Hovedinnhold

Duket for Barcelona-rekord

* Barcelona har spilt 34 strake kamper uten tap
* Her er torsdagens oddstips

<p>BARCELONA-MATCHVINNER: Gerard Piqué (29) ordnet 2-1-målet over Sevilla søndag. Det var katalanerens første La Liga-mål for sesongen.</p>

BARCELONA-MATCHVINNER: Gerard Piqué (29) ordnet 2-1-målet over Sevilla søndag. Det var katalanerens første La Liga-mål for sesongen.

Foto: Josep Lago, Afp
La Ligaleder Barcelona er skyhøy favoritt mot bunnsjikt-laget Rayo Vallecano torsdag kveld. Trolig setter katalanerne en rekord også.

Denne saken handler om:

Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

Trener Luis Enriques Barcelona fortsetter å sette rekorder. Med søndagens 2-1-hjemmeseier over Sevilla tangerte katalanerne Real Madrids gamle rekord fra 1988–89 med 34 strake kamper uten tap, ifølge sportsavisen AS.

Her regnes kamper i alle offisielle turneringer, og ikke bare ligakamper som for eksempel Arsenals 49 ligakamper lange ubeseirede rekke fra 2003–04. Ifølge twitterstedet BarcaStat kan Barcelona bli beste spanske lag, men foreløpig har man litt opp til Juventus og Celtic:

Sevilla-triumfen kom nesten fem måneder etter forrige tap – ironisk nok var den mot borte mot nettopp Sevilla (1–2) 3. oktober.

Siden den gang har «Barca» duret på i hjemlig liga og cup, Champions League og VM for klubblag i Yokohama, Japan. Her er noen fakta fra de 34 kampene:

* I løpet av disse matchene viser scoringsstatistikken 102–9.

* Toppscorer på disse kampene er Luis Suárez med 35 mål. Lionel Messi har 24 nettkjenninger og Neymar står med 18 mål.

* 7-0-utklassingen over Valencia i cupen er den største triumfen i perioden.

* Hjemmeflyt: 17-1-0.

* Borteform: 11-5-0.

* I kun to av disse kampene har laget unngått å score. Det var borte mot Villanovense i cupen og borte mot Espanyol i serien.

Mot Sevilla søndag kom Barcelona under, men vinnermentaliteten er så solid for tiden at en hjemmeseier så ikke ut til å være nevneverdig i fare. Slik har katalanerne sikret seg fem poengs forsprang, men med én kamp til gode til tabelltoer Atlético Madrid.

Tidligere har trener Luis Enrique (45) ledet klubben til flest seirer i sine første 50 kamper i klubbhistorien. Men han later ikke til å fokusere nevneverdig på en mulig rekord i kveld.

– Muligheter for rekord etter 34 kamper uten tap? Jeg bryr meg ikke om slikt hvis klubben ikke vinner trofeer, sa han i etterkant av søndagens oppgjør.

Til kveldens match i Madrid-bydelen Vallecas må gjestene unnvære utestengte Dani Alves (f) og skadede Rafinha (mb).

Rayo Vallecano står uten ligatap på syv kamper (2-5-0). Men har sluppet inn minimum to baklengsmål i 12 av 14 siste La Ligamatcher. Dessuten har vertene en brysom fraværsliste med fem mann ute og fire spillere regnet som tvilsomme.

Her kan du lese våre øvrige vurderinger av dagens oddsobjekter

Slik det står er det vrient å komme utenom et bortetips. I et 1-0-handikappspill blir oddsen da 1,46. Spillefrist er kl. 20.55 og Viasat Fotball viser oppgjøret.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball