Hovedinnhold

Håkon Opdals oppturer - og nedturer

* Tromsø - Start i kveld - her er fredagens oddstips

<p>VIDUNDERMÅL: Her jubler Håkon Opdal for scoringen fra egen banehalvdel mot Vålerenga i september i fjor.</p>

VIDUNDERMÅL: Her jubler Håkon Opdal for scoringen fra egen banehalvdel mot Vålerenga i september i fjor.

Jon Olav Nesvold, NTB scanpix
Håkon Opdal (33) har akkurat gått løs på sin 14. sesong i Tippeligaen. Det har vært en karriere med sine opp -og nedturer for sisteskansen.

Denne saken handler om:

Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

– Det er jo skjebnen til en keeper det. At man kommer i fokus både positivt og negativt, sier Start-keeperen. I 2015 ble han kåret til banens beste i åtte av kampene – gjorde sin beste sesong på mange år og spilte en avgjørende rolle i Starts kamp for å unngå nedrykk. Ved sesongslutt ble han belønnet med en ny treårskontrakt.

– Jeg er ikke så nostalgisk av meg, og prøver å leve mest mulig i nuet – hvert fall så lenge jeg fortsatt spiller, kommenterer Opdal.

Vi har likevel satt opp en «mimreliste» over en karriere som hittil har hatt sine svingninger:

* Cupmester med Brann i 2004 etter å ha slått Lyn 4–1 i finalen.

* Vant Kniksen-prisen i 2006 og 2007. Etter både bronse og sølvmedaljer i årene før var Opdal en støttespiller da Brann ble seriemester i 2007 – det første seriemesterskapet siden 1963.

* Som landslagskeeper hadde ikke Norge tapt en eneste landskamp etter at Opdal overtok for Thomas Myhre våren 2007. Landslaget lå godt an til å sikre EM-plass i Østerrike/Sveits i 2008. Men i den viktige hjemmekampen mot Tyrkia i november slapp målvakten inn et ikke spesielt hardt eller velplassert skudd fra Emre Belözoglu fra 25 meters hold. Opdal burde ha tatt skuddet, men i forkant var det øvrige norske forsvarsarbeidet lite våkent. Norge røk 1–2 den kvelden som var duket for fest, men som endte som et mareritt.

* Store deler av 2008 og 2009-sesongene røk på grunn av skader – henholdsvis jumpers knee og en kneskade.

* Var Brann-kaptein i 2009 og 2010, men mistet vervet i 2011 da trener Rune Skarsfjord ville ha en utespiller som kaptein. Mistet i sistnevnte sesong keeperplassen til Piotr Leciejewski.

* – Jeg så litt hva det gikk i i Brann, og da danske Sønderjyske kom med et tilbud om ettårskontrakt i 2012 hoppet jeg på den utfordringen. Men da Start rykket opp til Tippeligaen og ga meg en treårskontrakt fra 2013 fristet det, sier Odda-mannen Opdal.

* 25. september 2015: Opdal sto for en ellevill scoring fra egen banehalvdel på Ullevaal som reddet det ene poenget mot Vålerenga (1-1).

– Vi hadde for så vidt trent på at jeg skulle sende ballen i feltet mellom keeper og våre spillere. Men jeg sparket litt for hardt, melder en lattermild Opdal.

For kula gikk ubegripelig nok mellom fingrene på VIF-keeper Sascha Burchert og tverrliggeren.

Ser vi på Starts Tippeliga-prestasjoner  i nyere tid har laget gått fra 9. plass (2013) til 12. plass (2014) og 14. plass og nervepirrende nedrykkskvalik i 2015.

– Det har vært noen trange økonomiske rammer som har gjort at klubben har vært nødt til å ta konsekvensen av det. I fjor solgte vi unna flere spillere enn det som kom inn, og det er klart at det påvirker, påpeker Opdal, som mener klubben bygger noe nytt nå:

– Det er et ungt lag med mange lovende spillere. Det er grovt sett Espen Hoff (34) og jeg som trekker opp gjennomsnittsalderen. Men med det lederskapet vi har nå utenfor banen, og spennende lagmateriell på har jeg tro på fremgang.

– Det er også slik at klubben er en merkevare i Sørlandsregionen, og jeg tror det er viktig for Kristiansand som by at vi har et Tippeligalag. Jeg føler det er et potensial der, og alt dette har jeg lyst til å være med på, avslutter Opdal.

VG LIVE: Følg kampen på VG Live

I kveld er det bortekamp mot Tromsø som gjelder. Start endte opp med 1–1 i seriepremieren mot Lillestrøm etter å ha gitt fra seg ledelsen. Her mangler Espen Børufsen (f) og Lars-Jørgen Salvesen (a). Kristoffer Ajer (mb) er med i troppen, men er usikker for spill.

Tromsø gjorde etter en marerittstart et positivt inntrykk borte mot Molde (1-1), der islendingen Aron Sigurdarson skinte spesielt med sin innsats og scoring.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Tromsøværingene presterte 5-6-4-hjemmeflyt i fjor, mens Start kun vant én bortematch (1-4-10).  Det er vrient med så få holdepunkter i mars, men vi tror vertene er nærmest en triumf i kveld. Oddsen blir da 1,60, spillefrist er kl. 18.55 og TV2 Zebra viser kampen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball