Hovedinnhold

Rekdal til angrep på gamleklubben

* Rekdal mener AaFK-ledelsen er skyld i i klubbens trøbbel
* AaFK-Hoff: - En bitter mann som ikke klarer å styre seg

<p>SINT: Kjetil Rekdal på sidelinjen sammen med Jan Jönsson underveis i kampen på Ullevaal søndag.<br/></p>

SINT: Kjetil Rekdal på sidelinjen sammen med Jan Jönsson underveis i kampen på Ullevaal søndag.

ULLEVAAL (VG) (Vålerenga – Aalesund 3-0) Kjetil Rekdal (45) mener gamleklubben Aalesund er i ferd med å oppfylle spådommen han selv hevder å ha kommet med da han forlot klubben: Dere blir et bunnlag i 2014.

Denne saken handler om:

Etter den hypereffektive 3-0-seierenmot gamleklubben (5-5 i sjanser), der Tippeligaens toppscorer Vidar Örn Kjartansson scoret to og tilrettela for ett, var Vålerenga-treneren nådeløs mot sin tidligere arbeidsgiver, som avsluttet kontrakten hans etter fem sesonger høsten 2012.

– Jeg sa det da jeg var der: I 2014 kommer til dere til å være i bunnstriden. Fasiten er sånn per dags dato. Uten at jeg har noe glede av det. Jeg synes synd på spillerne, synd på supporterne. Fordi Aalesund har et potensial som skulle vært mye større. Det var i ferd med å vokse, men har misbrukt muligheten og kastet den bort med dårlig ledelse, sier Rekdal – som er serietreer med Vålerenga etter 12 runder.

Mens hans arvtager Jan Jönsson akkurat nå sliter i bunnen, på kvalikplass, med ett poeng mer enn jumbo Haugesund.

Det var til Vålerengas hjemmesider at Rekdal kom med bredsiden mot Aalesund før kampen. Da VG konfronterer ham med det på Ullevaal etter gårsdagens kamp, sier han at han skal bruke 20 sekunder på å forklare hvorfor. Men det går litt lengre tid…

– Da jeg kom til Aalesund i 2008, så lå dem i bunnen. Da begynte jeg å gjøre en del ting som var kanskje litt utradisjonelt og vanskelig for enkelte å akseptere. Så har du suksess, så når du et nivå der du kanskje må ta et steg til, så får du enda større motstand. Så bygger du opp på nytt – så er det tilfredshet igjen. Akkurat samme har skjedd fra i fjor til i år, sier Rekdal om Aalesund, som ble nummer fire i en oppløftende fjorårssesong under Jönsson.

– Hva slags motstand møtte du?

– Det vil jeg ikke utdype, svarer Vålerenga-treneren, men sier det handler om «kompetanse».

Ble fjernet

– Hvem som vet hva som skal til, hvilke valg som skal tas, hvem bestemmer det. Er det en fiskehandler, eller er det noen andre, en fotballtrener som har vært ute i verden? Da blir det diskusjoner, uenigheter og krasj, sier Rekdal – som med «fiskehandler» trolig sikter til klippfiskeksportør Bjarne Haagensen, mangeårig styreleder i Aalesunds aksjeselskap.

Klubben benyttet seg av en klausul i kontrakten da Rekdal ble fjernet fra trenerjobben – men mot kompensasjon høsten 2012. Da hadde trenerprofilen også fått kraftig kritikk i en spillerevaluering.

Aalesunds direktør Henrik Hoff kaller det «trist» at Rekdal velger å fyre løs mot klubben, to år etter at han var ferdig der. Hoff ga beskjed til Vålerenga-ledelsen i går at klubben ikke setter pris på den typen mottagelser når de kommer til Ullevaal som Tippeliga-gjester.

– Det er en bitter mann som ikke klarer å styre seg. Han har ventet på denne anledningen. Hvorfor sa han ingenting om dette i fjor, da Vålerenga slet og Aalesund gjorde det bra? Nå skal han liksom stå der og være norsk fotballs Messias. Og hvis han mener han varslet at dette skulle skje med Aalesund, hvorfor gjorde han ingenting da han var der i 2012? Han bør heller se på hva han presterte i 2012, svarer Henrik Hoff til VG på Rekdals kritikk.

Hoff: - Trist

Det er ingen hemmelighet i Fotball-Norge at Rekdal og Aalesund-direktøren ikke går særlig overens etter den turbulente avslutningen på Aalesund-oppholdet, der partene også var gjennom en rettssak.

– Mener du Vålerenga-ledelsen bør tøyle Rekdal når han kommer med slike utspill?

– Det får de finne ut av. Jeg synes det er trist at en hovedtrener skjeller ut ledelsen hos et motstanderlag, sier Hoff.

– Kan du huske at Rekdal varslet at dere om nedrykksstrid i 2014?

– Nei, nei. Etter at vi valgte å avslutte kontrakten, har ikke vi i Aalesund-ledelsen snakket med ham. Han ville ikke en gang være med på pressekonferansen, sier Henrik Hoff.

I går var spissfunnet til 1,3 millioner, islendingen Vidar Örn Kjartansson, alt Aalesund mangler: En som setter sjansene. Hans imponerende 13 mål på 12 seriekamper fordeler seg på åtte med høyrefoten, tre med venstre og to på hodet. I går scoret han med det første og siste – før han også headet ned til Daniel Fredheim Holm, som scoret sitt første for året.

Men etter kampen i går avviste Kjetil Rekdal at han er til salgs – selv i tunge økonomiske tider for Vålerenga. Og Kjartansson kom med følgende garanti i går:

– Det ville vært urettferdig fra min side å reise midt i sesongen. Jeg har snakket med dem og er veldig glad for å være her. Jeg er ikke til salgs, sier Vidar Örn Kjartansson til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball