Hovedinnhold

Solbakken om Köln-sjef: - Han fortalte løgner

** Slo tilbake mot klubbledelsen i stort intervju: - Maktkampen må vekk

FLYTTEFOT: Ståle Solbakken har pakket ned livet i Tyskland og flyttet tilbake til Norge. Nå har han takket ja til managerjobb i England. Foto: Patrik Eian Fjeldstad
FLYTTEFOT: Ståle Solbakken har pakket ned livet i Tyskland og flyttet tilbake til Norge. Nå har han takket ja til managerjobb i England. Foto: Patrik Eian Fjeldstad
(VG Nett) Ståle Solbakken (44) lar ledelsen i Köln gjennomgå i et større intervju med Kicker.

Denne saken handler om:

Harald «Toni» Schumacher er en av de som får passet sitt påskrevet hos Solbakken.

- Han fortalte løgner, er noe av det Solbakken sier i intervjuet som er gjengitt av storavisen Bild i dag.

Schumacher er for tiden visepresident i Köln, men huskes av de fleste antakelig best for sin fortid som keeper i klubber som Köln, Bayern Munchen og Borussia Dortmund, i tillegg til det tyske landslaget.

- Schumacher var ikke i avisen på 25 år. Så skulle han være sportsdirektøren fra himmelen, og fortalte løgner - som at jeg ikke ville jobbe med unge spillere, sier Solbakken.

Nordmannen forteller videre at det var noe ganske annet Schumacher sa til ham da de møttes ansikt til ansikt.

- Da han satt på kjøkkenet mitt hadde han ikke hjerte til å si dette, sier 44-åringen.

VGTV: Solbakken: - Jeg er litt bitter 

Slo tilbake

Avisen som i dag gjengir Kickers intervju med Solbakken, er den samme som tidligere denne måneden hudflettet nordmannens innsats som trener i Köln.

«Aldri har et Köln-mannskap vært dårligere trent enn dette. Han fjernet Poldi (Lukas Podolski, journ.anm.) som kaptein. Holdt hardnakket på systemet sitt. De trente alt for lite. For de problematiske spillerne var han altfor ettergivende», var noe av det de skrev.

I dag går kritikken altså andre veien - fra Solbakken selv. I tillegg til at Schumacher fikk gjennomgå, hadde nordmannen også litt å si om daglig leder Claus Horstmann.

- Avgjørelsen var ikke riktig

Solbakken gjenga overfor Kicker SMS-utvekslingen som fant sted mellom de to bare timer før han fikk sparken i april, bare fire serierunder før slutt.

Først fikk Solbakken spørsmål om han kunne tenke seg å være med ned i 2. Bundesliga dersom det ble utfallet av sesongen. Treneren svarte bekreftende på det.

«Veldig bra», var svaret fra Horstmann.

- Sju timer senere var det over. Jeg ønsket å forbli trener i Köln. Avgjørelsen var ikke riktig, sier Solbakken.

Før han avslutter med å gi et siste sleivspark til klubben.

- De siste ti åra i Köln har man ikke hatt noe konsept, ikke noen idé om hvordan man vil spille fotball. Det trenger man om man skal skape stabilitet i en klubb. Maktkampen må vekk, sier han.

Solbakken innrømte overfor VG Nett for noen uker siden at han hadde fått en kraftig ripe i lakken i tysk fotball. Det skapte imidlertid ingen problemer i England - for én uke siden ble han presentert som Wolverhamptons nye trener .

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball