Hovedinnhold

Pedersen lovet mål i avskjedskampen og innfridde

AVSKJEDSGAVE: Marcus Pedersen scoret i sin siste kamp på utlån i Vålerenga. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix
AVSKJEDSGAVE: Marcus Pedersen scoret i sin siste kamp på utlån i Vålerenga. Foto: Cornelius Poppe, NTB Scanpix
ULLEVAAL (VG Nett) (VIF - Brann 1 - 1) I en kamp der hjemmelaget nesten ikke skapte målsjanser, sørget en råsterk Marcus Pedersen (22) for at låneoppholdet fra Vitesse ble avsluttet på best mulig vis.

Denne saken handler om:

Hvordan scoringen kom? Vi har sett det før.

Martin Pusic kom til innlegg på venstresiden og hvem andre enn Marcus Pedersen befant seg i boksen. Omringet at to forsvarere kjempet 22-åringen ballen i mål, og sørget med det for en viktig utligning mot erkerival Brann etter at drøye timen var spilt, noe som også ble sluttresultatet.

VG LIVE: Les fyldig referat!

- Jeg lovet gutta at jeg skulle score i dag. Det hadde vært bedre med tre poeng, men det var en grei avslutning, sier en smilende Marcus Pedersen til VG Nett.

22-åringen har dermed scoret hele åtte mål på 15 kamper for de blå fra Oslo øst siden han ankom klubben.

- Jeg kom for å spille kamper, score mål og få selvtillit. Det føler jeg at jeg har oppnådd, sier Marcus Pedersen til VG Nett.

- Hvordan føler du låneoppholdet har vært for din del?

- Det har vært greit til å være en halv sesong. Jeg har ikke vært i toppform. Det løsnet litt på slutten. Hadde det løsnet før hadde det blitt mer, sier Pedersen som lover 100 prosent innsats i Vitesse når han returnerer til Nederland tirsdag.

Fornøyd Andresen

Bortsett fra scoringen skjedde det ikke mye på en strøken Ullevaal-matte. Det ble skapt noen muligheter av begge lag etter pause og nærmest var bortelaget.

Ved en anledning sendte Erik Mjelde Lars Hirschfeld ut i full strekk etter et skudd fra distanse. Sjanse nummer to kom etter en corner der innbytter Dawda Leigh var nære å sette ballen i eget mål. I sum hadde lagene likevel hevet seg flere hakk fra den første omgangen som var meget svak.

- Vi spiller en dårlig første omgang så utifra det så er jeg fornøyd med ett poeng, men i utgangspunktet gikk vi for tre, sier Martin Andresen til VG Nett og forklarer den svake omgangen slik:

- Vi var for dårlige mot etablert forsvar og var altfor direkte. Vi fikk mer ro utover i 2. omgang.

Akkurat den oppfatningen delte Kristoffer Hæstad.

- Det var en treg og tam første omgang. Vi hevet oss de siste 45 minuttene og får en fortjent redusering.

Skrek etter scoring

For før det var spilt tjue minutter skrek nemlig kampen etter en scoring. På det tidspunktet var det ikke skapt en eneste sjanse. Det var før bautaen Kim Ojo viste seg frem.

Etter 33 minutter raget han høyest i duell med Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld etter et innlegg fra Fredrik Nordkvelle. Ojo vant duellen og klarte samtidig å servere Amin Askar på åpent mål. Vingen gjorde ingen feil.

Vålerenga svarte med å gå i angrep nærmest umiddelbart. Veigar Pall Gunnarsson kom alene med en forsvarer, men et svakt dribleforsøk ble hindret og ballen klarert vekk.

Skuffet Skarsfjord

De store sjansene uteble de siste minuttene av 1. omgang og Brann gikk til pause med en fortjent 1-0-ledelse før altså Marcus Pedersen tok farvel med eliteserien med sin scoring etter 61 minutter.

- Det var en ganske solid kamp av oss, de er bedre i 2. omgang og får betalt sin beste periode. Så kommer vi tilbake, har mye sjanser og jeg er litt skuffet over ett poeng. Totalmessig er vi bekvemme med at vi gjør en så solid kamp, oppsummerte Brann-trener Rune Skarsfjord til VG Nett.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball