Hovedinnhold

Derfor kan Selnæs få nøkkelrolle i Frankrike

VGs oddstips: «Norske» Saint-Etienne tar seg til kvartfinalen i Coupe de France

<p>PÅ MOTSATT SIDE: Ole Selnæs, her i aksjon for Rosenborg - mot Saint-Etienne, kan få sin debut for den franske klubben onsdag.</p>

PÅ MOTSATT SIDE: Ole Selnæs, her i aksjon for Rosenborg - mot Saint-Etienne, kan få sin debut for den franske klubben onsdag.

Foto: Laurent Cipriani, Ap
Ifølge Saint-Étienne-trener Christophe Galtier får Ole Selnæs (21) sin debut i fransk fotball onsdag. Og med omleggingen til 4-3-3 kan nordmannen få en viktig rolle for sin nye klubb.

Denne saken handler om:

Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

Det var forventet at nordmannen skulle få sin debut mot Bordeaux i Ligue 1 søndag, men slik gikk det ikke. For mens alle øyne var rettet mot Alexander Søderlund som brente straffe, scoret og ble forsøkt skallet ned, ble 21-åringen sittende på benken og se sine nye lagkamerater vinne 4–1.

Nå har trener Galtier uttalt at Selnæs vil få sin debut i onsdagens åttedelsfinale i Cuope de France – når Saint-Étienne møter tabelljumboeni Ligue 1, Troyes, på bortebane.

For treneren ser for seg at nordmannen, som han betalte i overkant av 30 millioner kroner for, skal få en sentral rolle i laget.

Saint-Étienne har i store deler av denne sesongen spilt 4-2-3-1, men etter en grundig analyse har Galtier og hans kollegaer funnet ut at det ikke fungerer slik de ønsker, og legger om til 4-3-3. Der har de sett for seg at Selnæs skal ha den dype rollen på midtbanen, skriver den franske storavisen L'Equipe.

Det er en posisjon og formasjon nordmannen kjenner svært godt fra tiden i RBK. Det er fra den dype midtbanerollen 21-åringen har storspilt for dobbeltmesterne, og som han nå skal få sjansen til å vise seg frem i for sin nye klubb. Derfra skal han styre spillet til Saint-Étienne.

Fikk du med deg dette? Lazio-ledelsen mener Selnæs har Pirlo-potensial

Godt førsteinntrykk

At debuten har latt vente på seg har ikke Selnæs brydd seg nerveverdig om, men han ser frem til å komme i gang.

– Jeg har fått et veldig godt førsteinntrykk av klubben. Det er meget gode treningsfasiliteter og folk har tatt veldig godt vare på meg. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sa han til Adressa forrige uke.

21-åringens norske lagkamerat Alexander Søderlund gleder seg til å spille med «hovmesteren» fra tiden i Rosenborg igjen.

<p>SCORET TO: Alexander Søderund harscoret to mål på sine fem første kamper i St. Etienne.<br/></p>

SCORET TO: Alexander Søderund harscoret to mål på sine fem første kamper i St. Etienne.

Foto: Jeff Pachoud, Afp

– Det blir kjempekult. Å spille sammen med og få servert pasninger fra silkefoten til Ole, en trønder med hovmesterblikk og en overlegen ballbehandling, er en ønskesituasjon for en spiss som har som oppgave å score mål, sa Alexander Søderlund til VG da overgangen ble kjent. Spissen har scoret to mål på sine første fem kamper for den franske klubben.

Men de to nordmennene har et visst press på seg, for Saint-Étienne er en klubb med stolte tradisjoner.

– Klubben vår, som nå Alexander Søderlund og Ole Selnæs tilhører, er den eneste i Frankrike som vunnet ti ligagull, og er det samme for Frankrike som Juventus er for Italia og Boca Juniors for Argentina. Atmosfæren på og rundt det nye stadionet vårt, savner sidestykke her i Frankrike og regnes som blant de ti stadionene i verden med flottest miljø og atmosfære, sier klubbhistoriker, Phillipe Gastal.

Les også: Ulrik (19) om Frankrike-livet: – Har ikke flust med venner

Bør ta seg videre

Onsdag kveld blir trolig begge nordmennene å se på banen når Saint-Étienne gjester Troyes i cupen.

Vertene har tapt sine tre siste kamper, og har ikke vunnet en eneste hjemmekamp i serien denne sesongen. Søderlund, Selnæs og co. kommer fra to strake borteseiere, og har slått Troyes tre av de fire siste gangene lagene har møttes.

Oddsen for at St. Etienne tar seg videre til kvartfinalen er 1,95, det synes vi er spillbart. Kampen har spillestopp kl. 18.55.

1,90 i odds for uavgjort til pause er også spennende her. Det har stått uavgjort til pause i 15 av gjestenes 25 seriekamper denne sesongen. 1,60 for under 2,5 mål er også spillbart.

Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball