Hovedinnhold

Hiddink - van Gaal 4-1

* VGs oddstips: God odds på 0–0 og at det blir rødt kort

<p>NY DUELL: Guus Hiddink og Louis van Gaal har møtt hverandre syv ganger som managere for hver sin klubb.</p>

NY DUELL: Guus Hiddink og Louis van Gaal har møtt hverandre syv ganger som managere for hver sin klubb.

Foto: Reuters
Søndag møtes Guus Hiddink og Louis van Gaal til sin åttende managerduell. Fire av de fem siste oppgjørene har Chelsea-manager Hiddink gått seirende ut av.
Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

Når lagene møtes på Stamford Bridge søndag, er det åttende gang de to managerne møtes. Rivaliseringen mellom de to managerne startet med El Clásico i 1998. Da ledet van Gaal Barcelona, mens Hiddink var Real Madrid-sjef.

Da endte det 2–2 i Madrid, før van Gaal tok sin eneste seier mot Hiddink da Barcelona vant hjemmekampen 3–0.

Deretter vant Hiddink fire ganger på rad – tre av disse i Nederland som PSV-manager. Sist de to managerne møttes var så sendt som i desember, da endte det 0–0.

VG LIVE: Følg kampen fra kl. 17

Ni kamper uten seier

Statistikken mot Hiddink er riktignok ikke den eneste statistikken van Gaal ønsker å forbedre. Manchester United har ikke slått Chelsea på de siste ni oppgjørene mot London-klubben. Fire er tapt  – fem har endt uavgjort.

Og til tross for at ingen har slått Chelsea flere ganger på Stamford Bridge enn Manchester United – 16 ganger – har de kun vunnet én av de 13 siste bortekampene mot John Terry og co.

Hiddink er også ubeseiret på sine syv første kamper i comebacket som Chelsea-manager med 2-5-0-statistikk.

Manchester United er også i brukbar form, laget har kun tapt én av sine seks seriekamper, men kun én av de siste fem på bortebane er vunnet.

Kommentar: Ikke lenger noe sjokk om Leicester vinner Premier League

Aldri plukket færre poeng

Før søndagens oppgjør i London står lagene med henholdsvis 40 og 29 poeng – totalt 69. Vi må tilbake til Premier Leagues debutsesong 1992/92 for å finne den nest laveste totale poengsummen for Chelsea og Manchester United. Da hadde de 79 poeng etter 24 serierunder.

111 poeng er den høyeste poengsummen de to klubbene har stått med etter 24 serierunder. Det hadde de i både 2005 og 2006. Åtte sesonger har de stått med over 100 poeng, og åtte ganger har de hatt mindre enn 90 poeng av 144 mulige poeng etter 20 serierunder.

40 poeng for Manchester United tangerer klubbens svakeste poengsum etter 24 serierunder. Det er den samme poengsummen de hadde under David Moyes i 2014. Året før hadde de sin høyeste poengsum med 59 poeng på 24 serierunder.

Chelsea har én gang tidligere hatt under 30 poeng etter 24 serierunder – det var i 1994, da laget sto med 25 poeng. Den motsatte rekorden er på 63 av 72 mulige poeng i 2006.

Kommentar: Hvor lenge kan Fotball-Europa leve med dette?

Er du oppdatert? Her er alle Premier League-overgangene i januarvinduet

Mange spennende spill

Norsk Tipping tilbyr 46 forskjellige spill til dette oppgjør. Vi synes det på forhånd ser åpent ut, men har vunnet frem en rekke andre spennende spillmuligheter enn HUB til denne kampen.

• Under 1,5 mål gir 2,40 i odds, mens under 2,5 gir 1,50. Ingen mål i kampen 6,75.

På de syv siste oppgjørene mellom de to lagene er det kun scoret ni mål – fire av disse kom i samme kamp.

• Pause/fulltid – U-U gir 4,40 i odds. Mens uavgjort til pause gir 1,95 – uavgjort til fulltid gir 3,15 i odds.

Chelsea har spilt uavgjort i tre strake hjemmekamper, og fem av de ni siste mot United. United har spilt uavgjort i to av sine fem siste bortekamper.

• Wayne Rooney scorer mål 3,50

Står med syv scoringer på sesongens syv første kamper, og har scoret ni på 29 mot Chelsea.

• Blir det rødt kort 4,00.

I de fem siste seriekampene mellom Chelsea og Manchester United i London har det blitt delt ut fire røde kort.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball