Hovedinnhold

Sander Berge (17) til West Ham

Kjetil Rekdal: – Han er fantastisk god

<p>ETTERTRAKTET TALENT: Vålerengas Sander Berge, her i duell med Odds Jone Samuelsen i fjor, skal på et «bli-kjent-opphold» i West Ham.</p>

ETTERTRAKTET TALENT: Vålerengas Sander Berge, her i duell med Odds Jone Samuelsen i fjor, skal på et «bli-kjent-opphold» i West Ham.

Foto: Håkon Mosvold Larsen, NTB scanpix
KONGSVINGER (VG) Søndag reiser Vålerengas meget talentfulle midtbanespiller Sander Berge (17) til West Ham for en ukes treningsopphold. Sjansen for kontrakt skal, etter det VG vet, være god.

Denne saken handler om:

Asker-gutten var banens gigant i den omgangen han spilte mot Kongsvinger lørdag. Han dominerte så kraftig fra sin midtbaneposisjon at folk på tribunen satt og måpte av beundring.

Berge er av samme årgang som Martin Ødegaard og Kristoffer Ajer, og han fyller 18 år i februar. 1998-årgangen til Norge holder høyt nivå, det er det liten tvil om.

LEST DENNE: Ekspertene om Ødegaards første år i Real

– Han blir ikke lenge i Norge, var de flestes oppfatning i Kongsvingerhallen. Nå viser det seg at den uttalelsen raskt kan bli en realitet – i dag reiser Berge, sammen med agent Mike Kjølø, til London og West Ham, som allerede har nordmannen Martin Samuelsen i stallen, og som ligger som nummer seks i Premier League.

– Fantastisk god

Det er snakk om et «bli-kjent-fra-begge-hold»-opplegg i West Ham, som allerede har sett 17-åringen i flere kamper. Berge skal trene med A-laget hele uken, pluss ha en obligatorisk økt med U-21-laget.

LES OGSÅ: Derfor valgte Berge Vålerenga

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal sa til VG etter kampen lørdag at det var umulig å si hvor lenge han kommer til å bli i Vålerenga.

– Han er fantastisk god. Jeg håper vi får beholde han, men det er ikke sikkert det blir lenge, sier Rekdal.

Sander Berge er 191 centimeter høy, og sterk som få 17-åringer. Selv Daniel Braaten klarte ikke å skubbe vekk Berge på treningene med Vålerenga i fjor.

Hverken Mike Kjølø eller Morten Wivestad i agentfirmaet Keypass AS vil kommentere saken. VG fikk lørdag kveld ikke kontakt med VIF-direktør Stig Ove Sandnes.


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball