran runden i denne saken

På spørsmålet om dette er årets vanskeligste kamp til nå, svarer den tidligere Manchester United-stjernen:

- Det er det jeg tenker nesten før hver eneste kamp. Har jo tenkt det foran både Viking og Brann på bortebane. Begge to var i utgangspunktet vanskelige kamper som vi gjorde det veldig bra i. Neste kamp er i alle fall den viktigste, sier Solskjær.

(saken fortsetter under bildet)

SELVSIKKER: - Hvis vi spiller opp mot vårt beste så vinner vi kampen, sier Martin Andresen. Foto: Scanpix
SELVSIKKER: - Hvis vi spiller opp mot vårt beste så vinner vi kampen, sier Martin Andresen. Foto: Scanpix

Vålerenga-trener Martin Andresen tror på en god fotballkamp mot serietoeren.

- Det blir forhåpentligvis en god fotballkamp mellom to lag som ønsker å angripe og spille bra fotball. Jeg tror disse to lagene vil være med der oppe mot slutten av ligaen i år og det er en fin test for oss hvordan vi ligger an formmessig. Det er ting å gå på, men det begynner å nærme seg nå, sier Martin Andresen til vif-fotball.no.

- Samtidig har vi god statistikk her på Ullevaal, så hvis vi spiller opp mot vårt beste så vinner vi kampen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball