Hovedinnhold

Derfor scorer Tettey bare viktige mål

* Bournemouth - Norwich er i en intens nedrykksstrid
* Lørdagens oddstips i Premier League-rundens norske duell

<p>MÅLTYV: Alexander Tettey scoret to Norwich-mål i jule -og nyttårsprogrammet. Her med Chelseas Willian i  hælene i 2014.</p>

MÅLTYV: Alexander Tettey scoret to Norwich-mål i jule -og nyttårsprogrammet. Her med Chelseas Willian i  hælene i 2014.

Foto: Alastair Grant, Ap
Alexander Tettey (29) ble Norges toppscorer i EM-kvaliken med tre mål. I de siste kampene har den defensive midtbanespilleren også blitt måltyv for tabellutsatte Norwich.

Denne saken handler om:

Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

Han laget ett viktig landslagsmål mot Malta og var ikke langt unna å sende Norge til EM i Frankrike med scoringen borte mot Italia i oktober.

På Old Trafford rett før jul brøt han Manchester United-spillet ved midtbanen, kombinerte med Cameron Jerome før han tuppet ballen bak David De Gea. I kalenderårets første ligamatch - hjemme mot Southampton - ble han matchvinner og kom på Premier League-kåringen av rundens lag da han lekkert plasserte ballen i hjørnet kvarteret før full tid.

Lest denne? «Målmaskinen» Tettey

– Det var en fin scoring og en herlig start på det nye året, beskrev Tettey i TV-intervjuet umiddelbart etter kampen.

– Uhyre viktig

Slik har trønderen blitt en ekstra viktig mann for et Norwich-lag som mangler avsluttere i toppklassen:

– Han har ikke fått en ny rolle i laget eller noe slikt. Han er fortsatt først og fremst en hov på midtbanen.  Men han har aldri vært redd for å prøve seg, og i nesten hver kamp kommer han seg til minst ett skuddforsøk, sier TV 2-kommentator Kasper Wikestad.

<p>TV2-KOMMENTATOR: Kasper Wikestad mener Alexander Tettey er en av de første navnene Norwich-manager Alex Neil plukker når laget skal tas ut.<br/></p>

TV2-KOMMENTATOR: Kasper Wikestad mener Alexander Tettey er en av de første navnene Norwich-manager Alex Neil plukker når laget skal tas ut.

Foto: Heiko Junge, NTB scanpix

–  Han scoret i Norwich-debuten  i september 2012 i ligacupen mot Doncaster. Og i 2014 da laget rykket ned presterte han et volleymål mot Sunderland fra 18-19 meters hold som mange mente var kandidat til årets fulltreffer i Premier League, fortsetter Wikesta

Han mener landslagsstjernen er bedre enn ryktet kanskje skulle tilsi.

– Ikke bare er han en ballvinner. Men han er brukbar med ballen når han først får den og han har bra skuddteknikk. Han er kanskje ikke den store entertaineren, men er uhyre viktig for laget. Får spille mye og er i klubben på fjerde sesongen, påpeker Wikestad.

Skeptisk

Norwich røk onsdag 1-3 borte for Stoke - en kamp der gjestene spilte en time med ti mann etter en hodeløs takling av Gary O'Neil, laget et selvmål og Tettey nok en gang pådro seg et gult kort.  Det betyr at «Canaries», som gjestene kalles, er på 15.plass med fem poengs margin til nedrykksstreken.

– Jeg er skeptisk til om klubben berger plassen. Laget tok noen færre poeng enn de kanskje hadde fortjent før jul. Men i selve jula sikret laget seg tre seirer på fire matcher, hvilket var noe i overkant av det forventede. Bournemouth-kampen i dag er uhyre viktig. Vinner Norwich over tabellnaboen har laget 26 poeng - da tror jeg det kan holde med fire-fem seirer til, avslutter Wikestad.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Det kan i så fall bli en norsk duell med Bournemouth-angriperen Joshua King (24), hvis sistnevnte blir kvitt muskelskaden sin. Oslo-gutten har for øvrig fått hard konkurranse om plassen på laget den siste uken. For Bournemouth har styrket laget offensivt i vinterovergangsvinduet. Wolves-kjøpet Benik Afobe debuterte i midtuken, Juan Iturbe er lånt inn fra Roma og Lewis Grabban er tilbake i gamleklubben Bournemouth etter et opphold i nettopp Norwich.

VG LIVE: Følg kampen på VG Live

Hjemmelaget har falt av etter en god periode i desember, og står uten seier på fire ligakamper. Matt Ritchie (mb) er tvilsom. Norwich har ingen nye skader, men nevnte O'Neil (mb) er utestengt.

Bortelaget har tapt seks av syv siste bortekamper, og ennå ikke klart holde buret rent på sine reiser i inneværende ligasesong. Hjemmelaget veksler i formen og er vriene å stole helt på. Men har forsterket angrepet og får tipset i det som er en åpen kamp. Hjemmeoddsen er 1,80 og spillestopp er kl. 15.55.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball