Hovedinnhold

Louis van Gaal trapper opp egen sikkerhet

* Manchester United-sjefen tar truslene på alvor
* Her er tirsdagens oddstips

<p>ØKET SIKKERHET: Louis van Gaal tar truslene mot familien på alvor, og har fått øket sikkerhetsnivået rundt seg. Her med kona Truus på United for Unicef gallamiddag i november.</p>

ØKET SIKKERHET: Louis van Gaal tar truslene mot familien på alvor, og har fått øket sikkerhetsnivået rundt seg. Her med kona Truus på United for Unicef gallamiddag i november.

Foto: Oli Scarff, Afp
Manchester United-manager Louis van Gaal (64) har rekruttert et eget sikkerhetsteam for å beskytte seg selv og kona.
Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

Det var etter Norwich-hjemmetapet like før jul at The Sun avslørte at Manchester United hadde økt sikkerhetsnivået rundt manageren på Old Trafford. Dette etter at det angivelig kokte over for noen United-fans under og etter hjemmetapet for Alexander Tetteys lag.

Søndag kom det frem at manageren hadde tatt det hele et steg lenger ved å personlig øke sikkerheten rundt sitt eget hjem i tilfelle opprørte supportere skulle møte opp, ifølge Sunday Mirror.

Les også:  Louis van Gaal tror han kan få sparken

Man. Utd-sjefen er såpass bekymret for at han og kona Truus skal bli utsatt for noe at han har sørget for 24-timers beskyttelse med livvakter plassert utenfor deres luksuriøse hjem i Cheshire, sør for Manchester.

Han skal også ha tatt grep for å se seg om etter et nytt hjem som kan tilby en høyere grad av privatliv og sikkerhet, ifølge storavisen, som legger til at klubben har nektet å kommentere saken.

Les også:  Disse kan ta over for van Gaal

Etter den nevnte Norwich-kampen har antageligvis frustrasjonsnivået steget hos deler av United-fansen.  For Man. Utd. tapte borte for Stoke i den påfølgende kampen på 2. juledag, hvilket var lagets femte strake ligakamp uten seier. Siden fulgte en oppløftende hjemmeinnsats mot Chelsea, seirer over Swansea og Sheffield Utd. (FA-cup),  en underholdende 3-3-bortekamp mot Newcastle og en viktig borteseier mot erkerival Liverpool.

Hjemmefansens piping

United-fans har stort sett støttet nederlenderen under matchene etter han ble ansatt sommeren 2014. Men etter det siste hjemmetapet for Southampton lørdag 23. januar skal støynivået retning Man. Utd-sjefen ha nådd et nytt bunn-nivå da han etter kampslutt foretok den ensomme vandringen fra managerstolen langsmed sidelinjen og til spillertunnelen.

Les også:  Hevder van Gaal tilbød seg å gå av

«Desibel-nivået på supporternes frustrasjon var riktignok ikke så ille sammenlignet med mange andre arenaer, men målt opp mot Old Trafford-supporternes avsky-standarder var dette et skikkelig opprør», skrev reporter Stuart Mathieson, som i en årrekke har fulgt klubben tett for lokalavisen Manchester Evening News.

– De har rett. Jeg kan ikke benekte det. Jeg har også sett kampen. Men vi må holde sammen i tykt og tynt, sa van Gaal om buingen i etterkant.

Fredag kveld skaffet United-boss van Gaal seg et pusterom da Manchester United sikret seg FA-cupavansement borte mot Derby. Og kaptein Wayne Rooney, som scoret kampens første mål, mener det er drøyt at manageren har fått så mye kjeft i de siste ukene.

– Det er urettferdig å legge hele skylden på manageren. Vi spillerne er på banen. Så vi må ta mye av ansvaret for innsatsene og resultatene, insisterte Rooney.

Les også:  Van Gaal: – Klubben trenger ikke sparke meg

I kveld har Manchester United muligheten til å revansjere 0-2-tapet fra 2. juledag. Midtbanespiller Michael Carrick kom innpå fredag, og er muligens i rute til å starte kampen etter skadefravær.  Men skadelisten er fortsatt betydelig med Marcos Rojo (f), Phil Jones (f), Matteo Darmian (f), Luke Shaw (f), Antonio Valencia (mb), Bastian Schweinsteiger (mb) og Ashley Young (kant) alle ute.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Stoke hadde en grusom slutt på januar. I løpet av en uke røk laget for Leicester og ut av både ligacupens semifinale og i helgens FA-cup.

Tapet av den skadede kapteinen Ryan Shawcross (f) er merkbart. Dessuten mangler Marc Wilson (f), Geoff Cameron (f), Charlie Adam (mb) og Marko Arnautovic (a).

VG LIVE:  Følg kampen på VG Live

Mye tyder på at selvtilliten ikke er helt på topp i Stoke-leiren, og med lagets forsvarsforfall kan det være duket for en hjemmeseier. Vi skulle gjerne hatt høyere odds enn 1,65, men det er det som tilbys. Spillestopp er kl. 20.55 og TV2 Sport Premium 3 sender matchen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball