Hovedinnhold

Nordlie: - Gruppa er mentalt skakkjørt

TROMSØ (VG Nett) (TIL-FFK 2-0) Tom Nordlies gjeninntreden som eliteserietrener endte i tap på Alfheim etter en meget svak forestilling av hans Fredrikstad-lag.

Denne saken handler om:

- Vi trenger folk med hjerte. Har man ikke klubbfølelse, får man hvertfall ha lagfølelse, sier FFK-trener Tom Nordlie.

VG LIVE:Se intervjuet med Nordlie her!

VG LIVE:Se høydepunkter og kampreferat her!

Tromsø viste få tretthetstegn snaut tre døgn etter Europa Leaguekvaliken mot Athletic Bilbao, mens Nordlies menn slet med å finne fasongen i en uvant 4-3-3 formasjon. Hjemmelaget tok kommando fra start og beholdt den nesten kampen ut.

VG Nett-leser:
Sjeldent sett FFK så dårlig som i dag.
Diskutér her!

Et farlig frispark fra Abgar Barsom etter snaut 10 minutter var omtrent alt bortelaget hadde å by på før pause. Tromsø radet opp den ene sjansen etter den andre, og fikk betalt etter en halvtime.

VG LIVE:Se frisparket til Barsom her!

Nærmer seg Brattbakk

Da var det Morten Moldskred - uthengt av egen keeper Sead Ramovic som "egoistisk" i Bladet Tromsø før kampen - som var servitør. Den fotrappe sunnmøringen kom til innlegg fra høyresiden, og fant Sigurd Rushfeldt inne i straffefeltet. Målkongen headet på klassisk vis praktfullt i lengste hjørne.

VG LIVE:Se alle målene fra 23. serierunde her

Dette var Rushfeldts 153. scoring i norsk toppserie, bare 12 bak Harald M. Brattbakk som står med 165.

VG LIVE:Se Rushfeldt score her!

Bare fire minutter senere trygget hjemmelaget ledelsen mot et blekt Fredrikstadlag som viste lite tegn til "Nordlie-effekt". Sigurd Rushfeldt ble tatt med ulovlige midler utenfor bortelagets straffefelt, og Kevin Larsen fikk prøve frisparkfoten. Selv om Kenny Stamatopoulos i FFK-målet fikk en hånd på ballen kunne han ikke holde det harde skuddet ute.

VG LIVE:Se Larsen score her!

Artikkelen fortsetter under bilde

JUBEL: Tromsø-jubel etter at Kevin Larsen (i midten) ga hjemmelaget ledelsen 2-0 på frispark. Foto: Scanpix
JUBEL: Tromsø-jubel etter at Kevin Larsen (i midten) ga hjemmelaget ledelsen 2-0 på frispark. Foto: Scanpix

Østfoldingene virket rystet, og både Moldskred og Rushfeldt hadde mulighet til å øke ledelsen ytterligere før pause.

Transportetappe

TIL fortsatte å skape sjanser i innledningen av andre omgang, og både spissduoen og Tommy Knarvik hadde sjanser til å øke ledelsen.

VG LIVE:Se alle kamper direkte resten av sesongen. Bestill her!

Utover i omgangen klarte Fredrikstad omsider å komme bedre med i kampen, men på dette tidspunktet hadde tempoet dalt betraktelig og bar preg av en transportetappe mot tre poeng for hjemmesterke Tromsøværinger.

Gardar Johanssen fikk ballen i mål for bortelaget et drøyt kvarter før slutt, men linjemannen flagget for offside som var vanskelig å bedømme fra TV-bildene.

VG LIVE:Se annuleringen her!

FRUSTRERT: Tom Nordlie (t.h.), i samtale med dommer Espen Berntsen etter kampen. Foto: Scanpix
FRUSTRERT: Tom Nordlie (t.h.), i samtale med dommer Espen Berntsen etter kampen. Foto: Scanpix

Fredrikstads frustasjon med dommer Espen Berntsen økte i sluttfasen av kampen, og Hans Erik Ramberg pådro seg gult kort da han mente Rajo Piroja ble stoppet av ulovlige midler inne i Tromsøs straffefelt.

Piroja stod for bortelagets beste forsøk da han traff
tverrliggeren med en følsom lobb, men da var allerede kampen på overtid.

VG LIVE:Se Piirojas sjanse her!

Nedykksplass

Med Strømsgodsets sterke seier mot Odd er altså fjorårets sølvvinner på nedrykksplass.

Tromsø har flagget en målsetning om å kvalifisere seg inn for spill i Europa igjen, og er nå 10 poeng bak Odd på 3. plass med en kamp til gode.

- Jeg er meget stolt og fornøyd over jobben som ble lagt ned her i dag. Spillmessig var vi gode. Vi skulle nok hatt noen mål til, men ellers var vi bunnsolide, sier TIL-trener Per-Mathias Høgmo.

VG LIVE:Se intervjuet med Høgmo her!

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball