Hovedinnhold

«Skjebneuke» for Pellegrini og City

* VGs oddstips: Bør få med seg greit utgangspunkt fra Kiev

<p>SISTE SJANSE: Manuel Pellegrini leder Manchester City på utgående kontrakt, og blir erstattet av Pep Guardiola etter sesongen.</p>

SISTE SJANSE: Manuel Pellegrini leder Manchester City på utgående kontrakt, og blir erstattet av Pep Guardiola etter sesongen.

Foto: Sergei Supinsky, Afp
Manuel Pellegrini valgte å spare seg til fant i FA-cupen, dermed står han igjen med et enormt forventningspress i Champions League, Ligacupen og Premier League. I løpet av åtte dag kan mye avgjøres.
Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

«Skjebneuken» starter i Kiev – der Manchester City spiller den første av to åttedelsfinaler i Champions League mot Dynamo Kiev. Deretter venter finalen i Ligacupen mot Liverpool søndag, før Liverpool igjen er motstander i Premier League neste onsdag.

Og det er nettopp et tett kampprogram Manuel Pellegrini hadde i tankene da han sparte sine beste menn og ble utklasset av Chelsea i FA-cupens femte runde.

Hadde Manchester City gått videre i FA-cupen ville det betydd utsatte seriekamper, uten at det er ledige helger til å spille dem. Det ønsket ikke Pellegrini. For denne sesongen – hans siste som Manchester City-manager – er Champions League viktigere både for han og klubbens eier.

– Det var kun femte runde i FA-cupen, hadde vi gått videre hadde vi ikke hatt tid til å utsette kamper fra nå og ut sesongen. Vi har muligheten til å gå til kvartfinalen i Champions League for første gang i klubbens historie, forklarte Pellegrini etter 1-5-tapet i London.

Leste du denne kommentaren? En trist dag for engelsk fotball

Slipper Barcelona

Klubben har på fire forsøk i klubbfotballens gjeveste turnering aldri kommet lenger enn åttedelsfinale.

• Nummer tre i gruppespillet i 2012, og slått ut i åttedelsfinalen i Europa League

• Sist i gruppespillet i 2013

• Slått ut 1–4 i åttedelsfinalen mot Barcelona

• Slått ut 1–3 i åttedelsfinalen mot Barcelona

Denne sesongen venter Dynamo Kiev i åttedelsfinalen, og nå vil klubben vise at de mener alvor i Europa.

– Denne turneringen er for de beste av de beste. Om du da ikke er på topp – taper du. Så enkelt er det, sier City-keeper Joe Hart ifølge SkySports.

Les også: Barcelona-presidenten: Premier League er våre rivaler

To ganger Liverpool

Etter onsdagens kamp mot Dynamo Kiev venter to oppgjør mot Liverpool. Søndag kan de sikre seg sesongens første trofé. Noe som i seg selv betyr at sesongen uansett hvordan det skulle gå i Champions League og Premier League ikke vil være helt katastrofal.

Det vil også være Pellegrinis tredje trofé som City-sjef. Siden han fikk jobben i 2013 har klubben vunnet Premier League én gang og Ligacupen én gang.

Like viktig kan den påfølgende seriekampen på Anfield være. Manchester City ligger seks poeng bak serieleder Leicester, og fire poeng bak tabelltoer og treer Tottenham og Arsenal. Med 12 serierunder igjen, har man derfor ikke råd til for mange feilskjær.

Tøff bortekamp

Men før oppgjørene mot Liverpool skal de altså til Kiev i et forsøk på å ta seg til sin første kvartfinale i Champions League.

Heldigvis for Pellegrini og co. avgjøres ikke alt i den ukrainske hovedstaden for på bortebane har ikke veldig mye stemt for Manchester City denne sesongen.

De vant riktignok to av tre bortekamper i gruppespillet i Champions League, men i Premier League har de kun vunnet to av sine siste ni bortekamper.

Dynamo Kiev er riktignok inne i vinterpausen sin, men som blant annet Midtjylland viste mot Manchester United i Europa League forrige uke er ikke det nødvendigvis noe negativt.

City har tapt sine tre siste kamper – først mot Leicester og Tottenham i Premier League – før et svært svekket City-lag tapte 1–5 mot Chelsea i FA-cupen.

Vi tror dette oppgjøret blir tett og jevnspilt, og prøver oss på et uavgjortspill til 3,10 i odds.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball