Hovedinnhold

Dette er Spallettis Roma-grep

* Roma har vunnet seks seriekamper på rad
* Italiensk toppduell i kveld - her er fredagens oddstips

<p>TATT GREP: Roma-trener Luciano Spalletti (56) har fått fart på Roma i sin andre periode i klubben. Her er han avbildet før forrige helgs bortekamp mot Empoli.</p>

TATT GREP: Roma-trener Luciano Spalletti (56) har fått fart på Roma i sin andre periode i klubben. Her er han avbildet før forrige helgs bortekamp mot Empoli.

Foto: Andreas Solaro, Afp
Roma var i fritt fall i perioden november – januar. Men den nye treneren Luciano Spalletti (56) sine enkle grep førte laget på vinnersporet igjen.

Denne saken handler om:

Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

Det tok riktignok litt tid før effekten slo ut til romernes fordel. Men med seks strake seirer har roen senket seg over «Giallorossi» – de gule og røde.

Tidlig i oktober ledet Roma Serie A. Men så kom mageplaskene på rekke og rad – med bare én ligaseier på ni kamper (1-6-2) fra midten av november til midten av januar. 1-6-bortesmellen mot Barcelona i Champions League – en turnering hvor man karet seg videre med bare én seier på seks forsøk i gruppespillet. Rett før jul røk Roma ydmykende ut av den hjemlige cupen for det middelmådige Serie B-laget Spezia.

To uker ut i 2016 var tålmodigheten med den franske treneren Rudi Garcia slutt, og inn kom altså Luciano Spalletti – for øvrig for andre gang i sin trenerkarriere.

GazzettaWorld har listet opp noen få punkter for å forklare omslaget:

* Laget har fått bedre skikk på det defensive arbeidet. Ok, Roma har kun holdt buret rent i to av de åtte seriekampene han har ledet. Men det er en bedring fra bunnoteringen tidligere i vinter.

* Laget har flere offensive valgmuligheter med fart på begge vingene. Romas mål per kamp gjennomsnitt har øket fra 1,94 til 2,22.

* De to innlånte spillerne fra januar i Diego Perrotti (mb) og Stephan El Shaarawy (a) har begge slått til. Sistnevnte har sågar fire mål og en assist på sine fem siste oppgjør.

Videre har Spalletti fått fart på karrieren til egypteren Mohamed Salah (kant) – en karriere som hadde mistet noe retning tidligere i sesongen. Roma-fansen kåret i går Salah til februar måneds beste Roma-spiller. Dessuten har playmaker Miralem Pjanic vært delaktig med sine mange assister:

Paulo Sousa, trener for kveldens motstander Fiorentina, roste på gårsdagens pressekonferanse den jobben Spalletti har gjort.

– Roma har forbedret seg kraftig etter at Spalletti ankom. Han har hevet lagets mentale, fysiske og taktiske nivå, sa han ifølge Football Italia.

Fiorentina står i likhet med Roma bokført med 53 poeng, og slåss om den gjeve tredjeplassen som gir mulighet til Champions League-spill neste sesong. Firenze-klubben røk ut av Europa League for Tottenham i forrige uke, og mandag ble det 1–1 hjemme mot tabelltoer Napoli.

Med bare ti seriekamper igjen av sesongen etter helgens runde vil en eventuell vinner i kveld utvilsomt ha en fordel utover våren.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Bortelaget må muligens unnvære Borja Valero (mb), og Mauro Zárate (a) er utestengt.

Hjemmelagets Radja Nainggolan (mb) og Miralem Pjanic (mb) har ristet av seg skavanker. Men Norbert Gyömbér (f) og visekaptein Daniele De Rossi (mb) er ute.

Vi ser for oss en jevn kamp. Men Fiorentina liker seg tradisjonelt ikke mot Roma ettersom man kun har vunnet tre av 25 siste innbyrdes ligamøter. Roma seiret 2–1 i det omvendte møtet i oktober.  Vi går for hjemmeseier. Oddsen er 2,00, spillestopp er kl. 20.40 og Viasat Sport sender matchen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball