Hovedinnhold

15 millioner på tre år

Hagen kan sikre fremtiden i St. Petersburg

Erik Hagen (29) får i dag et tilbud fra St. Petersburg som er for godt til at følelsene til Vålerenga vinner kampen om ham.

Denne saken handler om:

Etter det VG erfarer, vil Hagen i dag bli forelagt en treårskontrakt med klubben Zenit, der han kan tjene 15 millioner kroner netto i løpet av den tiden.

Den gode økonomien er grunnen til at Hagen er på plass i St. Petersburg med agent Lars Petter Fosdahl - og at Vålerenga har sagt ja til å la landslagsstopperen reise.

- Jeg har ingen kommentar nå. Hvorfor? Det vil du forstå i dag, sa Hagen til VG sent i går kveld.

- Dette er følsomt for Erik. Han vil nok at supporterne skal høre ting fra ham selv, uansett hva som skjer, sier agent Fosdahl til VG.

Førstemann

Erik Hagen, som har et år igjen med Vålerenga, er allerede enig med klubben - muntlig - om en ny kontrakt. Men da et løfte om ekstremt god økonomi fra russerne dukket opp, ville ikke VIF-ledelsen nekte Hagen å reise.

Strømsgodset, Hagens forrige klubb, skal ha 25 prosent av en eventuell overgang. Erik Hagen kan - om han signerer med Zenit - bli den første nordmann i russisk fotball.

Det er den tidligere Strømsgodset-kapteinen og tidligere lagkamerat av Hagen Dmitrij Barannik som har formidlet kontakten. Barannik har tidligere spilt i Zenit St. Petersburg.

Hagen - 30 neste år - vet at dette trolig er den siste muligheten til å sikre familien økonomisk gjennom fotballen.

- Vi har fått en henvendelse, og vi har forstått at det er betalingsvillighet her. Det har ikke kommet noe bud. Men ting kan skje raskt her. Vi skal møte Strømsgodset i dag, så får vi se om det blir forhandlinger med russerne, sier VIF-direktør Kjetil Siem til VG.

Gjennombrudd

Hagen - med det populære kallenavnet Panzer - har hatt sitt gjennombrudd i norsk fotball denne sesongen, og han ble belønnet med landslagsplass mot slutten av sesongen.

Det har gjort Europa oppmerksom på den knallharde midtstopperen.

- Vi vil ikke selge. Samtidig skjønner vi at det er masse økonomi her, og den er av en slik karakter at Hagen kan sikre seg økonomisk. Og selv om han elsker Vålerenga, så skjønner vi at det kan være vanskelig å si nei, sier Siem.

Agent Lars Petter Fosdahl representerer Erik Hagen i møtet med Zenit fra St. Petersburg.

- Det foreligger ikke noe konkret ennå. Men vi er forespeilet en OK økonomi. Vi bestemmer oss i morgen for om dette er noe vi vil vurdere, etter å ha snakket nærmere med ledelsen i Zenit, sier Fosdahl.

- Store penger der?

- Det er Moskva-klubbene som har mest cash, svarer Fosdahl.

- Hvordan var hovedinntrykket av St. Petersburg?

- Samme temperatur som hjemme. Og en veldig stor by..., sier agenten.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball