Hovedinnhold

Barcelonas storkjøp skaper oppstandelse

FÅR HØRE DET: Paulinho, her som Tottenham-spiller i 2014, starter ikke Barcelona-karrieren med mye velvilje hos fansen.
FÅR HØRE DET: Paulinho, her som Tottenham-spiller i 2014, starter ikke Barcelona-karrieren med mye velvilje hos fansen. Foto: Carl Court, AFP
Han har blitt kåret til tidenes verste Tottenham-spiller. Nå er Paulinho (29) tidenes fjerde dyreste Barcelona-kjøp.

Denne saken handler om:

Et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping

I en avstemning opprettet av magasinet FourFourTwo ble den brasilianske midtbanespilleren tidligere i år kåret til klubbens verste spiller noensinne. «Latterlig» er ordet som brukes for å oppsummere hans to år i London-klubben.

Få med deg de ferskeste oddstipsene på Tipster!

Nå er han Barcelona-spiller. Katalanerne betaler 40 millioner euro for å signere 29-åringen. Kun tre Barcelona-kjøp har vært dyrere: Neymar, Luis Suárez og Zlatan Ibrahimovic.

Overgangen blir ikke mindre oppsiktsvekkende av at Paulinho kommer fra kinesisk fotball. De to siste årene har han kombinert brasilianske landskamper med en hverdag i Guangzhou Evergrande.

Les mer: Thorsby og Ødegaard hylles: – Spektakulært

Spillestilen hans bidrar heller ikke til å skape optimisme blant Barcelona-fansen. Brasilianeren forbindes ikke med den tekniske fotballen som den katalanske klubben er berømt for, men med fysikk og tøft spill.

Da Viasat-ekspert Petter Veland skrev på Twitter at Barcelona hadde offentliggjort kjøpet av Paulinho, haglet det med negative tilbakemeldinger: «Skyt meg», «kriseklubb» og «det er sykt» var blant meldingene som tikket inn fra Barcelona-supportere.

Les også: Ronaldo med Messi-stikk: – Frekt svar

– Brasilianeren starter åpenbart med 40 meter tillegg på 100-meteren, og han må sannsynligvis hoppe over noen hekker på veien mot målet også, skriver Veland i et blogginnlegg på Viasport.no.

Ber presidenten om å si opp

Det kokte nærmest over på sosiale medier da overgangen ble offentliggjort.

Hylles: Neymar genierklæres etter PSG-debuten

Noen spekulerer spøkefullt i at Barcelona har forsøkt å slå sammen to av Barcelona-fansens drømmesigneringer: Paulo Dybala + Philippe Coutinho = Paulinho?

Andre uttrykker sin vantro på denne måten:

Mens enkelte harselerer med Barcelonas bruk av inntektene fra Neymars rekordovergang:

Paulinho-overgangen ser ut til å være dråpen som har fått begeret til å renne over hos Barcelona-fansen. Flere tar til orde for at president Josep Maria Bartomeu bør trekke seg: Mandag kveld var hashtagen #BartomeuDimiteYa (Si opp nå, Bartomeu) en global trend på Twitter.

VGs tips: Real Madrid-seier

Det har altså vært en spesiell oppladning for Barcelona inn mot returkampen mot Real Madrid i den spanske supercupen.

Vil du ha oddstips i videoform? Da bør du følge Tipster på Facebook.

Katalanerne har et svært tøft utgangspunkt etter å ha tapt 3-1 på hjemmebane i den svært dramatiske førstekampen. Selv om El Clásico sjelden nedprioriteres av noen av lagene, er det grunn til å tro at Barcelona kan komme til å spare litt på kruttet før helgens serieåpning, ettersom utgangspunktet er ganske håpløst.

Dessuten så Real Madrid ut som et bedre fotballag enn Barcelona i den første kampen, og vi forventer at Zinédine Zidanes menn – selv med Cristiano Ronaldo ute med suspensjon – tar en ny seier over Barcelona foran egne fans.

Dermed anbefaler vi følgende spill: Real Madrid-seier over Barcelona til 2,10 i odds. Kampen vises på MAX. Spillestopp er klokken 22.55.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball