Hovedinnhold

Griezmann nest best av «Atleticos superspisser»

VGs oddstips: Atlético Madrid fosser videre

<p>NESTE EKSPORT?: Antoine Griezmann storspiller for Atletico Madrid, og er serielederens toppscorer med ti mål denne sesongen.</p>

NESTE EKSPORT?: Antoine Griezmann storspiller for Atletico Madrid, og er serielederens toppscorer med ti mål denne sesongen.

Foto: Andrea Comas, Reuters
Han fikk i oppgave å fylle tomrommet etter Diego Costa (27). Nå kan Antoine Griezmann (24) være Atletico Madrids neste supereksport.

Denne saken handler om:

Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

En etter en har Fernando Torres, Sergio Agüero, Radamel Falcao og Diego Costa dunket inn mål etter mål for Atlético Madrid – for så å bli solgt videre for til sammen nærmere 1,5 milliarder kroner.

Men hver gang en stjernespiss har forlatt den spanske hovedstaden, har klubben funnet en erstatter til å fylle tomrommet.

Sist til å forlate Atletico var Diego Costa, som skjøt klubben til både seriegull og Champions League-finale. Å fylle hans sko virket som nærmest en umulig oppgave, men det har Antoine Griezmann nå klart.

• Fikk du med deg: Superspissens søster overlevde terroren i konsertlokalet i Paris

Spissen har nest høyst scoringssnitt av Atletico Madrids superspisser de siste ti årene.

Radamel Falcao er det vanskelig å overgå. Han scoret 70 mål på 91 kamper for Atlético Madrid før han ble solgt til Monaco. Det ga ham et scoringssnitt på 0,77 mål per kamp.

<p>KOM TILBAKE: Syv år etter overgangen til Liverpool returnerte Fernando Torres til Atletico Madrid.</p>

KOM TILBAKE: Syv år etter overgangen til Liverpool returnerte Fernando Torres til Atletico Madrid.

Foto: Jorge Guerrero, Afp

Griezmann scorer ikke like ofte, men står oppført med 39 mål på sine første 78 kamper for klubben. 0,5 mål per kamp – eller mål annenhver kamp.

Det samme snittet hadde Diego Forlán – som ble solgt på billigsalg til Inter i 2011.

Deretter følger Diego Costa med 64 mål på 135 kamper, Sergio Agüero med 101 mål på 234 kamper og Fernando Torres – som nå er inne i sin andre periode i klubben – med 91 mål på 244 kamper før han ble solgt til Liverpool i 2007.

I tillegg har Griezmann denne superstatistikken med seg:

– Når Griezmann scorer, så vinner Atlético. Det er opplest og vedtatt, og det har vel ikke skjedd at Griezmann har scoret i La Liga og at laget ikke har vunnet, opplyste Petter Veland – ekspert på spansk fotball – etter sist Atletico-seier.

• Les også: Atletico gjerrigst i de fem store ligaene

Europas gjerrigste lag

Det er riktignok ikke bare Griezmann som skal ha æren for Atléticos suksess denne sesongen. Laget topper La Liga etter halvspilt sesong – riktignok med en kamp mer spilt enn Barcelona.

For bakerst står Jan Oblak – mannen som ble hentet for å erstatte Thibaut Courtois. I tolv av 19 seriekamper denne sesongen har keeperen holdt buret rent, og totalt har han kun sluppet inn åtte mål i serien.

Det gjør Atletico til Europas gjerrigste lag i de største ligaene – La Liga, Premier League, Bundesliga, Ligue 1 og Serie A.

Å være gjerrige bakover har blitt et av trener Diego Simeones varemerker i klubben. Det var også en del av suksessoppskriften da laget løftet La Liga-trofeet for to sesonger siden. Da slapp laget inn 26 mål på 38 kamper, et snitt på 0,68 mål imot per kamp.

– De er bedre bakover enn de noensinne har vært, konstaterer Veland.

• Les også: Neymar: Dette betyr tatoveringene mine

Favoritter

I kveld er det den spanske cupen – Copa del Rey – som gjelder når Rayo Vallecano gjester Vicente Calderon stadion i Madrid. Den første åttedelsfinalen endte 1-1, da ble spillere som Oblak og Griezmann spart.

Gjestene kjemper i bunn av La Liga, og står uten seier i serien på åtte kamper. Atletico har vunnet åtte av sine ni siste kamper, og bør ikke ha noe problemer med å vinne kveldens oppgjør.

1,18 er ikke veldig fristende odds, men 1,67 med 0–1 som utgangspunkt er spillbart. Da et toppet Atletico møtte Rayo Vallecano i serien for to uker siden endte det med 2-0-seier etter scoringer av Angel Correa og Antoine Griezmann. Kampen har spillestopp 20.25.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball