Hovedinnhold

22 måneders fotballsesong for Marcus Pedersen

PÅ REISEFOT: Om en drøy uke fortsetter Marcus Pedersen sin maratonsesong i Nederland. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
PÅ REISEFOT: Om en drøy uke fortsetter Marcus Pedersen sin maratonsesong i Nederland. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG
(VG Nett) Marcus Pedersen har to kamper igjen før han igjen blir Vitesse-spiller. Noen sommerferie må imidlertid spissen se langt etter.

Denne saken handler om:

Det er svært manges drømmeyrke, og Marcus Pedersen klager på ingen måte. Tid for å ligge på latsiden har han dog ikke - når han om en drøy uke avslutter låneoppholdet i Vålerenga, returnerer han til Nederland hvor han går rett inn i en ny sesong.

- Jeg reiser tilbake til Vitesse, ja, og da er det bare to uker til serien starter, så jeg kommer helt på slutten av sesongoppkjøringen til de andre gutta, sier den innleide Vålerenga-spissen til VG Nett.

Monstersesong

Det blir litt av en maratonsesong for 22-åringen. Marcus Pedersen går nå inn i andre halvdel av en sesong som startet i august 2011. I februar 2012 gikk han så på utlån fra Vitesse til Vålerenga og nærmest rett inn i den norske sesongen, før han nå drar rett fra Brann-kampen den 29. juli og tilbake til den nederlandske sesongen - som går fra 12. august til 12. mai 2013:

Det blir 22 måneder med sammenhengende fotball!

- Jeg skal vel klare det, sier Pedersen selv, vel vitende om at han bare er halvveis i monstersesongen.

GLEDER SEG: Marcus Pedersen gleder seg til Vitesse-returen. Her fra treningsfeltet i sin forrige periode i Nederland. Foto: Jørgen Braastad / VG
GLEDER SEG: Marcus Pedersen gleder seg til Vitesse-returen. Her fra treningsfeltet i sin forrige periode i Nederland. Foto: Jørgen Braastad / VG

Likevel er han forsiktig optimistisk rundt fremtiden sin i Nederland.

- De har fått en ny trener (Fred Rutten), en gammel PSV-spiller som jeg ikke kjenner, men forhåpentligvis får jeg vist meg skikkelig frem i den tiden som gjenstår før seriestart. Agenten min har i alle fall pratet med Vitesse som sier de vil gi meg sjansen. Klubbdirektøren har også vært i Norge noen ganger og sett meg, og ønsker meg tilbake.

Les også: Pedersen-opsjon for dyr for Vålerenga

- Det blir litt som å begynne på nytt igjen, og jeg gleder meg i alle fall til å komme tilbake. Det er en hyggelig klubb og veldig sosialt der, sier Pedersen til VG Nett.

Håper kamptreningen gir ham ekstra fordel

At kollegene er under oppkjøringen, mens han selv er midt i sesongen, håper den gamle Godset-helten kan hjelpe ham i returen.

- Jeg har i alle fall en del kamptrening, så det kan være en fordel, men jeg må likevel komme meg i form og være skikkelig frisk.

Nylig sto hedmarkingen over Vålerengas bortekamp mot Odd på grunn av smerter i lyske-/mageregionen, men mot Molde var han tilbake - og feiret et par ukers fravær med en god scoring mot fjorårets seriemester, selv om skaden ikke er helt leget. Å booke seg inn på et eksotisk spahotell for å bli helt frisk er imidlertid uaktuelt for U21-landslagsstjernen.

- Noen sommerferie blir det i alle fall ikke, det fikk jeg i fjor, humrer 22-åringen, drøyt ni måneder før han kan ta frem Lonely Planet-boken og planlegge neste strandtur.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball