Hovedinnhold

Sogndal-treneren: - Vålerenga er et fantastisk lag

TELLENDE RESULTAT: Det var Vålerenga som hadde ballen klart mest, men det var Sogndal som fikk til det fotball handler om: Score mål. Her setter Gustav Valsvik inn 1-0. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
TELLENDE RESULTAT: Det var Vålerenga som hadde ballen klart mest, men det var Sogndal som fikk til det fotball handler om: Score mål. Her setter Gustav Valsvik inn 1-0. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
ULLEVAAL (VG Nett) (Vålerenga - Sogndal 0-2) Det ble nok et skuffende Vålerenga-resultat mot Sogndal, men fra motstanderen vanker det trøst.

Denne saken handler om:

Vålerenga hadde ballen, Sogndal scoret målene. Så enkelt kan fredagens kamp mellom Vålerenga og Sogndal oppsummeres.

- Ikke mest, men best

Ifølge VGs OPTA-statistikk hadde hjemmelaget ballen i 77 prosent av tiden, sjansestatistikken var jevnere, mens målprotokollen viste bare én vinner: Sogndal: to, Vålerenga: en stor smultring.

VG LIVE: Les fyldig referat!

Sogndal-trener Jonas Olsson har forklaringen:

- Det gjelder ikke å ha ballen mest, men best.

Og akkurat det var ingen i Vålerenga-leiren uenige med Sogndal-treneren om fredag kveld, men Oslo-laget kan i alle fall notere seg fra noen hyggelige ord fra Vestlandet.

VIF-ROS: Sogndal-trener Jonas Olsson roser motstander Vålerenga. Foto: Fredrik Varfjell, NTB/Scanpix
VIF-ROS: Sogndal-trener Jonas Olsson roser motstander Vålerenga. Foto: Fredrik Varfjell, NTB/Scanpix

- Vålerenga er et fantastisk lag, mener Olsson, og er sikker på at Martin Andresens lag vil være med å slåss i toppen, tross fredagens solide nedtur på Ullevaal stadion.

For egen del har han ikke endret oppfatning fra seriestart, da han sa til VG at det var kun ett mål for guttene fra saftbygda:

- Å overleve. Det er fortsatt 25 kamper igjen, og klarer vi det er det en fantastisk prestasjon.

VG Nett-leser:
Noen ganger må man gå et skritt tilbake for å gå to skritt frem. Om vi taper mot Lyn henger Andresen i en tynn tråd, og det er i mine øyne en bra ting.
Diskuter med andre her!

Kanskje er det også nøkkelen for laget fra bygda med drøyt 7000 innbyggere, det at man ikke tar av - til tross for syv poeng borte mot sterke lag som Odd, Rosenborg og nå Vålerenga. De innrømmer likevel at de er fornøyde med starten.

- Hadde jeg blitt tilbudt en slik sesongåpning før seriestart, hadde jeg selvsagt tatt den, sier Olsson til VG Nett.

- Og når vi når snart får lagt ny matte på Fosshaugane Campus, vil vi bli enda bedre. Det er veldig dårlige forhold der nå, det går nesten ikke an å spille fotball der, sier Sogndal-treneren.

Oppgitthet i Vålerenga

Martin Andresen var ikke så opptatt av sin motstander etter fredagens forestilling, men innrømmer at han likte dårlig det som ble prestert.

- Jeg er veldig skuffet over at vi ikke produserte mer. Vi visste akkurat hvordan Sogndal kom til å spille, men klarte ikke å gjøre de tingene vi ble enige om i forkant.

Mohammed Fellah deler trenerens skuffelse, og mener Vålerengas problemer ligger på begge sider av banen.

- Vi er altfor dårlige på kontra, og de scoret to møkkamål. I tillegg må vi begynne å sette sjansene våre, i dag burde vi ha puttet to eller tre, mener midtbanespilleren.

Les også: Liverpool så Vålerenga bli ydmyket

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball