Hovedinnhold

Derfor trenger City denne supertrioen

* City har den beste hjemmestatistikken i Premier League
* Everton har kun tapt én bortekamp

<p>NØKKELSPILLERE: Man.Citys vinnersjanser øker med trioen Kevin De Bruyne, Sergio Agüero og David Silva i aksjon samtidig. I helgens cupkamp mot Norwich kom de to førstnevnte på scoringslisten.</p>

NØKKELSPILLERE: Man.Citys vinnersjanser øker med trioen Kevin De Bruyne, Sergio Agüero og David Silva i aksjon samtidig. I helgens cupkamp mot Norwich kom de to førstnevnte på scoringslisten.

Foto: Reuters, AFP
Manchester City er litt over halvveis i sesongen med i kampen om fire troféer. Men de tre mest effektive angriperne har knapt spilt sammen.
Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

Det så spennende ut for Manchester City da Kevin De Bruyne ble handlet inn fra Wolfsburg i sommer. Belgieren herjet i Bundesliga i forrige sesong og sto bak ti scoringer og 20 målgivende pasninger.

Kombinert med David Silvas evne til å diktere spillet og å se åpninger, samt Sergio Agüeros skarpe avslutterevner er Manchester-laget på papiret noe foran de fleste Premier League-konkurrentene i angrepsfasen.

Men klubbens manglende mulighet til å mønstre alle tre samtidig har trolig vært én av årsakene til klubbens variable prestasjoner denne sesongen.  City er på tredjeplass etter en brukbar poengfangst i jula, hvor man kun periodevis innfridde spillemessig. Laget har bare vunnet én bortekamp siden midten av september og røk fortjent 1-2 borte for kveldens motstander Everton i forrige ukes ligacupsemifinale.

Kritikk

Mye av kritikken har gått på at Silva (syv assister) og Agüero (åtte ligamål) har slitt med skape stabilt god form etter skadeopphold. Og at De Bruyne (åtte assister) er en skygge av seg selv på utebane.

Manager Manuel Pellegrini har bare klart å ha alle tre stjerner på banen samtidig i 279 spilleminutter i denne ligasesongen.  Når det har vært tilfelle har deres kollektive innsats derimot vært oppmuntrende.

For ifølge Manchester Evening News har laget med spillerne i aksjon scoret 2,5 mål per kamp. Hvilket er en klar økning fra 1,7 mål per kamp ellers. Fordelen for de Manchester-blå er at Silva og Agüero nå ser ut til å ha lagt skadetrøbbelet bak seg.

Førstnevnte hvilte i lørdagens FA-cup mot Norwich, men skal være tilbake i aften. Agüero gjorde en suveren enkeltprestasjon da han driblet seg forbi fire motspillere før han plasserte ballen bak Norwich-keeper John Ruddy. De Bruyne kom innpå mot slutten og pyntet på resultatet til 3-0.

Uten å konkludere med noe som helst så antar vi at City håper de tre gutta får sjansen til å utvikle en felles spilleforståelse fremover. I kveld skal Man. City forsøke å revansjere forrige ukes ligacuptap mot nettopp Everton.

VG LIVE: Følg kampen på VG Live

Gjestene var til hit og dit i juleformen, noe heldige som klarte 1-1 hjemme mot Tottenham i den første ligakampen på nyåret, og har siden vunnet cupmatcher mot City og Dagenham.

I sistnevnte kamp var Premier League-toppscorer Romelu Lukaku ute, men han er friskmeldt her. Ellers vokter Tim Howard igjen buret og Ramiro Funes Mori (f) spiller til tross for at han pådro seg hodeskade sist. Tom Cleverley (mb) er tvilsom og Séamus Coleman (f) er ute.

Vertene får tilbake Yaya Touré (mb), men kaptein Vincent Kompany (f), Eliaquim Mangala (f), Fernandinho (mb), Samir Nasri (mb) og Wilfried Bony (a) mangler.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Hjemmelaget er med i ligagullkampen, mens Everton befinner seg i ingenmannsland på tabellen. Slik er kanskje ligacup-semifinalereturen mot City i neste uke mer viktig for bortelaget. Manchester City er favoritt i denne matchen, noe som reflekteres i en lunken hjemmeodds på 1.45. Spillestopp er kl. 20.40 og TV2 Sport Premium 3 sender matchen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball