Hovedinnhold

Elabdellaoui på vei mot eventyrsesong

* VGs oddstips: Olympiakos gjør veien videre i CL lang for Arsenal

<p>IMPONERER: Omar Elabdellaoui gjør sine saker bra både i Champions League, i Hellas og på landslaget.<br/></p>

IMPONERER: Omar Elabdellaoui gjør sine saker bra både i Champions League, i Hellas og på landslaget.

Foto: Louisa Gouliamaki, Afp
Omar Elabdellaoui (23) er inne i det som kan bli en eventyrlig sesong. Det avgjøres i løpet av snaue to uker, og tre svært viktige kamper.
Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

Olympiakos stormer mot nytt seriegull i Hellas, og de ser ikke ut til å ha noen umiddelbar trussel. Laget har vunnet samtlige ni seriekamper denne sesongen, og har åtte poeng ned til Panathinaikos på annenplass.

I Champions League har de også lykkes, med to meget solide bortekamper mot Dinamo Zagreb og ikke minst Arsenal. Etter halvspilt gruppespill er de à poeng med gruppeener Bayern München, og med seier mot Dinamo Zagreb på hjemmebane i kveld tar de et langt steg mot avansement – spesielt om Arsenal skulle tape borte for Bayern München.

VG Direkte:  Følg kveldens Champions League fra kl. 20.45

Champions League-eventyret vil uansett leve videre, selv om Elabdellaoui og co. skulle tape kveldens kamp. Men 23-åringen står foran to hektiske uker med fire kamper på 12 dager.

Allerede søndag venter Iraklis i en ny hjemmekamp i greske Superleague, før han setter seg på flyet til Oslo for å hjelpe Norge i de svært viktige play off-kampene til Frankrike-EM mot Ungarn.

Les også: Dette er Høgmos utvalgte til play off-kampene

<p>INNHOLDSRIK KARRIERE: Omar Elabdellaoui har tross sin unge alder høstet mye internasjonal erfaring.<br/></p>

INNHOLDSRIK KARRIERE: Omar Elabdellaoui har tross sin unge alder høstet mye internasjonal erfaring.

Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Godt forberedt

Til tross for et tett kampprogram der tre av fire kamper kan avgjøre svært mye av sesongen for 23-åringen, bør han likevel være godt rustet til å takle presset som venter de neste tolv dagene. Tross backens unge alder har han rukket å få en lang internasjonal fotballkarriere.

Allerede som 16-åringen forlot han Skeid til fordel for ungdomsakademiet til Manchester City, der han tidlig var blant spillerne det ble satset på. I 2010 uttalte blant annet lagets U18-trener, Scott Sellars, til TV 2 at han trodde nordmannen hadde en stor fotballfremtid.

Etter et låneopphold i Strømsgodset preget av mye skader i 2011, kom daværende City-manager, Roberto Mancini, på banen og ville forlenge kontrakten med unggutten. Det endte med en toårskontrakt, og et nytt utlån. Denne gangen til Feyenoord. Heller ikke det ble noen suksess, og nordmannen returnerte til Manchester før låneoppholdet var over.

Det endte til slutt med han på ny ble lånt ut, denne gangen til Eintracht Braunschweig, en overgang som til slutt ble permanent. Etter halvannen sesong med førstelagsfotball i Tyskland endte nordmannen opp i Olympiakos, hvor han var med å vinne serien i sin første sesong. I sommer takket grekerne nei til et bud fra Benfica, og er på vei mot en ny jubelsesong.

Å lykkes med flagget på brystet er heller ikke ukjent for 23-åringen fra Oslo. Han var med på U21-landslaget som først slo Frankrike ut av kvalifiseringen, og senere til bronse i U21-EM i 2013.

Senere samme år debuterte han for A-landslaget mot Sverige. Siden har han spilt 19 landskamper. Nå står han foran de to viktigste. Play off-kampene mot Ungarn, som kan sende Norge til sitt første mesterskap siden 2000.

Vinner igjen

Men først venter altså Champions League-oppgjøret hjemme mot Dinamo Zagreb.

Gjestene fra den kroatiske hovedstaden er ute av form, og har tapt begge sine seriekamper siden de tapte 0–1 hjemme for Olympiakos for to uker siden. Mellom de to seriekampene slo de Slaven Koprivnica 3–1 i cupen.

Kroatene viste hva som bor i laget i seieren over Arsenal, men overbeviste ikke over to kamper mot Molde i kvalifiseringen til Champions League, eller i det nevnte hjemmeoppgjøret mot Omar Elabdellaoui og co. sist.

På eget gress er Olympiakos stort sett meget stabile og trygge. Vi tror ikke de går på et feilskjær her. Oddsen for hjemmeseier er 1,42, og for de mer vågale er 2,20 spennende med 0–1 som utgangspunkt.

Her kan du lese VGs vurdering av dagens øvrige oddsobjekter

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball