Hovedinnhold

Her er rekordene PSG kan bryte

* Zlatan: - Jeg er inne i min beste sesong noensinne
* Her tirsdagens oddstips

<p>DOMINANS: Zlatan Ibrahimovic og Paris Saint Germain har ikke tapt en hjemlig liga eller cupkamp på ti måneder. Her jubler svensken etter scoring mot Caen rett før jul.</p>

DOMINANS: Zlatan Ibrahimovic og Paris Saint Germain har ikke tapt en hjemlig liga eller cupkamp på ti måneder. Her jubler svensken etter scoring mot Caen rett før jul.

Foto: Jean-francois Monier, Afp
Med 16 ligascoringer og seks assister har Zlatan Ibrahimovic (34) ledet Paris Saint-Germain til en vanvittig dominans i fransk fotball.

Denne saken handler om:

Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

Etter 21 ligakamper leder PSG den franske Ligue 1 med 21 poeng, og er på god vei mot sitt fjerde strake ligagull. Å melde at Zlatan Ibrahimovic og hovedstadsklubben styrer fransk fotball er derfor ingen overdrivelse, noe den ubeskjedne svensken innrømmer.

– Jeg er inne i min beste sesong noensinne. Jeg hører folk snakke, at de sier sin mening. Men jeg får dem til å spise opp ordene sine. Fordi alle mine statistikker er bedre enn før, og jeg bare fortsetter, sier han til nettstedet ligue1.com.

Med sin gode flyt og backing av eieren Qatar Sports Investment, vil  mange kanskje mene at det bare er naturlig at PSG dominerer slik de gjør. Men Ibrahimovic forklarer at det ligger mer bak fremgangen.

– Folk må gjerne si at det normalt for oss å levere så bra. Men det er normalt fordi det ligger hardt arbeid bak, mange ofre, mye adrenalin og motivasjon. Fordi når ting blir for enkelt er det lett å falle i søvn. Men vi gjør det motsatte. Når det blir for enkelt for oss oppstår det bare mer sult på suksess, påpeker Ibrahimovic.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Avisen The Mirror har sett litt på klubbens statistikk og muligheter utover sesongen.

* PSG leder Ligue 1 med 21 poeng ned til nummer to, Monaco. Sammenlignet med Premier League går poenggapet fra Arsenals førsteplass helt ned til Norwich på 16.plass.

* Pariserne har sluppet inn ni mål på sine 21 matcher, og har en plussmålforskjell på 42 mål.

Fortsetter laget i samme vinnerspor utover vinteren og våren kan laget sette følgende rekorder i fransk toppfotball:

* Det første franske laget som går ubeseiret igjennom en ligasesong.

* Færrest innslupne ligamål i en sesong.

* Flest ligaseirer i en toppseriesesong.

* Flest poeng i en Ligue 1-sesong

* Best målforskjell i en Ligue 1-sesong.

Spørsmålet er selvsagt om fransk toppfotball er blitt for forutsigbar.  I høst var tidligere Arsenal-stjerne og fransk VM-vinner i 1998 Emmanuel Petit inne på akkurat det.

– Før var Frankrike unntaket i europeisk toppfotball. Det var som å foreta kron og mynt. Det var på forhånd umulig å forutsi hvilket lag som kom til å vinne ligaen, sa han ifølge goal.com, og sikter til at Bordeaux vant i 2009, Marseille i 2010, Lille i 2011 og Montpellier i 2012.

– Etter at Qatar-pengene overtok PSG er fransk ligafotball i samme forutsigbare situasjon som en del andre europeiske toppligaer, mener Petit.

<p>FORUTSIGBAR FRANSK LIGAMESTER: Emmanuel Petit mener at de massive Qatar-investeringene i PSG har ødelagt konkurranse-elementet i fransk toppfotball. Her er den tidligere Arsenal-spilleren avbildet på en pressekonferanse i 2011.<br/></p>

FORUTSIGBAR FRANSK LIGAMESTER: Emmanuel Petit mener at de massive Qatar-investeringene i PSG har ødelagt konkurranse-elementet i fransk toppfotball. Her er den tidligere Arsenal-spilleren avbildet på en pressekonferanse i 2011.

Foto: Franck Fife, Afp

I kveld er det Coupe de France og 16-delsfinale som gjelder, og her spilles ingen retur. PSG møtte nettopp Toulouse i en ligakamp på utebane sist lørdag. Etter en blek innsats reddet Ibrahimovic pariserne med en heading drøye kvarteret før slutt (1-0). Det var PSGs 30. strake ligakamp uten tap, og slik er man bare to kamper unna rekorden på 32 strake ubeseirede kamper.

PSG fikk lørdag skader på Marquinhos (f) og Javier Pastore (mb). Fra før er Kevin Trapp (k), Thiago Silva (f) og Marco Verratti (mb) ute.

Toulouse ligger til daglig under nedrykksstreken, og står uten triumf på fem kamper.

Vi kjører et 0-1-handikappspill til 1,65 i hjemmodds - en kamp som må kombineres. Spillestopp er kl. 20.55.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball