Hovedinnhold

Kontraktløs Abdi på klubbjakt etter marerittvår

** Nå prøvespiller 24-åringen for Kaiserslautern i Tyskland

TIL TYSKLAND: Norske Liban Abdi skal prøve fotballykken i Tyskland. Foto: Håvard Rønning, VG
TIL TYSKLAND: Norske Liban Abdi skal prøve fotballykken i Tyskland. Foto: Håvard Rønning, VG
(VG) En lyskeskade ødela vårsesongen, og lønn har han ikke fått på fem måneder. Nå søker Liban Abdi (24) fotballykken i Tyskland.

Denne saken handler om:

Denne uken er Stovner-gutten på prøvespill i Kaiserslautern, 2. Bundesligaklubben som akkurat har hentet Ruben Yttergård Jensen. Neste uke skal han vise seg frem hos Freiburg på nivået over. 24-åringen håper å vise at han er tilbake der han var i begynnelsen av fjorårssesongen.

Da imponerte han stort etter overgangen fra ungarsk fotball til portugisiske Olhanense. På de ni første kampene scoret han fire mål, før en lyskeskade ødela resten av sesongen. Totalt startet han bare 14 kamper for klubben som endte ett poeng over nedrykkstreken.

- Det har vært vanskelig. Jeg var der nede uten familien min eller vennene mine. Fotballen er alt jeg har og når jeg spiller er jeg glad og når jeg ikke spiller så er det hardt. Det medisinske aparatet i Olhanense ville ha meg meg tilbake på banen for fort, men jeg må også ta litt av skylden selv, for jeg var også for ivrig etter komme tilbake, sier Abdi til VG.

I PORTUGAL: Liban Abdi spilte forrige sesong i portugisiske Olhanense. Foto: Privat
I PORTUGAL: Liban Abdi spilte forrige sesong i portugisiske Olhanense. Foto: Privat

Fem måneder uten lønn

Hans forrige kamp fra start er så langt tilbake som 17. desember. På tampen av sesongen fikk han riktignok to innhopp, men nye klubber er usikre på hvor den offensive midtbanespilleren står.

- Før jeg ble skadet var det mye interesse for meg. Nå vil flere av klubbene ha meg på prøvespill, for å se om jeg er tilbake fra skaden. Jeg stoler på ferdighetene mine og på at jeg er god nok. Jeg har trent mye for meg selv hjemme i Norge og er godt rustet fysisk, sier Abdi.

Kontrakten med Olhanense varte bare i ett år, og en forlengelse har ikke vært på tale. At han og lagkameratene ikke har fått lønn har gjort forholdet anstrengt.

- Jeg har gått nesten fem måneder uten å få betalt. Jeg vil ikke at at klubben skal rykke ned, men de er nødt til å betale. Gjør de det, så er det greit, hvis ikke går jeg til FIFA med saken. De må gjøre opp for seg, sier Abdi.

Uten kontrakt

Som Bosman-spiller står han fritt til å signere for en ny klubb. Også klubber i Portugal skal være interesserte i Abdi, som fortsatt er svært ukjent for nordmenn flest. Han reiste over til England med familien som tidlig tenåring, og ble oppdaget av Sheffield United. Derfra gikk han til samarbeidsklubben Ferencvaros i Ungarn, før han forrige sesong fikk et gjennombrudd i Olhanense og scoret mot storlag som Porto og Braga.

Han skulle i utgangspunktet reise fra Kaiserslautern i dag, men er bedt om å bli til søndag for å få med seg morgendagens treningskamp mot et lokallag. Deretter er planen å reise rett til Freiburg.

- Selv om jeg ikke er så ivrig på 2. Bundesliga, er Kaiserslautern et storlag og det er en god mulighet for meg å få lov til å vise meg frem her. Men ambisjonen min er å spille i en av de store ligaene, sier Abdi.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball