Hovedinnhold

Her klikker det for Ramovic - igjen

Sinnene i kok da Tromsø røk ut av Europa League

FORBANNET: Sead Ramovic ble utvist for å ha dyttet Javier Francisco Yeste på overtid. Foto: Scanpix
FORBANNET: Sead Ramovic ble utvist for å ha dyttet Javier Francisco Yeste på overtid. Foto: Scanpix
TROMSØ (VG Nett) (Tromsø - Athletic Bilbao 1-1) Som i første oppgjør i Spania fikk Tromsø en tvilsom straffe mot seg og røk ut av Europa League med minst mulig margin. Da kokte det over for Sead Ramovic.

Denne saken handler om:


TILs bosniske keeper ble utvist på overtid da han løp langt ut av eget straffefelt og dyttet til en Bilbao-spiller som somlet da han skulle byttes ut.

- Hva skal jeg gjøre når dommeren knuser drømmen min? Det var helt vilt. Det var ingen straffe og han blåste hele tiden frispark, sa Ramovic etter kampen ifølge NTB.

Ikke første gangen...

Ramovic, som sa unnskyld til Yeste etter kampen, har det med å havne i kontroversielle situasjoner. Etter en kamp mot Strømsgodset for en måned siden ble han beskyldt for å ha en «utidig og usmakelig oppførsel både før, under og etter kampen» av veteranen Steinar Pedersen. Han ga også uttrykk for at Bernt Hulsker var «verre enn en jente» da Start-spilleren gikk i bakken under en konfontasjon dem to i mellom i april.

I mars i år havnet Ramovic dessuten i slåsskamp med lagkamerat Helge Haugen på en trening.

VG Nett-leser:
- Athletic gjorde akkurat det som var nødvendig for å gå videre, og ikke noe mer.
Diskutér TILs e-cupexit her!

Høgmo: - Horribelt

Samtlige norske lag er ute av Europa League etter at TILs helhjertede forsøk mot Athletic Bilbao endte i skuffelse. Spanjolene fikk et mål på omdiskuterte straffer i begge kampene.

- Jeg er stolt over måten vi kommer oss gjennom kampen på. Men dessverre blir dommeren avgjørende igjen. Det var horribelt å blåse straffe. Han ble skutt i hoften og så i hånden. Det har aldri vært straffe. Det er veldig skuffende, sier Tromsø-trener Per Mathias Høgmo ifølge NTB.

TIL gikk voldsomt friskt til verks i dagens kamp, og skapte sin første store sjanse allerede etter sju minutter. Morten Moldskred gikk på et flott raid forbi to Bilbao-forsvarere, før han fra skrått hold valgte å avslutte med sitt dårligere venstrebein, i stedet for å sentre til spissmakker Rushfeldt som var helt fri foran mål.

Les også:TIL-exit kan føre til spillersalg

Bare fire minutter senere skapte Moldskred igjen hodebry for Athletics forsvarsrekke med sin voldsomme hurtighet. Denne gangen fant han etterhvert Tommy Knarvik på løp inn mot Bilbaos straffefet, men han satte ballen like over.

Spesial:VG Nett følger Europa League

På overtid i første omgang var Moldskred bokstavelig talt på farten på ny. Han kom fri ned langs høyresiden, og fant Joel Lindpere ved første stolpe som hælflikket ballen centimetre utenfor.

Hendelsesrikt kvarter

Også etter hvilen var Moldskred i fokus. Fem minutter ut i omgangen kom baskernes målvakt Iraizoz ut av eget straffefelt for å nå en ball foran føttene på han, men endte i stedet opp med å få ta føttene på TILs hurtigtog.

Les også:Rushfeldt: - Dette er ikke et halleluja-resultat

Publikum holdt pusten før dommeren dro opp det gule kortet, til store protester fra hjemmepublikum. Avgjørelsen var imidlertid riktig, da TIL-spilleren ikke var i klar scoringsposisjon da han ble felt.

Les også:Riise debuterte fra start

Artikkelen fortsetter under bildet

TVILSOM STRAFFE: Athletic Bilbao scoret på et straffespark TIL-spillerne mente var av det billige slaget. Foto: Scanpix
TVILSOM STRAFFE: Athletic Bilbao scoret på et straffespark TIL-spillerne mente var av det billige slaget. Foto: Scanpix

Bare et par minutter senere var protestene fra hjemmelagets spillere og publikum enda klarere, da bortelaget fikk straffe etter at et hardt skudd fra Bilbaos De Marcos traff hånden til en uheldig Miika Koppinen. Til øredøvende pipekonsert sendte Javi Martinez bortelaget i en ufortjent ledelse.

VG LIVE:Les fyldig referat fra e-cupdramaet her!

Da trengte TIL to mål for å gå videre, og måtte ikke vente lengre enn til det 61. minutt før superveteran Sigurd Rushfeldt brakte nerven tilbake i oppgjøret på klassisk vis. Finnmarkingen fikk hodet på et innlegg på bakerste stolpe, og headet ballen i vakker bue over keeper.

VG LIVE: Se alle Eliteserie-kamper direkte resten av sesongen.
Bestill her!

Massivt Tromsø-trykk

Etter utligningen fortsatte enveiskjøret på Alfheim. 12 minutter før slutt kom Tore Reginiussen svært nære, da han fikk stupheade på mål relativt upresset fra bare 6-7 meter etter at Martin Knudsen hadde lempet inn i boksen. Avslutningen gikk imidlertid en en liten meter utenfor.

VG LIVE:Se Reginiussens 2009-statistikk her!

Nye angrep og cornere fulgte i sluttminuttene, men Bilbao fikk gradvis drept sluttspurten med å vinne frispark og dra ut tiden.

Alt om fotball:Sjekk VG Netts fotballforside

Etter drøyt fire tilleggsminutter kunne spanjolene pustet lettet ut og forlate Alfheim klare for gruppespillet i Europa League etter fotballthrilleren på Alfheim.

UTE: Sigurd Rushfeldt scoret TILs mål mot Athletic Bilbao, men laget er likevel ute av Europa League. Foto: Scanpix
UTE: Sigurd Rushfeldt scoret TILs mål mot Athletic Bilbao, men laget er likevel ute av Europa League. Foto: Scanpix

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball