Hovedinnhold

Her er Ronaldo bedre enn Messi

* Ronaldo med elleve høstmål  – rekord i CL-gruppespillet
* Her er kveldens Champions League-oddstips

Cristiano Ronaldo (31) har kanskje ikke sikret seg like mange trofeer og medaljer som Lionel Messi (28). Men når det gjelder antall Champions League-scoringer ligger portugiseren best an.
Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

Gransker man Champions League-scoringsstatistikken nærmere har det over flere år foregått en intens kniving mellom de to største angriperne i vår tid. Begge spillerne har for lengst passert den tidligere Real Madrid -og Schalke-stjernen Raúl González sin gamle målrekord i verdens gjeveste klubbturnering (71 mål).

Les også: Suarez stjal straffen fra Neymar

Og etter 2014/15-sesongen sto både Real Madrid og Barcelona-superstjernene bokført med 77 mål hver.  Men i inneværende sesong har CR7, som er klengenavnet, dratt ifra. For med elleve mål i høstens gruppespill mot Messis tre nettkjenninger leder portugiseren med åtte mål i Champions League-sammenheng - med totalt 88 mål mot Messis 80.

Fortsetter det slik får vi en ensom Champions League-toppscorer gjennom tidene ved sesongslutt. Her er toppscorerlisten sesong for sesong fra 2007/08, ifølge uefa.com

2008: Cristiano Ronaldo (Man. Utd.) 8

2009: Lionel Messi (Barcelona) 9

2010: Lionel Messi 8

2011: Lionel Messi 12

2012: Lionel Messi 14

2013: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 12

2014: Cristiano Ronaldo 17

2015: Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og Neymar (Barcelona) 10.

Som man kan lese ut av statistikken har Cristiano Ronaldo gasset på til de grader i de siste sesongene. For mens Messi har banket inn 36 mål siden 2012, så har Real Madrid-avslutteren scoret fantastiske 56 mål.

<p>ANDREPLASS: Lionel Messi er åtte mål bak Cristiano Ronaldo i Champions League-scoringsstatistikken. Her har han just scoret mot Valencia i Copa del Rey tidligere i februar.</p>

ANDREPLASS: Lionel Messi er åtte mål bak Cristiano Ronaldo i Champions League-scoringsstatistikken. Her har han just scoret mot Valencia i Copa del Rey tidligere i februar.

Foto: Lluis Gene, Afp

For å yte inneværende sesongs scoringsflyt noe rettferdighet skynder vi oss å ta med at Messi var skadet fra slutten av september til slutten av november i 2015.

I kveld spilles den første av to åttedelsfinaler mellom Roma – Real Madrid med retur 8. mars. Gjestene har hatt ekstra god tid til å forberede seg. Trekningen var for to måneder siden og dessuten ble det en tidlig hjemlig cup-exit -  og slik har man spilt langt færre kamper enn normalt så tidlig i det nye året.

Madrid-klubben har fått ny manager siden forrige Champions League-match – som ga gruppeseier over PSG, Sjakthar og Malmö FF. Under Zinedine Zidanes ledelse har Real Madrid bokført 5-1-0-flyt i La Liga.

På fraværslisten finner vi fortsatt Pepe (f) og Gareth Bale (kant), men Marcelo (f) er tilbake etter en skulderskade.

VG LIVE: Følg kampen på VG Live

Roma har i likhet med  gjestene byttet manager siden forrige Champions League-match mot BATE Borisov (0-0), som ga avansement knepent foran Bayer Leverkusen. Ut med Rudi Garcia og inn med Luciano Spalletti, som har gitt laget et løft med fire seirer på seks seriekamper.

Les også: VG-fotograf tok verdens beste bilde

Spalletti sa på pressekonferansen i går at han ikke vil gi Cristiano Ronaldo ekstra bevoktning.

– Han er en moderne spiller: sterk, rask og i stand til å score mange mål. Men jeg kommer ikke til lage et bur rundt ham, jeg vil ikke bruke tre spillere på å markere ham ut av matchen, sa Spalletti ifølge goal.com

Vertene håper å få med Daniele De Rossi (mb) og Francesco Totti (a). Men Kostas Manolas (f) og Mohamed Salah (mb) sliter med å rekke kampen.

Les også: – Molde ville vært et middels 2. divisjonslag

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Real Madrid har litt statistikken imot seg ettersom det er 26 år siden laget har slått ut et italiensk toppserielag i en utslagsrunde over to oppgjør, ifølge realmadrid.no. Dette er muligens en noe mer åpen kamp enn oddsen tilsier, men får hvittrøyenes avsluttere rom bør det bli mål. Borteoddsen er 1,70, spillestopp er kl. 20.40 og Viasat Fotball sender matchen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball