Hovedinnhold

Dette har gått galt for Valencias Gary Neville

* Valencia har tatt fire poeng av 18 mulige etter at Gary Neville ankom
* Her er torsdagens oddstips

<p>TRØBLETE START: Valencias hovedtrener Gary Neville har styrt laget i deres svakeste ligaform siden Ronald Koeman ledet laget i ni strake ligakamper uten seier i 2007-08-sesongen. Her er Neville i sin første kamp hjemme mot Lyon i Champions League i desember.</p>

TRØBLETE START: Valencias hovedtrener Gary Neville har styrt laget i deres svakeste ligaform siden Ronald Koeman ledet laget i ni strake ligakamper uten seier i 2007-08-sesongen. Her er Neville i sin første kamp hjemme mot Lyon i Champions League i desember.

Foto: Alberto Saiz, Ap
Som TV-ekspert i Sky Sports-studio hadde Gary Neville (40) svar på det meste. Men som Valencia-hovedtrener har han slitt med å finne dem.

Denne saken handler om:

Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

Den nåværende Valencia-hovedtreneren er ingen hvem som helst. Gary Neville debuterte for Manchester United i 1992, og vant 20 trofeer på 19 sesonger for de røde. Han har 85 landskamper for England. Og etter karrieren har han fremstått som en intelligent, analytisk og «klar tale» TV-ekspert.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Alt lå egentlig til rette for umiddelbar Valencia-suksess. Den nye trenerjobben var intet steg inn i det ukjente for Gary Neville. Gjennom samarbeid i forretningslivet kjente han fra tidligere klubbeier og investor Peter Lim. Og lillebror Phil Neville (38) har vært assistenttrener i klubben siden i sommer. På den første Valencia-treningen mandag 7. desember møtte tusenvis av Valencia-fans opp for å ønske den populære engelskmannen velkommen.

Fra vondt til verre

Storklubben hadde 19 poeng, og på sine 13 kamper et gjennomsnitt på 1,46 poeng per match da forgjenger Nuno Espirito Santo ble «løst fra sine forpliktelser», som det heter så fint. Likevel, under Nevilles styre har sakene gått fra vondt til verre ettersom Valencia kun har sikret fire poeng på seks matcher.

Nesten vel så ille er det at lagets innsatser på banen slett ikke har bedret seg. Til tider virker laget direkte ufokusert på jobben som skal gjøres, hevder sportsavisen Marca, som dessuten påpeker at laget har sluppet inn dobbelt så mange baklengsmål under Nevilles lederskap - sett opp mot antall kamper under Nuno.

På tabellen ligger laget nærmere nedrykksstreken enn en Champions League-plass. Og likevel -  søndagens hjemmekamp mot Rayo Vallecano var en type match Valencia normalt burde vinne greit. Madrid-gjestene ligger på 19. plass, med ligaens klart mest gavmilde forsvar og er uten borteseier på fire måneder.

Valencia hadde vunnet også om ikke dommeren feilaktig hadde annullert Paco Alcácers ene mål, for øvrig sjette gang denne sesongen klubben har opplevd feilaktige annulleringer, ifølge Valencia-sportsavisen Superdeporte.  I stedet endte man opp med 2-2, hvilket er den tredje hjemmekampen på rad Valencia  har ligget under, men til slutt sikret et slikt resultat.

Det at Neville ikke trakk frem assistentdommerens tabbe, men derimot innrømmet at Valencia-innsatsen før pause var «uakseptabel» demonstrerte en ærlighet som inntil videre har vunnet ham tid. Dét kombinert med en vektlegging av det som er positivt:

– Noen ganger ser man et lag og tenker at her er det ingen fightervilje å spore. Jeg ville ha vært bekymret hvis laget ikke viste evne til å slå tilbake fra tapssituasjoner. Men det gjorde vi. Når et lag gjentatte ganger får kjempet seg tilbake i kamper så er det et viktig karaktertrekk, insisterte Neville etter søndagens kamp, ifølge The Guardian.

Lyspunktet i Gary Nevilles korte regjeringstid er Copa del Rey – den spanske cupen. Her har man slått Bakaraldo (2–0) og Granada med til sammen 7–0 i forrige runde. I kveld er det den første av to kvartfinalekamper mot Las Palmas det dreier seg om.

Fra helgens kamp er José Gayá (f) er tilbake, og Dani Parejo (mb) er med i troppen til tross for en smell. Men Zakaria Bakkali (mb), Enzo Pérez (mb), Javi Fuego (mb), André Gomes (mb) og Sofiane Feghouli (mb) er ute.

Las Palmas har til gode å vinne borte i La Liga (0-3-6). Men danket ut sensasjonen Eibar i forrige cuprunde med til sammen 6–4. Tre mann er ute av troppen – Hernán (mb), Javi Castellano (mb) og Asdrúbal (a).

Lagene spilte 1–1 i tilsvarende ligakamp i november. Slik dette står frister uavgjortoddsen til 3.60 mest. Spillestopp er kl. 19.55.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball