Hovedinnhold

Kopierte Maradona

13 år etter

STAVANGER (VG Nett) (Viking-Vålerenga 2-0) For 13 år siden scoret Diego Maradona det mest berømte målet som noen gang er scoret med hånda - uansett idrett. I går prøvde Vikings Rikhardur Dadason seg med en reprise - og lyktes.

Denne saken handler om:

Dadasons kommer neppe opp mot Maradonas «hand of God» i VM-kvartfinalen mot England i 1986 - men som Maradona klarte Dadason å lure dommeren.

- Det var en ren refleks. Og ballen traff handa mi, sier Rikhardur Dadadson til VG Nett etter kampen. Men han smilte lurt. Som Maradona gjorde det den sommerdagen i 1986...

- Hvis ballen traff en hånd, så var det Guds hånd, sa verdens beste fotballspiller den gangen i 1986. Islandske Dadason var noe ærligere. Han innrømmet i hvert fall at ballen traff hans hånd.


- Jeg ble litt overrasket over at dommeren blåste mål, sier Dadason. Vålerengas spillere og ledere reagerte momentant. Dommer Terje Hauge ble omtrent overfalt på banen, og på sidelinjen gikk VIF-trener Lars Tjærnås nesten amok. Tjærnås var så sint at selv Viking-trener Poul Erik Andreasen spratt opp fra benken sin. Det gjør han ikke for ofte...

- Forbanna

- Jeg ble det som på godt norsk kalles «forbanna», sier Lars Tjærnås. Han var inne i garderoben hos dommer Hauge både i pausen og etter kampen.

- Jeg satt hele tiden med en følelse av at Hauge holdt med Viking. Det er en personlig mening, og den står jeg for, sier Tjærnås. Dommer Hauge ble mer og mer ulykkelig etter hvert som han mer og mer skjønte at han hadde gjort sesongens blunder - så langt.

- Jeg så ikke at Dadason handset. Men jeg skjønte jo at det måtte ha skjedd noe så lenge hele Vålerenga-laget kom løpende bort til meg. Derfor konfererte jeg med begge mine assistentdommere, men ingen av dem hadde sett noe heller.

Da kunne jeg ikke annet enn å dømme mål, sier Terje Hauge til VG Nett. Dommer-sensor Kåre Lindboe var lenge inne hos dommer-trioen etter kampen. Det ble trolig sagt et-og-annet om Dadasons scoring der også...

Rikhardur Dadason avgjorde kampen, men Viking hadde bra kontroll også før håndball-goalen til islendingen.

Vålerenga tamme

Den nye yndlingen Tom Sanne, ex. Vidar, gjorde 1-0 på en heading rett før pause. Innlegg: Gunnar Aase.

Vålerenga produserte ikke mer enn en eneste målsjanse på 90 minutter, og kan neppe skylde på dommeren for at de tapte kampen. Selv om dommeren og hans menn bidro til å senke moralen da de godkjente Rikhardur Dadasons scoring etter 52 minutter.

Den kom forøvrig også etter innlegg fra Gunnar Aase. Men denne gangen var innlegget i lengste laget. Men «til helvete med det; man har da armer...»

Tenkte kanskje Rikhardur Dadason. 2-0 ble det i hvert fall i en veeeeeldig kjedelig kamp på Stavanger stadion.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball