Hovedinnhold

«Chicharito»:  - Sir Alex tekster meg fortsatt

* Forlot United – banker inn mål i Tyskland
* Her er lørdagens oddstips

<p>SCORINGSFORM: Javier «Chicharito» Hernández har banket inn 14 ligamål på 20 Bayer Leverkusen-matcher denne sesongen. Nå avslører meksikaneren han fortsatt har kontakt med manageren som brakte ham til Europa, Sir Alex Ferguson.</p>

SCORINGSFORM: Javier «Chicharito» Hernández har banket inn 14 ligamål på 20 Bayer Leverkusen-matcher denne sesongen. Nå avslører meksikaneren han fortsatt har kontakt med manageren som brakte ham til Europa, Sir Alex Ferguson.

Foto: Patrik Stollarz, Afp
Det er nesten tre år siden Javier «Chicharito» Hernández (27) og manager Sir Alex Ferguson (74) hadde daglig kontakt i Manchester United. Likevel får meksikaneren fortsatt lykkønskninger av manager-legenden foran viktige kamper.

Denne saken handler om:

Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

Hernández var etter en stund ikke god nok for hverken Manchester United eller Real Madrid. Men denne sesongen har han banket inn en rekke mål for tyske Bayer Leverkusen. Hele 14 mål på 20 bundesligakamper - det er godt nok til fjerdeplass på toppscorerstatistikken, ifølge Kicker. Totalt viser statistikken 23 mål på 27 matcher (alle turneringer).

Nå har angriperen avslørt for BBC-programmet Football Focus som vises lørdag formiddag - og som Daily Mail har gjengitt  - at han fortsatt snakker med sin mentor Sir Alex Ferguson. Det var sistnevnte som brakte Hernández til England for 6 millioner pund i 2010. Og angriperen spilte en viktig rolle i begge de to siste ligagull-sesongene for United i 2010-11 og 2012-13.

– For meg er han den beste. Han ga meg sjansen til å få oppleve drømmen min om spill i Europa. Og ikke bare det, men i én av de største klubbene i hele verden. Så jeg er veldig glad for ham. Det sier jeg til alle i media - at Alex Ferguson er en veldig viktig person i livet mitt, sier Hernández.

– Jeg holder kontakten. Da jeg spilte i Champions League mot Atlético Madrid tekstet vi.  Jeg snakket med ham to kamper før det, og vi har mye kontakt, forteller han.

– Før jeg dro til Real Madrid på lån i 2014 snakket vi ansikt til ansikt hjemme hos ham. Selv etter det har vi holdt tråden selv om han har mye annet å gjøre, avslutter 27-åringen.

<p/> <p>SLIPPER IKKE HELT TAKET: Sir Alex Ferguson har fremdeles kontakt med flere av sine gamle Man.Utd-spillere. Her fra verdenspremieren av «Ronaldo»-filmen i London i november 2015 med Cristiano Ronaldo.</p>

SLIPPER IKKE HELT TAKET: Sir Alex Ferguson har fremdeles kontakt med flere av sine gamle Man.Utd-spillere. Her fra verdenspremieren av «Ronaldo»-filmen i London i november 2015 med Cristiano Ronaldo.

Foto: Jack Taylor, Afp

I ettermiddag skal Bayer Leverkusen møtte hjemmesvake Augsburg i tysk Bundesliga. Men det blir uten «Chicharito», som soner karantene. Den klart største tyske kampen i denne ligarunden er toppoppgjøret Borussia Dortmund – Bayern München.

Før kveldens duell, som bare kalles Der Klassiker, har Dortmund spist innpå Bayerns tidligere solide tabelledelse. Sistnevnte fører an med fem poeng foran Dortmund, men det er den tynneste ledelsen siden tidlig i desember.

Dortmund har til gode å ryke i en kamp i 2016. Med alle turneringer viser formen 9-1-0 på ti kamper. Og hjemmeflyten er den beste noensinne så langt i sesongen: 10-1-0. Det siste nederlaget på eget gress var mot nettopp Bayern München - 0-1 4. april i fjor. Noe av grunnen til det skyldes scoringsformen til Pierre-Emerick Aubameyang, som har scoret minst ett mål i hver hjemmekamp i Bundesliga i inneværende sesong.

Bayern München ble påført et noe overraskende 1-2-hjemmetap for Mainz onsdag kveld. Og ga fra seg en 2-0-ledelse borte mot Juventus i Champions League til 2–2 nylig. Det blir for drøyt å kalle det en krise, men formen hangler noe sett ut fra lagets normalt høye standard.

I ettermiddag må gjestene unnvære Holger Badstuber (f), Jérôme Boateng (f) og Javi Martínez (mb). Vertene er uten Sokratis Papastathopoulos (f).

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Bayern München må gjenvinne konsentrasjonen etter Mainz-tapet, for et nytt nederlag vil åpne opp for en spennende ligainnspurt. Vi går for et uavgjortspill til 3,20 i odds. Spillestopp er kl. 18.25 og Eurosport 2 viser matchen.


Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball