Hovedinnhold

Manchester United møter VIF i Norge

* Uniteds skandinaviske supporterklubb: - Det er bare å takke Vålerenga

TIL NORGE! Wayne Rooney og Manchester United møter Vålerenga i sommer. Her feirer Rooney et mål mot Everton i april. Foto: PA
TIL NORGE! Wayne Rooney og Manchester United møter Vålerenga i sommer. Her feirer Rooney et mål mot Everton i april. Foto: PA
(VG Nett) Norske Manchester United-supportere kan glede seg: Premier League-laget kommer til Norge i august.

Denne saken handler om:

VG Nett får fra flere hold opplyst at Manchester United møter Vålerenga som ledd i sesongoppkjøringen til neste sesongs Premier League.

Kampen spilles på Ullevaal 5. august. Den dagen møter egentlig Vålerenga Haugesund på bortebane i eliteserien. Dermed tyder alt på denne kampen må flyttes.

Vålerenga ønsker ikke å kommentere VG Netts opplysninger, men har kalt inn til pressekonferanse på Ullevaal stadion klokken 15.30 i ettermiddag hvor hovedtrener Martin Andresen og administrerende direktør Pål Breen vil være tilstede.

Antatt sterkt lag

Siden oppgjøret spilles kort tid før seriestarten i Premier League, er det ventet at United vil stille med flere av sine største stjerner - mot laget som ble nummer sju i eliteserien i fjor.

Vålerenga skal også ha fått forsikringer om at engelskmennene kommer med sitt beste lag to uker før Premier League-åpningen. Det kan bety at spillere som Wayne Rooney, Nani, Rio Ferdinand og Ryan Giggs blir med til Oslo.

2002: Ryan Giggs i duell med Pa-Modou Kah på Ullevaal. Foto: Scanpix
2002: Ryan Giggs i duell med Pa-Modou Kah på Ullevaal. Foto: Scanpix


- Det vil nok være noen spillere borte, men så nær seriestart kommer de mest sannsynlig med et bra lag og kanskje også noen nye spillere, sier redaktør i united.no, Dag Langerød, til VG Nett.

Førstelaget til Manchester United har ikke vært i Norge siden 2002, da klubben møtte nettopp Vålerenga på Ullevaal. United vant treningskampen etter scoringer av Ole Gunnar Solskjær og Roy Keane.

Fyller Ullevaal

I januar 2010 kom reservelaget, med Solskjær som trener, til Norge. Laget møtte Stabæk til treningskamp i Telenor Arena. Det har det siste året vært spekulert i om nettopp Solskjærs Molde skulle møte United, men nå blir det altså Vålerenga.

- Det er utrolig for oss som supportere å få Manchester United til Norge. Nå er det en del år siden sist. Dette blir fantastisk. Det er bare å takke Vålerenga. Spillerne deres som holder med United gleder seg nok veldig, sier Langerød.

Han tror ikke Vålerenga, som har møtt både Liverpool og Barcelona i Oslo de siste årene, vil ha noen som helst problemer med å fylle Ullevaal dagen etter Norway Cup er avsluttet i hovedstaden i august.

- Skandinavias og Norges største supporterklubb skal klare det. Det kan jeg nesten garantere, sier Langerød.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball