Hovedinnhold

Freddy dos Santos tabbet seg ut i «comebacket»

AVSKJED: Slik så det ut da Freddy dos Santos tok farvel med eliteserien i november. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
AVSKJED: Slik så det ut da Freddy dos Santos tok farvel med eliteserien i november. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
(VG Nett) Grusom start da Freddy dos Santos (35) spilte sin første fotballkamp på ni måneder, men så viste Vålerenga-legenden gamle takter.

Denne saken handler om:

Det var vemodig, men minneverdig da Freddy dos Santos i november i fjor avsluttet en lang og innholdsrik fotballkarriere ved å hamre inn sitt eneste eliteseriemål for sesongen mot Stabæk i den siste serierunden.

En 17 år lang fotballkarriere var over, og etter 11 år og 243 seriekamper for Oslos fotballstolthet skulle den karismatiske forsvarsspilleren legge skoene på hylla.

I ettertid har han vært fast inventar i TV2s fotballsendinger, samt vært programleder i Amazing Race. Bortsett fra en liten gjestevisitt for det engelske presselandslaget i sommerens EM, har skoene fått ligge i fred.

Bommet på første pasning

Helt til i går - da gjorde dos Santos et lite comeback, om enn ikke på øverste nivå:

35-åringen spilte nemlig sin første seriekamp for Teisens syverlag i andredivisjon. Det gikk ikke helt som den gamle Vålerenga-helten hadde håpet.

- Starten var ikke god, innrømmer dos Santos overfor VG Nett.

- Min første ballberøring endte med en elendig pasning. Han som skriver Teisens kampreferat hevdet ballen landet bak Ekeberghallen, og vi spilte et godt stykke unna hallen.

Det tok seg heller ikke umiddelbart opp.

- Nei, jeg må vel innrømme at jeg også hadde direkte skyld i det første baklengsmålet. Som vanlig ble en feilpasning snappet opp, og en Eikeli-spiller (Asbjørn Gjerde, journ. anm.) kom alene med keeper og scoret enkelt. Det var 100 prosent min skyld, humrer dos Santos.

Historisk frispark

Likevel var det ikke bare elendighet for den gamle krølltoppen. Med debutant dos Santos på laget tok Teisen nemlig sine første bortepoeng for sesongen. Kampen endte 4-4, mye som følge av 35-åringens gode takter foran Eikeli-målet.

- Jeg var faktisk involvert i alle fire målene våre, og scoret to av dem selv.

- Ett av målene mine kom faktisk på frispark, og det må vel være det første jeg har satt direkte i mål i min karriere, mener en fornøyd dos Santos.

TV-FJES: Freddy dos Santos har ledet flere TV2-programmer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
TV-FJES: Freddy dos Santos har ledet flere TV2-programmer. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix

Freddy dos Santos ga før 2011-sesongen beskjed om at han var inne i sin siste sesong som toppfotballspiller. Etter en god sesong ville både Martin Andresen og mange av Vålerenga-spillerne ha ham med i enda en sesong, men tross det vellykkede «comebacket» i går, angrer ikke Vålerenga-legenden på at tiden som fotballproff nå er over.

- Lysten er fortsatt der, men formen er dessverre ikke der. Et comeback er morsomt i tankene, men ikke i praksis.

- Dessuten er det godt å se at det gror godt i de bakre rekkene i Vålerenga, og nå var jo Simon Larsen til og med på rundes lag, minner Freddy dos Santos om.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball