Hovedinnhold

- Bayern-interesse for Konan Ya

Stig Torbjørnsen: - Vet at flere er interesserte

ATTRAKTIV: Didier Konan Ya feirer en av sine 13 seriescoringer denne sesongen. Foto: AFP
ATTRAKTIV: Didier Konan Ya feirer en av sine 13 seriescoringer denne sesongen. Foto: AFP
(VG Nett) For to år siden ble han vurdert som ikke god nok for Rosenborg. Nå kan Didier Konan Ya (26) ta enda et karrieresteg i tysk fotball.

Denne saken handler om:

Ifølge den München-baserte avisen TZ skal Bayern ha fulgt ivorianeren en tid, og være en av flere som er interesserte i å sikre seg 26-åringens tjenester.

- Jeg har hørt om interessen via min agent. Vi får vente og se hva som skjer. Nå er det fortsatt noen kamper igjen og ingenting vil bli avgjort før serien er over, sier Konan Ya til VG Nett.

Hannover kjemper med nettopp Bayern München om tredjeplassen i Bundesliga som gir kvalifisering til Champions League, og skal ha latt seg imponere stort av Mohammed Abdellaoues rekkekamerat.

Les også: Her gjør Moa det igjen

Afrikaneren ble ikke gitt tillit i Rosenborg, men har imponert stort etter overgangen til Hannover i 2009. Denne sesongen står han med 13 mål og syv målgivende.

- Rosenborg brukte meg nok ikke der jeg passet best. Istedet prøvde jeg å lære meg spillet i Tyskland, og prøvde å bli bedre kamp for kamp, sier 26-åringen.

Torbjørnsen: - Flere interesserte

Rosenborg-speider Stig Torbjørnsen var i sin tid med på å hente Konan Ya til Norge. Han mener det ikke er urealistisk at en klubb som Bayern München er interessert.

- Han har vært god siden han kom, og er rangert som en av de fem beste spissene i Bundesliga. Jeg blir ikke sjokkert om det viser seg at Bayern kan tenke seg ham. Jeg vet at flere lag er interesserte, sier Torbjørnsen til VG Nett.

- Moa spiller med stor selvtillit

Hannover passerte igår det tyske storlaget på tabellen, blant annet etter scoring av Mohammed Abdellaoue.

HERJER I BUNDESLIGA: Mohammed Abdellaoue og eks-RBK'er Didier Konan Ya utgjør et fryktet radarpar i tysk fotball. Foto: AFP
HERJER I BUNDESLIGA: Mohammed Abdellaoue og eks-RBK'er Didier Konan Ya utgjør et fryktet radarpar i tysk fotball. Foto: AFP

Konan Ya har latt seg imponere stort av nordmannens debutsesong.

- Han spiller med stor selvtillit og jobber veldig hardt. Jeg er glad på hans vegne, sier spissen.

PS! Etter samtalen med Konan Ya tikket det inn følgende presisering på SMS: «Ikke glem at Gud bestemmer min fremtid. Det er helt sikkert».

Det er vel et par klubber og agenter som har sitt å si også.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball