Hovedinnhold

Siem om Vålerengas keeperbytte: - En gråsone

** NFF-toppen ber klubbene tenke seg om
** Konkurrent i 2.divisjon reagerer

PLANLAGT: Gudmund Taksdal Kongshavn ble byttet inn etter ett minutt mot Hønefoss. Foto: NTB Scanpix
PLANLAGT: Gudmund Taksdal Kongshavn ble byttet inn etter ett minutt mot Hønefoss. Foto: NTB Scanpix
(VG Nett) Kjetil Siem mener at Vålerenga utfordret regelverket med å planlegge et spillerbytte før Hønefoss-kampen.

Denne saken handler om:

- De har ikke gjort et regelbrudd, for i teorien kunne det jo en spiller ha blitt skadet. De utfordrer regelverket som jeg vil tro kan virke provoserende for 2.divisjonsklubbene. Dette er noe som er omstridt allerede, sier generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, til VG Nett.

Oslo-klubben står i fare for å spille i 3.divisjon med sitt andrelag neste sesong. Derfor valgte de å erstatte Lars Hirschfeld med Gudmund Taksdal Kongshavn, som dermed er spilleklar til kampen mot Gjøvik FF i morgen.

- Vålerenga har naturligvis ikke lyst til å rykke ned, men det føles nok veldig spesielt for dem som de kjemper mot - selv om det ikke er ulovlig, sier Siem.

- Ikke fair play, sier leder i divisjonsforeningen, Rune Nilsen.

BER OM FORSIKTIGHET: Kjetil Siem. Foto: Jan Petter Lynau, VG
BER OM FORSIKTIGHET: Kjetil Siem. Foto: Jan Petter Lynau, VG

Ber om forsiktighet

Siem ber nå om at de beste lagene i Norge tenker seg om.

- Jeg må mane til forsiktighet hos eliteserieklubbene som er i en situasjon der de kjemper for å unngå nedrykk. Ordningen i 2.divisjon er spesiell, og det er en viktig arena og prestasjonsplattform for reservelagsspillerne. Jeg håper dette ikke fører til nye runder om ordningene.

Les også: Fellah storspilte mot Hønefoss 

- Det er en debatt som er ganske konstant. Det er fire lag som rykker ned fra 1.divisjon, og så er det disse eliteserielagene som er der.

- Var dette etisk riktig av Vålerenga?

- Det er i hvert fall en gråsone. Man kan jo bytte ut en spiller fordi han er dårlig også. Her har man gjort noe bevisst, og de valgte ikke å legge skjul på det, svarer Siem.

- Det er bedre å være ærlige enn at man holder det skjult. Det står mer respekt av det.

Lillehammer reagerer

Lillehammer ligger på nedrykksplass i 2.divisjon avdeling 1, og er ett poeng bak Vålerenga.

- For oss som jobber knallhardt for å hevde oss i fotballen er det forstemmende. Når du skal møte andrelagene kan det få stor påvirkning for hvordan du gjør det i serien. Det kan ikke være tilfeldigheter som gjør at du rykker opp eller ned, sier leder i klubben, Jan Tore Meren, til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball