Hovedinnhold

Solbakken går til TV

Eks-treneren har pakket sammen i Köln - setter kursen for Norge «for å få finne ro»

PAKKET OG KLAR: Ståle Solbakken har ryddet og tømt praktvillaen her i Köln denne uken. Nå går ferden til Norge for noen måneder. Om kort tid kan han imidlertid dukke opp på TV-skjermen som ekspert - enten i Norge eller i Danmark. Foto: HANS CHR. HANSSON
PAKKET OG KLAR: Ståle Solbakken har ryddet og tømt praktvillaen her i Köln denne uken. Nå går ferden til Norge for noen måneder. Om kort tid kan han imidlertid dukke opp på TV-skjermen som ekspert - enten i Norge eller i Danmark. Foto: HANS CHR. HANSSON
BERLIN (VG) Ståle Solbakken (44) sier han kunne fått seg ny trenerjobb allerede i morgen. Men isteden er han klar for å innta TV-ruten.

Denne saken handler om:


- Ja, jeg vurderer en TV-jobb, bekrefter den tidligere Köln-treneren overfor VG.

44-åringen skal være i forhandlinger med både norsk og dansk fjernsyn om å bli ekspertkommentator. Det første oppdraget vil etter alt å dømme bli EM i Polen og Ukraina.

- Men kommer det riktige trenertilbudet, og det passer for familien, vil det også bli prioritert, er han snar med å legge til.

Flyttelass

Forleden rullet flyttebilene ut av det eksklusive boligstrøket i Köln hvor familien Solbakken har holdt hus siden i fjor sommer.

12. april fikk nordmannen sparken i den akutt nedrykkstruede Bundesliga-klubben etter noen svært turbulente uker.

- Det er tungt når du plutselig ikke mer kan være i drømmejobben din lenger, sier Solbakken til den tyske storavisen Bild - og tilføyer:

- Jeg skulle gjerne jobbet videre i Köln.

Ferden går nå til hjemlandet.

- For å finne ro flytter vi nå til Norge for de neste to, tre månedene. Der har vi sommerhuset vårt. Så får vi se hvordan det går videre. Kona og barna er allerede i Norge, forklarer han.

De siste ukene som Köln-trener var svært krevende for både Solbakken og familien. Nordmannen måtte ha livvakter rundt seg, mens spillerne måtte smugles hjem fra kamp og treninger for å unngå illsinte supportere som skjulte seg i buskene og tagget ned treningsanlegget.

- Hatsk stemning

Kona Anniken sa til VG allerede dagen etter at mannen fikk sparken at hun ville tilbake til Skandinavia så fort som mulig.

- De siste dagene ble stemningen hatsk. Vi har tre unger. Når klubben vurderer situasjonen slik at det må brukes livvakter for personalet er det vanskelig å legitimere overfor dem å bli værende her, lød kommentaren hennes .

Solbakken selv innrømmer å ha vært bitter etter at han ble avskjediget på dagen. Men likevel har han lært svært mye av det knappe året i Tyskland.

- Jeg kommer aldri til å glemme tiden i Köln, sier han.

44-åringen følger med på eksklubben, som i dag møter Freiburg til bunnoppgjør. Köln kjemper febrilsk for å unngå nedrykk - og målet under nytrener Frank Schaefer er å sikre kvalikplass.

Tror du Köln holder seg i 1. Bundesliga - eller må de ned i 2.? Diskutér under saken!

Før sesongen er over er imidlertid Solbakken svært forsiktig med å kommentere situasjonen i klubben han ble tvunget til å forlate.

- Det får vente til de er ferdige, sier han til VG.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball