Hovedinnhold

Gir VIF-ledelsen skylden

SKYLDER PÅ LEDELSEN: Tidligere VIF-trener Vidar Davidsen. Foto: Scanpix
SKYLDER PÅ LEDELSEN: Tidligere VIF-trener Vidar Davidsen. Foto: Scanpix
(VG) Tor Ole Skullerud gjorde som Vålerenga-trenere flest de siste 27 årene. Forsvant ulykkelig ut. Men Vidar Davidsen mener lederne er problemet.

Denne saken handler om:

VIF-trenere fra 1982

 • Sparket:
 • Knut Erik Rikheim (1982), Christer Nilsson (1986), Svein Ivar Sigernes (1988), Alf Inge Notkevich (1989) og Tom Nordlie (2001.
 • Degradert:
 • Per Anders Sjøvold (1984), Dag Vestlund (1990) og Lars Tjernås (1998).
 • Trakk seg:
 • Olle Nordin (1992), Kjetil Rekdal (2006), Petter Myhre (2007) og Tor Ole Skullerud (2009).
 • Måtte ut:
 • Vidar Davidsen (1997) og Knut Arild Løberg (1999).
 • Til Wimbledon:
 • Egil Olsen (1999)
 • Fullførte:
 • Leif Eriksen (1982) og Gunder Bengtsson (1984)

- Vålerenga har ikke tradisjon for sportslig kompetanse i styre og stell. Klubben har vært styrt altfor mye av følelser, og det lider Vålerenga selvsagt under. Det virker som klubben er redd for kompetanse, sier Davidsen. Han hadde i alt 13 sesonger som spiller, trener og leder i klubben.

Skullerud til VGTV:- Det har vært tungt

Siden 1982 har bare tre mann forlatt hovedtrenerjobben godt fornøyde på Valle: Leif Eriksen, Gunder Bengtsson og Egil Olsen. De femten andre har enten blitt sparket (5), har trukket seg (4), blitt degradert til assistent (3) eller ikke fått fornyet kontrakten (3).

VG LIVE: Se alle kampene fra norsk eliteserie direkte resten av sesongen. Bestill her!

Får stryk

Davidsen var selv i den siste kategorien da han etter NM-gull og opprykk i 1997 ikke fikk fornyet kontrakten.

Andresen til VGTV:- Trist at han gir seg

- Vålerenga har bare vært gode når faglig sterke trenere har styrt sjappa, mener han og synes ikke dagens regime har vært bra. Klubbledelsen med - Odd Skarheim og Raymond Johansen i spissen - får ikke ståkarakter av Davidsen.

- Alt som kunne krype og gå av fagfolk har jo fra første stund vært skeptiske til Prosjekt Martin. Vålerenga har gjort seg selv en bjørnetjeneste ved å satse på en så fersk trener og leder.

Tøffe tak

Og i går fikk Skullerud nok av å være hovedtrener - underlagt den spillende manageren. Batteriene er tømt.

VG Nett-leser:
Tegneserielag . . .
Diskutér VIF her!

For to år siden trakk Petter Myhre ut kontakten. TV2-kommentatoren vil ikke rippe opp i den vonde avskjeden med Vålerenga, men sier på generelt grunnlag:

- Lederskap i profesjonell fotball er det ikke så mange i Norge som har mye erfaring med. For en trener kan det ofte være tøft å forholde seg til forventningene fra supportere og media samtidig som premissene ikke står i stil med klubbens målsetting.

Saken fortsetter under bildet!

ENDELØS TAPSREKKE: Stabæk-spillerne feirer 3-2-scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Vålerenga på Telenor Arena på Fornebu søndag kveld. Kampen endte 3-2 til Stabæk og VIF gikk dermed på sitt syvende strake tap. Foto: Scanpix
ENDELØS TAPSREKKE: Stabæk-spillerne feirer 3-2-scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Stabæk og Vålerenga på Telenor Arena på Fornebu søndag kveld. Kampen endte 3-2 til Stabæk og VIF gikk dermed på sitt syvende strake tap. Foto: Scanpix

VG LIVE:Sjekk tabell og statistikk her

Kjetil Rekdal trakk seg også. Han kjørte seg tom i 2006 etter å ha skaffet Vålerenga det eneste seriegullet de siste 25 årene.

- Jeg hadde en fantastisk tid i Vålerenga, men det er en krevende klubb å jobbe i. Det er som Geir Bakke en gang sa: «Du opplever det samme på ett år i Vålerenga som på tre år med andre klubber», beskriver Rekdal.

- Forventningene er ofte større enn realismen og da det gikk dårlig kom det frem mange grupperinger med sterke meninger. Det tærer på over tid. Til slutt fikk jeg nok av maset og trøkket. Jeg hadde ikke mer å gi.

Nå er det Martin Andresen som er hovedtrener. Hans kontrakt varer i alle fall ut neste høst.

Samleside:Flere fotballnyheter

MEDIEVANT: Martin Andresen, her avbildet etter at Tor Ole Skullerud gikk på dagen onsdag. Foto: Scanpix
MEDIEVANT: Martin Andresen, her avbildet etter at Tor Ole Skullerud gikk på dagen onsdag. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball