Hovedinnhold

Doffen skrev brev til VIF-fansen etter cup-fadesen

Spillerne samlet til oppvask i dag

PÅ VALLE I DAG: Kristofer Hæstad møtte journalistene utenfor VIF-garderoben på Valle torsdag. Til høyre brevet som Hæstad var med på å forfatte. Foto: Jostein Magnussen/VG
PÅ VALLE I DAG: Kristofer Hæstad møtte journalistene utenfor VIF-garderoben på Valle torsdag. Til høyre brevet som Hæstad var med på å forfatte. Foto: Jostein Magnussen/VG
VALLE (VG Nett) Gjennom et åpent skriv til Vålerengas supportere beklager kaptein Kristofer Hæstad og spillergruppa de siste ukers prestasjoner.

Denne saken handler om:

Laget ligger på 13.plass i eliteserien, scorer omtrent ikke mål - og det hele toppet seg med gårsdagens pinlige cupexit for Kjelsås.

I dag var det tid for ettertanke på Valle, og spillerne var samlet til et lengre møte - uten trener Martin Andresen til stede - der alle fikk luftet tankene sine.

- Alle var enige om at prestasjonene ikke har vært i nærheten av hva som kreves. Det var ikke noen dramatikk i møtet, mer en erkjennelse av at vi ikke har vært gode nok, forteller Doffen til VG Nett.

Les også: - Spillerne må gå i seg selv

Han hadde naturlig nok ikke sin beste dag på jobben. Spillerne skulle egentlig ha fri torsdag, eller såkalt egentrening, men etter tapet i går ble det annerledes.

Etter spillermøtet satte Hæstad seg på en krakk utenfor VIF-garderoben og svarte på alt som kom.

- Håper de skjønner at vi er like skuffet

Han gjentok stort sett det samme som at «vi har ikke vært gode nok» «og vi er veldig skuffet over prestasjonene» den siste tiden. Det var også budskapet i et åpent brev til Vålerenga-fansen som ble lagt ut på klubbens hjemmesider tidligere i dag.
- Jeg håper de (supporterne) skjønner at vi er like skuffet som dem og at vi tar det tungt, sier Doffen.

VIF-kapteinen sier spillergruppen har satt opp flere punkter som forhåpentligvis skal få det til å løsne for et Vålerenga som knapt nok skaper målsjanser for tiden. De vil han holde for seg selv, men han levner liten tvil om at kravene til medspillerne må høynes.

- Nå må folk skjønne alvoret. Gårsdagen må fungere som en vekker for oss. Spillet vårt må opp på et helt nytt nivå for å snu dette.

Martin: - Vi fortsetter som før

Martin Andresen mener problemet ikke er å få ordene gjennom til spillerne - men at de rett og slett ikke har evnet å få det ut i kamp.

CUP-EXIT: Martin Andresen klarte heller ikke i år å ta Vålerenga til cupfinalen. Foto: Scanpix
CUP-EXIT: Martin Andresen klarte heller ikke i år å ta Vålerenga til cupfinalen. Foto: Scanpix

- Alle er enige om veien videre. Vi fortsetter som før, men vi ønsker selvsagt å fremstå bedre enn vi har gjort, sier Andresen.

Han mener det ikke var noe i veien med motivasjonen før møtet med Kjelsås, men at laget rett og slett ikke var bedre.

- Det er på en måte bra, og på en annen måte særdeles bekymringsverdig, sier Andresen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball