Hovedinnhold

Norske Liban med perlescoring i Tyrkia

LEKKER SCORING: Rizespors norske spiller Liban Abdi scoret et perlemål mot Gaziantepspor. Foto: Håvard Rønning, VG
LEKKER SCORING: Rizespors norske spiller Liban Abdi scoret et perlemål mot Gaziantepspor. Foto: Håvard Rønning, VG
Etter tre målløse kamper viste Liban Abdi (25) frem høyrefoten for sin nye klubb Rizespor.

Denne saken handler om:

Nordmannen avsluttet et 18 pasninger langt angrep ved å skru ballen opp i krysset fra om lag 20 meter da hjemmelaget tok en både overraskende og viktig 5-1-seier over Gaziantepspor fredag.

- Kandidat til årets mål

Abdi, som kom til Tyrkia etter bare et halvår i portugisiske Academica, har startet de fire første seriekampene i 2014 for klubben som kjemper mot nedrykk i toppserien. På laget er blant andre tidligere Newcastle- og Portsmouth-spiller Tresor Lomano LuaLua. Også han kom i januar-vinduet.

- Jeg har jobbet hardt for å komme meg inn på laget fra dag én, og trives godt her, sier Abdi til VG.

Han er godt fornøyd med å ha fått sin første scoring - og ikke minst med måten den kom på.

- Veldig gøy. Folk her nede sier det er en kandidat til årets mål, smiler angrepsspilleren.

Prøvd seg i mange ligaer

Abdi, som kom til Norge fra Somalia som barn, har hatt en spesiell karrierevei som startet da han ble oppdaget av Sheffield United mens han bodde i England med familien. Derfra gikk turen til engelskmennenes samarbeidsklubb i Ungarn, Ferencvaros.

Sommeren 2012 ble han overraskende solgt til portugisiske Olhanense, hvor han startet sesongen forrykende, og blant annet scoret mot Porto. Skader ødela for del to av forrige sesong, men han ble likevel med på lasset da Olhanense-trener og tidligere landslagsstjerne Sergio Conceicao overtok Academica.

- Rizespor så meg et par ganger, og jeg gjorde det godt i den siste kampen de var på. Da de la inn et bud på de 600.000 euroene Academica hadde satt som prislapp på meg, dro jeg over for å se på forholdene og høre hva slags planer de hadde for meg, og jeg ble imponert. Nå har jeg muligheten til å vise at jeg kan tilpasse meg og spille godt i enda en liga.

PS: Abdi og Rizespor møter Morten Gamst Pedersens lag Karabükspor første helgen i april. Gamst Pedersen har ikke vært på banen for sin klubb etter nyttår.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball