Hovedinnhold

Ekspert kritisk til England-troppen: – Langt bak de beste

* Her er søndagens oddstips

KRITISERES: England-troppen er for tynn, mener fotballekspert Øyvind Alsaker. Her synger Gary Cahill (f.v.), Joe Hart, Michael Keane og Jake Livermore nasjonalsangen før onsdagens kamp mot Tyskland.
KRITISERES: England-troppen er for tynn, mener fotballekspert Øyvind Alsaker. Her synger Gary Cahill (f.v.), Joe Hart, Michael Keane og Jake Livermore nasjonalsangen før onsdagens kamp mot Tyskland. Foto: Wolfgang Rattay, Reuters
Fotballekspert Øyvind Alsaker humrer når han blir bedt om å vurdere troppen til det engelske landslaget.

Denne saken handler om:

Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

– Den 11-eren de stilte mot Tyskland, viste at det ikke er noen gyllen årgang, sier han og ler.

Besøk vår oddstipsside Tipster her!

Michael Keane fra Burnley og duoen Nathan Redmond og James Ward-Prowse fra Southampton fikk sine debuter i 1-0-tapet mot Tyskland onsdag. Jake Livermore fra West Bromwich fikk sin første landskamp siden august 2012. Og Ben Gibson kan få sin debut mot Litauen søndag.

Den overraskende profilløse England-troppen har fått mye kritikk på sosiale medier etter at den ble tatt ut for en drøy uke siden. Med spillere som Jordan Henderson, Harry Kane og Wayne Rooney ute, har landslagssjef Gareth Southgate blitt tvunget til å tenke kreativt.

– England-troppen er ikke all verden. De er helt åpenbart langt bak de beste. De kan mønstre en ellever som kan slå alle, men de har ikke god nok bredde i stallen. Det holder ikke. Hvis de får ett eller to fravær, så går det ikke, sier Alsaker som mener midtbaneduoen Eric Dier–Jake Livermore sier det meste om Englands «åpenbare svakheter».

Les også: Messis «midtlivskrise»

– Mye kjøping og lite langsiktig tenking

Han peker på følgende statistikk: Tysklands U21-tropp inneholder spillere med til sammen 1137 kamper i den tyske Bundesligaen. Den engelske U21-troppen er bare god for 206 Premier League-kamper.

– Det griper inn i det store spørsmålet i vår tid: Ødelegger pengene i Premier League mer enn det gagner? Stoke tjener mer enn Borussia Dortmund. Engelske midttabellsklubber har mye mer penger enn andreplassen i svære ligaer. Dermed blir det mye kjøping og lite langsiktig tenking i stedet for å gjøre et solid arbeid med talenter, sier Alsaker.

Nye oddstips hver dag? Følg Tipster på Facebook her

– Dermed er det altfor få engelskmenn som får spille. Og jeg ser ingen måte England kan komme tilbake blant den ypperste verdenseliten med det første, sier han.

England ble senket av Lukas Podolski – se høydepunktene her:

«Bortskjemt drittunge»-policy

Han påpeker at Jürgen Klopp, som ble Liverpool-manager i oktober 2015, er den Premier League-manageren med 8. lengst fartstid i nåværende klubb. Trenere sparkes på løpende bånd.

– Det drives en «bortskjemt drittunge»-policy i klubbene; de kjøper de dyreste lekene og kaster dem. England trenger noe bærekraftig, langsiktig og solid. De trenger det samme som Norge, som også er på identitetsjakt. De må tenke: «Hvem er vi? Hva er England? Jo, vi kan spille i all slags vær og være tøffe og organiserte.» De trenger en selverkjennelse, sier Alsaker.

Lest denne? Celina refser landslaget: – Det går liksom ikke

England har fått en godkjent start på VM-kvalifiseringen, med tre seirer og en uavgjort mot Malta, Slovenia, Skottland og Slovakia. Southgates menn har fortsatt til gode å slippe inn mål.

Ferden deres i den meget overkommelige kvalifiseringsgruppen fortsetter søndag mot Litauen, som har tapt sine to siste kamper 3-0 og 4-0. Vi tror derfor at England bør være i stand til å vinne med minst tre mål, og spiller England-seier med 0-2 i handikapp til 1,95 i odds.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball