Hovedinnhold

Solbakkens mentor: - Blir ikke arbeidsledig lenge

Don Ø. mener den norske treneren er blant Europas mest talentfulle

TETTE BÅND: Her er Ståle Solbakken sammen med den mektige Flemming Østergaard inne på hans restaurant i 2009. Foto: FOTO: GEIR OLSEN/VG
TETTE BÅND: Her er Ståle Solbakken sammen med den mektige Flemming Østergaard inne på hans restaurant i 2009. Foto: FOTO: GEIR OLSEN/VG
(VG Nett) Mannen som hentet Ståle Solbakken til dansk fotball sparer ikke på kruttet i sin omtale av nordmannens eks-arbeidsgiver Köln.

Denne saken handler om:

- Det må være en kompliment å bli sparket i Köln. Det er en flokk amatører som leder den klubben. En mer hjerneløs ledelse skal man lete lenge etter, sier Flemming Østergaard til VG Nett.

Det var forrige torsdag at ledelsen i Köln sparket Ståle Solbakken. Men den tidligere FC København-direktøren - som håndplukket Grue-mannen fra HamKam til trenerjobben i Skandinavias største klubb - tror ikke det blir noe problem for den norske treneren å finne seg ny jobb.

- Med mindre han selv ønsker det, så blir han ikke arbeidsledig lenge. Det handler litt om hva Ståle selv vil, sier 68-åringen, som hadde et nært forhold til Solbakken som spiller, og spesielt etter at han hentet ham til FCK i 2005.

Og da Solbakken forlot Danmark til fordel for Köln var det med fem seriemesterskap, ett cupmesterskap og tre sesonger i Champions League som ballast.

- Etter mitt syn er Ståle stadig vekk en av de mest talentfulle trenerne i europeisk fotball, og det er kun et spørsmål om tid hva han velger. Han har for stor kapasitet til å gå arbeidsledig, sier Østergaard, som mener avskjeden med tysk fotball ikke får noe å si for nordmannens trenerframtid.

I dansk presse er den tidligere FCK-direktøren sitert på at Solbakken valgte feil klubb. Det avviser «Don Ø», som han kalles, overfor VG Nett.

- Det jeg har sagt er at Ståle var 100 prosent klar over hvilke problemer som kunne oppstå i Köln. Han visste at det var en vanskelig klubb men skred til verket med full overbevisning. Han har erfaring med å snu ting.

Da Solbakken fikk jobben i bundesligaklubben i fjor sommer sa Østergaard til VG at styret måtte gi nordmannen den «backingen» han trenger.

IKKE A WALK IN THE PARK: Ståle Solbakken forlater Kölns trening dagen før han får sparken. Foto: Herbert Bucco
IKKE A WALK IN THE PARK: Ståle Solbakken forlater Kölns trening dagen før han får sparken. Foto: Herbert Bucco

- Han er kort og godt det nærmeste man kommer en perfekt trener, sa dansken da.

Når han nå sitter med fasiten ni måneder senere, drar han denne sammenligningen etter den triste avskjeden i Köln:

- Det blir som om du skulle kjøre Tour de France. Du vet du aldri kommer til å vinne løpet.

Danskens kritikk av Köln-ledelsen deles av Tysklands største sportsmagasin, Kicker.

- Det er amatører som styrer FC Köln og som de siste årene må ta ansvaret for at klubben nå er i krise. De aner ikke hvordan man styrer en profesjonell klubb, skriver sjefredaktør Frank Lussem i en kommentar.

Kicker-sjefen mener Ståle Solbakken burde fått fullført jobben sin i klubben.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball