Hovedinnhold

Solbakken refser dansk EM-helt: – Vrøvl

• Her er torsdagens oddstips

EUROPA-KLAR: Ståle Solbakken, her etter en imponerende 4-0-seier over Club Brugge i fjor, skal denne sesongen lede FC København i Europa League.
EUROPA-KLAR: Ståle Solbakken, her etter en imponerende 4-0-seier over Club Brugge i fjor, skal denne sesongen lede FC København i Europa League. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG
FC København-trener Ståle Solbakken (49) satte ikke pris på å bli kalt «en presset mann» denne helgen.
Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

Nordmannen brøt ut i ellevill jubel da laget hans sikret en meget viktig 4-3-seier over FC Midtjylland søndag. Seieren førte til at København, som har fått en skuffende start på sesongen, holder en avstand på syv poeng opp til serieleder Nordsjælland.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

På dansk Canal 9 kommenterte Superliga-ekspert Flemming Povlsen, den tidligere Borussia Dortmund-profilen som var en del av danskenes gull-lag i 1992-EM, at Solbakkens seiersdans var en reaksjon fra «en presset mann fra alle sider, som følte en forløsning».

Fått det med deg? Solbakken takket nei til «crazy» tilbud

Det fikk Solbakken til å reagere.

– Flemming Povlsen sier mye vrøvl. Jeg satt i garderoben og hørte på hva han sa. Han vrøvler. Jeg har ingenting med en presset mann å gjøre. Jeg har vært i 100 situasjoner som er mye verre enn dette, sa Solbakken ifølge BT.

Derfor dyttet Solbakken mikrofonen i ansiktet på TV-ekspert:

– Det er dumme ting han sier

Den ekstatiske feiringen forklarte han på følgende vis:

– Dette var til ære for vårt publikum. For første gang denne sesongen var det den stemningen jeg ønsket meg, hvor publikum støttet laget. Det har vært begravelsesstemning altfor lenge, og altfor få tilskuere.

Carragher til VG: – Liverpool har et stort problem

FÅR HØRE DET: Den danske EM-vinneren Flemming Povlsen, her under en UEFA-trekning i 2009.
FÅR HØRE DET: Den danske EM-vinneren Flemming Povlsen, her under en UEFA-trekning i 2009. Foto: Andreas Szlavik, AP

Solbakkens nye mannskap er redusert sammenlignet med de foregående sesongene. Imponerende prestasjoner i hjemlige turneringer og ute i Europa har ført til at midtbanemotor Thomas Delaney, stopperen Mathias «Zanka» Jørgensen, spissen Andreas Cornelius og backen Ludwig Augustinsson er blitt solgt til europeiske toppklubber.

Dette, kombinert med flere skader, har ført til en skuffende start på sesongen: Sjetteplass og 12 poeng etter åtte kamper er under pari for stormakten fra hovedstaden, som mistet Champions League-plassen på bortemål mot aserbajdsjanske Qarabag.

Anbefales: Slik bygger Solbakken storlag på storlag (VG+)

«Vi har vært uheldige», mener Solbakken, som avslutter med et nytt stikk til Flemming Povlsen:

– Han er så heldig at han skal se oss i Europa, for det er dumme ting han sier, så det kan være han vil analysere oss litt bedre der.

Solbakken plukker ut sine fem største skuffelser i Europa:

VGs tips: FCK-seier

Selv om det «bare» er Europa League denne sesongen, blir starten tøff når Lokomotiv Moskva – andreplass i russisk Premier League – besøker Parken torsdag kveld.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

De møter her et lag som ble nummer åtte i Russland forrige sesong. Gjestene har kommet bra i gang denne sesongen, med andreplass etter 6-2-1 på ni kamper, men bør være innenfor rekkevidde for et hjemmesterkt København. Solbakken er en ekspert på hjemmekamper i Europa; forrige sesong spilte han åtte europeiske kamper i Parken, CL og EL kombinert, og endte med 5-3-0 og kun ett baklengsmål.

Federico Santander er ute med skade for vertene, men de nye signeringene Carlos Zeca og Denis Vavro fikk lovende debuter i helgen.

Den nye FCK-årgangen er foreløpig ikke like god som de foregående, men vi har fortsatt troen på dansk suksess her: København-seier til 2,30 i odds er vårt anbefalte spill. Spillestopp er klokken 18.55.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball