Hovedinnhold

Borgar (36) tatt for å være tysk fotballstjerne: – Veldig artig

Begge har null mål i EM!

<p>SKILT VED FØDSELEN: Notodden-spiller Borgar Velta ble forvekslet med Tysklands Thomas Müller.</p>

SKILT VED FØDSELEN: Notodden-spiller Borgar Velta ble forvekslet med Tysklands Thomas Müller.

Foto: Getty/Notodden FK
Notodden-spiller Borgar Velta fikk seg en stor overraskelse på ferie i Spania. En turist var sikker på at han hadde truffet Tyskland-profilen Thomas Müller (26).

Denne saken handler om:

Og det er ikke så vanskelig å forstå, når vi setter bilder av dem ved siden av hverandre.

– Det var veldig artig å bli forvekslet med Müller, sier Velta på telefonen til VG.

Han er for øyeblikket på ferie i Torrevieja i Spania og det var der møte med turisten skjedde.

– Jeg satt på en restaurant nede ved vannet her. Plutselig kom det en spanjol bort til bordet som lurte på om jeg var Thomas Müller. Nei, jeg er ikke det, svarte jeg han, men spanjolen var litt i tvil og spurte om jeg var sikker på det,

– Til og med kelneren trodde jeg var Müller, ler 36-åringen.

Det var Varden som omtalte saken først.

Offensive spillere

Sammenligningen kunne ikke vært mer flatterende. Thomas Müller har blant annet vunnet Bundesligaen seks ganger, den tyske cupen fire ganger, Champions League og klubb-VM med Bayern München. I tillegg vant han VM i Brasil i 2014.

Men i tillegg til utseendet, har de også noen likheter: Begge er offensive midtbanespillere. Og ingen av de scoret under EM i Frankrike.

– Det er å dra det litt langt, men det er den største likheten mellom oss. Han er fotballspiller i verdensklasse, og det er jeg langt ifra. Jeg er 2. divisjonsspiller i Norge, sier Velta.

LES OGSÅ: Solskjær bekrefter at Gudjohnsen blir i Molde

Lagkompis med Hoseth

Velta er lagkamerat med tidligere Molde- og Tippeliga-profil Magne Hoseth i Notodden. Hoseth ler når VG ringer.

– Nå når du sier det så er jo de faktisk ganske like! Dette har ikke vært et tema i garderoben før, men det er mulig det blir det fremover, sier Hoseth og fortsetter:

<p>LAGKOMPIS: Magne Hoseth er lagkompis med Velta i Notodden.</p>

LAGKOMPIS: Magne Hoseth er lagkompis med Velta i Notodden.

Foto: Jan Petter Lynau, VG

– Velta er også en fyr som ikke liker å gjøre så mye ut av seg. Han har blitt 36 år og har ikke akkurat laget så mange overskrifter i norske medier. Både han og Müller er gode til å komme på løp i boksen, sier Hoseth.

LES OGSÅ: Derfor valgte Magne Hoseth Notodden

Spanjolen ble paff og flau

Velta har spilt i Notodden siden 1999 og har over 400 kamper for klubben. Selv om det ble en flau affære på ferie, ser han positivt på det.

– Jeg tar det som en kompliment at de forveksler meg med en verdenskjent fotballspiller som er 10 år yngre enn meg, ler han.

Spanjolen som forvekslet Notodden-spilleren med Müller ble noe paff, og ganske flau, da han innså at han hadde tatt feil.

– Han gikk tilbake til bordet sitt og hele gjengen lo av det, forteller Velta. Også hans selskap, kona og barna, lo godt av hendelsen.

– Ungene var spesielt fornøyde med forvekslingen. Det ga god stemning i ferien, sier Velta.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball