Hovedinnhold

Fotballagenter slakter dos Santos-bok

Tidligere Riise-agent til VG Nett: - Smålig og latterlig

MISFORNØYD: Freddy dos Santos hevder å ha dårlige erfaringer med fotballagentene Einar Baardsen (t.v.) og Gunnar Martin Kjenner. De svarer med å slakte VIF-spilleren. Foto: VG
MISFORNØYD: Freddy dos Santos hevder å ha dårlige erfaringer med fotballagentene Einar Baardsen (t.v.) og Gunnar Martin Kjenner. De svarer med å slakte VIF-spilleren. Foto: VG
(VG Nett) Einar Baardsen og Gunnar Martin Kjenner får gjennomgå i den nye selvbiografien til Freddy dos Santos. Det får fotballagentene til å se rødt.

Denne saken handler om:

Dos Santos tok ifølge selvbiografien kontakt med Gunnar Martin Kjenner, da han han etter 1997-sesongen skulle i forhandlinger med Molde.

Vålerenga-spilleren fikk et et tilbud fra romsdalingene han umiddelbart ønsket å akseptere.

«Freddy, dette var altfor dårlig av Molde. Ikke skriv under. Gi meg litt tid, så skal jeg få pressa opp lønna for deg», sa Kjenner ifølge Dos Santos etter møtet på Grand Hotell.

Les også:- Nannskog sloss med Fredheim Holm på utested i Oslo

Dos Santos skriver videre at Kjenner avtalte et nytt møte med Molde der den kommende MFK-spilleren ikke deltok. Etter nye forhandlinger skal Kjenner ha bedt dos Santos om å godta det første tilbudet fra romsdalingene.

«Jeg skjønte ingenting. Hva fikk han til å ombestemme seg? Jeg skal være forsiktig med å komme med anklager, og jeg har overhodet ingen bevis, men der og da fikk jeg den gufne følelsen av at han hadde tusket til seg en del ekstra penger som han stakk rett i egen lomme», skriver dos Santos.

- Freddy skulle betale meg

I selvbiografien melder dos Santos også at Kjetil Rekdal var såpass lite fornøyd med Kjenner at han nektet å signere spillere som brukte Kjenner som agent.

- Det jeg sa var at slik situasjonen hadde blitt, måtte vi være oppmerksomme på hvilken agent spillerne benyttet, sier Kjetil Rekdal til VG Nett.

- Dette er et fryktelig dårlig forsøk på å få oppmerksomhet rundt boka. Jeg har gjort flere ting for Freddy jeg ikke har tatt fem øre for. Han har også spurt meg om hjelp flere ganger etterpå. Dos Santos slår seg selv på kjeften, sier Kjenner til VG Nett.

VGD:Diskutér norsk fotball her!

Fotballagenten sier han ikke husker alle detajlene rundt overgangen som fant sted for 12 år siden. Han er usikker på om det i det hele tatt ble arrangert noe møte nummer to med Molde-ledelsen, slik dos Santos hevder.

- Jeg har uansett ikke fakturert verken dos Santos eller Molde for noe arbeid. Freddy skulle derimot betalt meg prosenter av sin lønn, men de pengene har jeg ikke bedt om, sier Kjenner.

- Så dos Santos skylder deg penger?

- Ja, du kan vri det dit. Men jeg tar ikke penger fra spillere. Jeg fakturerer klubber og ikke spillere. Han har dummet seg ut, sier Kjenner.

- Har ingen bevis

- Jeg har ingen bevis. Alt dette blir ord mot ord. Men jeg har aldri bedt Kjenner om hjelp etter Molde-overgangen. Det er bare tull, sier dos Santos til VG Nett, og har følgende kommentar til at han skulle betalt en prosentandel av sin egen lønn til Kjenner.

NY BOK: Onsdag lanserer Freddy Dos Santos sin bok «Mitt liv som ganske god fotballspiller». Foto: Gyldendal
NY BOK: Onsdag lanserer Freddy Dos Santos sin bok «Mitt liv som ganske god fotballspiller». Foto: Gyldendal

- Hvis det er riktig er det rart han ikke presset opp lønna mi. Jeg tror ikke det stemmer, men kontrakten min med Kjenner gikk ut for lenge siden. Jeg har den ikke lenger, sier Vålerenga-spilleren.

I boken skriver dos Santos videre at han etter Kjenner-erfaringen inngikk en avtale med Einar Baardsen. Planen var at Baardsen skulle ta seg av kontakten med eventuelle andre klubber, skriver dos Santos.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside!

Vålerenga-spilleren ble selv enig med Kjetil Siem om ny kontrakt med Vålerenga, der Baardsen krevde 100 000 kroner for to mailer til VIF-ledelsen, ifølge dos Santos.

- Dette er rett og slett tull. Bare tøys som er tatt ut av sammenhengen. At en agent tar betalt for jobben han gjør er vanlig over hele verden, sier Baardsen til VG Nett.

Ble aldri utenlandsproff

Dos Santos skriver videre at Baardsen senere tok kontakt for å fortalle at en spansk klubb var interessert. Etter flere forsøk på å få tak i Baardsen uten hell, ringte agenten tilbake tre uker senere med beskjed om at Real Zaragoza hadde mistet interessen.

Men ifølge dos Santos hadde Baardsen nå avtalt et møte med en Premier League-klubb. Også denne gang skulle det gå flere uker før spilleren fikk en ny tilbakemelding, ifølge selvbiografien. Da var beskjeden at en avtale med Everton falt sammen i siste liten.

«Jeg visste ikke om han fant på absolutt alt, og om det var sånn han pleide å holde på med fotballspillere for å gi inntrykk av at han gjorde masse for dem, og at det derfor var smart å bruke han som agent».

- Dette er vrøvl og ren fantasi! Bare tull. Freddy er en spiller jeg brukte masse ressurser på å promotere. Flere hundre tusen på reiser og liknende. Det kan jeg dokumentere. Dette er et takk for sist fra en forsmådd spiller som ikke var god nok da det gjaldt, sier Baardsen til VG Nett.

- Forbannet

Fotballagenten forteller at flere klubber i Europa fattet interesse for dos Santos, men at de ikke ønsket å kjøpe spilleren da de fikk se han i flere kamper hvor han ikke spilte spesielt bra.

- Jeg blir rimelig forbannet når folk leverer slike sleivspark bare for å få solgt en bok. Smålig og latterlig. Han føler seg vel forsmådd fordi han aldri fikk opplevd proffdrømmen, sier den tidligere John Arne Riise-agenten.

Freddy dos Santos forteller at han var forberedt på reaksjoner fra de to agentene. Han understreker at boken ble skrevet før rettsaken mellom Einar Baardsen og John Arne Riise, og at han ikke ønsket å bidra til å kaste «glør på bålet» i den saken.

- Jeg har jo ikke bevis for noe jeg skriver. Telefonsamtalene ble aldri tatt opp. Jeg sier ikke at de har forsøkt å lure meg, men har skrevet det slik jeg opplevde det. At de reagerer på denne måten tar jeg ikke så tungt, sier dos Santos til VG Nett.

VG LIVE:Følg Vålerenga-Viking fra 19.00 her!

PS! Onsdag klokken 17 lanserer Freddy Dos Santos sin bok sammen med medforfatterne Aleksander Schau og Thomas Aune med boksignering på Tanum bokhandler i Karl Johans gate i Oslo.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball