Hovedinnhold

Andresen tror Odd fikk svi etter VIFs United-opptur

FORNØYD: Martin Andresen så sitt lag ta tre enkle poeng mot Odd Grenland. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix
FORNØYD: Martin Andresen så sitt lag ta tre enkle poeng mot Odd Grenland. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix
ULLEVAAL (VG Nett) (VIF-Odd Grenland 3-1) Martin Andresen (35) tror Vålerenga slapp ned skuldrene, bygget selvtillit mot Manchester United og at man så konsekvensen av det mot Odd Grenland i kveld.

Denne saken handler om:

For etter å ha spilt en meget god 1. omgang i banespillet, scoret tre mål og samtidig vunnet sin første hjemmekamp på over tre måneder var VIF-trener Martin Andresen naturlig nok fornøyd da han møtte pressen etter kampen.

- Det var morsomt og det var gøy at vi spilte god fotball igjen. Vi var tilbake til å spille god fotball som vi gjorde mot United. I den kampen kjente gutta at det var morsomt å spille sånn og klarte det i dag igjen, sier han til VG Nett.

- Vi ble enige om at vi forsøkte det samme i dag og det så veldig bra ut.

Fikk til spillet som mot United

Etter en tung periode tidligere denne sesongen så nemlig VIF-treneren seg nødt til å gå til det skrittet med å gjøre om på formasjon og spillestil. Nå virker den planen å være skrinlagt etter at laget hans fikk en opptur i 0-0-kampen mot Manchester Uniteds stjernegalleri på søndag.

- Er det etter den kampen mot United at det har snudd litt for VIF?

- Vi har hentet en del poeng bortsett fra de siste to kampene, men poengmessig har vi fått det bra til etter vi la om (formasjon og spillestil). I dag fikk vi til spillet vårt igjen og det gjorde vi mot United også, sier Andresen, som tygger litt lenger på spørsmålet.

- Vi fikk i hvert fall muligheten til å spille en kamp som ikke betydde noe der vi lykkes og der fikk til spillet vårt igjen og det var viktig.

Bursdagsbarnet Berre sørget for ledelse

I solskinnet fredag kveld var det et bursdagsbarn som scoret det første målet på heldig vis.

VG LIVE: Fyldig kampreferat fra Ullevaal 

Morten Berre, som i dag fyller 37 år, fikk ballen noen heldig etter at André Hansen ikke fikk bokset et innlegg fra Chad Barrett skikkelig ut fra farlig område. Ballen havnet rett på panna til Morten Berre og han satte ballen kontrollert i det åpne målet.

Fra scoringen og ut resten av omgangen, virket det som om selvtillitten steg for hvert spark hjemmelaget hadde på ballen. Det var heller ikke ufortjent at 1. omgangs beste spiller fikk sette inn 2-0-scoringen.

Mohammed Fellah kombinerte fint med Chad Barrett på topp, fikk ballen tilbake forbi Odd Grenlands forsvar og satte ballen i mål via keeper André Hansen og i mål.

- Vi gir bort målene for lett

Mellom de to scoringene fikk gjestene sin første ordentlige sjanse. Torgeir Børven fant Elbasan Rashani som skjøt rett på Lars Hirschfeld fra kort hold.

- Vi gir bort de to målene for lett. Det samme er det med 3-0-målet. Det kommer når vi styrer kampen og har fire cornere på rad. Det er personlige feil, sier en skuffet og ordknapp Odd Grenland-trener Dag-Eilev Fagermo, til VG Nett om kampen.

Tam 2. omgang

SKUFFET: Torgeir Børven mener det måtte en pause til for at Odd våknet mot Vålerenga i kveld. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix
SKUFFET: Torgeir Børven mener det måtte en pause til for at Odd våknet mot Vålerenga i kveld. Foto: Vegard Grøtt, NTB Scanpix

Etter pause slapp Vålerenga Odd mer inn i kampen uten at det gjorde store utslag på sjansestatistikken for det var Vålerenga som kunne juble for sin tredje scoring ti minutter ut i omgangen.

Morten Berre spilte til Simon Larsen, som forserte sin mann med en flott tunell. Han tittet opp og slo inn på Kristoffer Hæstad som avsluttet. Ballen var på vei langt utenfor målet, men traff Odd-keeper André Hansen på vei tilbake i posisjon - og gikk i mål.

- Det var tungt da vi fikk to mål i mot tidlig. Det er tungt å komme tilbake da, sier Odd Grenlands spiss Torgeir Børven til VG Nett.

Han konkluderte med det de fleste kunne se - Odd hadde en helt annen gnist i spillet sitt etter hvilen.

- Jeg tror vi trenger en pause for å samle oss og komme til hektene igjen.

Ni minutter før slutt fikk likevel Odd sin redusering. Elbasan Rashani satte ballen i mål etter et frispark fra venstresiden.

Ikke lenge etter kunne innbytter Herolind Shala skapt spenning på slutten, men skuddet hans fra distanse gikk i stolpen og ut.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball