Hovedinnhold

Dæhlis sjef mener norske spillere hausses opp for mye

19-åringen om Freiburg-treneren: - Han stiller veldig strenge krav

<p>NY HJEMMEBANE: Mats Møller Dæhli foran sin nye hjemmebane Schwarzwald-Stadion i Freiburg, dagen før oppgjøret mot Dortmund.<br/></p><p><br/></p>

NY HJEMMEBANE: Mats Møller Dæhli foran sin nye hjemmebane Schwarzwald-Stadion i Freiburg, dagen før oppgjøret mot Dortmund.


Foto: Sindre Øgar, VG
FREIBURG IM BREISGAU (VG) Mats Møller Dæhlis (19) nye sjef, Freiburg-trener Christian Streich (49), brukte fredagens pressekonferanse til å kritisere behandlingen av unge fotballspillere i Norge.

Denne saken handler om:

Dagen før den viktige hjemmekampen mot bunnlaget Dortmund, i et lite og trangt rom på Freiburgs hjemmebane Schwarzwald-Stadion, holdt Freiburg-trener Christian Streich en appell da han fikk spørsmål om Mats Møller Dæhli av en lokal journalist.

Han brukte noen tyske gloser for å beskrive hva han mente om alle overskriftene om Dæhli og andre talentfulle spillere i Norge. Streich pekte på at Dæhli for kort tid siden var «total unglücklich» (totalt ulykkelig) for Cardiff på nivå to i England.

Freiburg-sjefen syntes også – uten å nevne navnet til Martin Ødegaard – at det var et problem at «en 15-16-åring» blir kalt den nye Messi.

Før Real Madrid-klare Ødegaard ble kjent for det norske fotballpublikum, var det Dæhli som i ung alder fikk merkelappen «Norges største fotballtalent noensinne».

<p>KLARE MENINGER: Freiburg-trener Christian Streich under fredagens pressekonferanse i Freiburg.<br/></p>

KLARE MENINGER: Freiburg-trener Christian Streich under fredagens pressekonferanse i Freiburg.

Foto: Sindre Øgar, VG

- Blir skjermet

VG fulgte opp Streichs utgreiing med et spørsmål om det ble for store overskrifter i Norge, noe han for så vidt allerede hadde gitt ettertrykkelig uttrykk for på tysk.

- De er for store. For store. Hvorfor? Hvorfor på dette tidspunktet? Han er 19 år gammel. Det er tre måneder siden han var ulykkelig på nivå to i England, svarte Streich – og fulgte opp:

- Han trenger ikke overskrifter. Han trenger arbeid på banen. Bare på banen. Han trenger å bli skjermet. Han er en ung gutt, bare 19 år gammel, sier Streich.

- Hvorfor er Freiburg riktig klubb for ham? spurte VG.

- Han blir skjermet. Det er ikke så mange journalister som skaper overskrifter om ham, jeg håper i hvert fall det. Dette er en bra plass for ham. Han er heldig, men det kan du snakke med ham om, sa Streich.

- En perfekt trener

Mats Møller Dæhli, som imponerte i sin Freiburg-debut denne uken, svarer dette på spørsmål om unge spillere blir «hypet» i Norge.

- Ja, man blir jo fort det. Norge er ikke så stort, og vi vil gjerne ha stjerner å skrive om. Nå har det blitt Martin Ødegaard som har tatt fokuset det siste halvåret. Det er en liten fare der, ja, sier journalistsønnen Dæhli til VG.

Han roser sin nye trener Christian Streich, som har vært en del av Freiburg mesteparten av livet sitt. Først som spiller, og siden 1995 som trener i ulike roller. Med sin Freiburg-suksess, og den noe strenge og energiske fremtoning, omtales han gjerne som en kultfigur.

<p>DEBUTERTE: Mats Møller Dæhli under debuten mot Borussia Mönchengladbach tirsdag, her i duell med Julian Korb.</p>

DEBUTERTE: Mats Møller Dæhli under debuten mot Borussia Mönchengladbach tirsdag, her i duell med Julian Korb.

Foto: Patrik Stollarz, Afp

- Han er utrolig flink og veldig krevende. Det er en vanvittig profesjonell kultur i klubben, og han kommuniserer med spillerne, noe jeg synes er utrolig bra. Så lenge han kommuniserer med deg og forteller deg ting, så spiller det ingen rolle for meg hvor krevende og hard han er, sier Mats Møller Dæhli.

- Han virker litt som en tysk jernmann i fremtoningen?

- Han stiller veldig strenge krav til alle i klubben. Vi må stå sammen, for vi er en liten klubb. Og så flink å gi tilbakemelding på små detaljer man kan bli bedre på. Det er en perfekt trener for meg og unge spillere.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball