Hovedinnhold

Tidligere Bayern-spiller dømt til fengsel i over tre år

PÅ BANEN: Breno holder kontroll på ballen foran Wesley Sneijder i en Champions League-kamp i mars 2011. Foto: Kerstin Joensson, AP
PÅ BANEN: Breno holder kontroll på ballen foran Wesley Sneijder i en Champions League-kamp i mars 2011. Foto: Kerstin Joensson, AP
(VG Nett) Den tidligere Bayern München-spilleren Breno har blitt dømt til tre år og ni måneders ubetinget fengsel for å ha satt fyr på sitt eget hus.

Denne saken handler om:

Breno tente på hjemmet sitt i forstaden Grünwald utenfor München natt til 20. september i fjor, og ble selv sendt til sykehus på grunn av røykskader etter brannen. Han var alene i huset og ingen andre kom fysisk til skade.

Hans kone og tre barn var heldigvis ikke hjemme.

Nå er brasilianeren dømt til tre år og ni måneders fengsel, uten prøveløslatelse, skriver Goal og en rekke andre medier.

- Jeg ber om unnskyldning for den kvelden. Jeg beklager også overfor mine barn, som jeg ikke har vært et godt forbilde for. Jeg er en person som tror på Gud, og jeg takker ham for at han beskyttet min familie, sa Breno i retten.

Påtalemyndigheten la ned påstand om fem og et halvt års fengsel, mens brasilianerens advokat ba om to års betinget fengsel.

- Jeg vet det er veldig vanskelig for øyeblikket, og jeg lover retten at jeg ikke kommer til å flykte - ikke fra denne prosessen, og ikke fra mitt ansvar, sa han.

Artikkelen fortsetter under bildet.

RØYKSKADD: Huset til Breno i Grünwald, like utenfor München, ble helt ødelagt i brannen. Foto: Tobias Hase, AFP
RØYKSKADD: Huset til Breno i Grünwald, like utenfor München, ble helt ødelagt i brannen. Foto: Tobias Hase, AFP

Huset hans ble totalskadd i brannen. Breno ble varetektsfengslet fire dager senere, men betalte fire millioner kroner i kausjon for å slippe ut etter 12 dager.

- Den tiltalte hadde drukket alkohol på tidspunktet, og han brukte flere tennere og muligens andre brennbare saker til å sette fyr på flere objekter rundt om i huset, hevdet påtalemyndigheten.

Brasilianeren kom til Bayern München i 2008 fra Sao Paulo, men han ble aldri noen suksess på banen. Han ble en periode utlånt til Nürnberg. For øyeblikket er han klubbløs.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball