Hovedinnhold

Forhandler om Jalland

- Siem i dialog med Rubin Kazan i dag

NJET, VIF?: Jørgen Jalland kan droppe Vålerenga til fordel forrussisk fotball - dersom han liker det han får se i Rubin. Foto: Scanpix
NJET, VIF?: Jørgen Jalland kan droppe Vålerenga til fordel forrussisk fotball - dersom han liker det han får se i Rubin. Foto: Scanpix
Drøye 16 måneder etter overgangen til Vålerenga, fristes Jørgen Jalland av millioner i russisk toppserie. I dag startet forhandlingene.

Denne saken handler om:


Et aldri så lite eventyr er i ferd med å utspille seg i fotball-Norge. I august 2003 kastet den da umeritterte Jørgen Jalland loss fra Sandefjord-fergen med stø kurs mot hovedstaden. Prislapp: 500 000 kroner.

Halvannet år senere, etter masser av tillit på Vålerengas sølvmannskap i eliteserien - kan et russisk proffeventyr være rett rundt hjørnet.

- Overrasket?

- Ja, det var vel ikke dette jeg lå og tenkte på om natten. Jeg regnet med å fullføre kontrakten min i Vålerenga, men jeg er helt klar for en ny utfordring, sier Jørgen Jalland til VG Nett.

Forhandler

I går ga han i møte med VIF-direktør Kjetil Siem beskjed om at en overgang til Rubin Kazan høres spennende ut.

I dag har Vålerenga innledet forhandlingene med den russiske klubben.

- Vi er kun i en innledende fase. Det er noe vi må se nærmere på i løpet av noen dager. Jeg kan ikke si mer om dette nå, sier Kjetil Siem til VG Nett.

Vålerenga solgte rett før jul Erik Hagen til Zenit St. Petersburg for rundt 8 millioner kroner. Budet Rubin Kazan sendte på Jalland tidligere i uken, er nok ikke like gullkantet.

- Er du fornøyd med budet fra russerne?

- Det er OK, allright. Men vi er i en tidlig fase, gjentar han.

Fri og frank

Dersom fremgangen i forhandlingene fortsetter kan Jalland snart reise over for å kikke nærmere på forholdene i toppserieklubben. Da kan også en overgang være nært forestående.

- Det avhenger veldig av det inntrykket jeg får av klubben der borte, sier 27-åringen.

Som nyutdannet siviløkonom, singel og eventyrlysten er han klar for å plusse på bankkontoen med et syvsifret årlig beløp.

Vålerenga er interessert i et salg av Jalland, dersom prisen er den rette. I går fortalte Kjetil Siem at det ikke var noen krise å beholde midtbanespilleren, men ettersom han selv er lysten på en overgang tyder mye på at vestfoldingen drar til Russland over nyttår.

Klubben har allerede sikret seg U21-kaptein Christian Grindheim, men kan bli nødt til å hente inn en erstatter dersom Jalland forsvinner ut av VIF-brakka.

Kjapp overgang

- Hvis du får grønt lys, når drar du og kikker på forholdene?

- Jeg regner med at det kan skje kjapt. Mitt inntrykk er at de ville ha meg nedover rett over nyttår, sier Jalland.

Dermed kan nok en spiller være på vei ut av den russiske svingdøra i Valhall.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball