Hovedinnhold

Taklet seg inn i fansens hjerter

Dinamo-spiss måtte bæres ut da «Panzer» debuterte

OSLO/ST. PETERSBURG (VG) (Zenit St. Petersburg - Dinamo Moskva 4-1) Erik Hagen (29) blir neppe glemt så lett i russisk fotball. Han seriedebuterte med en takling som sendte en motstander på sykehus - trolig med benbrudd.
BLIR I RUSSLAND: Erik Hagen beskriver tilværelsen i St. Petersburg som «småkjedelig», men har bestemt seg for å bli i russisk fotball. Her med landslaget i Hviterussland 11. oktober i år. Foto: Trond Solberg
BLIR I RUSSLAND: Erik Hagen beskriver tilværelsen i St. Petersburg som «småkjedelig», men har bestemt seg for å bli i russisk fotball. Her med landslaget i Hviterussland 11. oktober i år. Foto: Trond Solberg

- Han kom ut på banen i 2. omgang, men måtte raskt ut igjen, var Hagens enkle konklusjon da VG snakket med ham etter kampen.

Folk i St. Petersburg må nok lære seg ordet «Panzer» med det første. For etter taklingen, midtveis i 2. omgang, hylte hele stadion «Hagen, Hagen» - uten at den norske murveggen av en midtstopper skjønte at det var ham de ropte på.

- Uttalen var nok ikke helt så Erik skjønte at det var ham de mente. Men lagkameratene kom bort og sa at publikum ropte navnet hans. Da jublet Erik til dem, forteller Hagens agent Lars Petter Fosdahl - som overvar kampen i minus 10, sammen med blant annet landslagets Stig Inge Bjørnebye og Hagens samboer Birgitte.

- Jeg var ikke på høyden i cupkampen onsdag, og jeg ville ha revansj i denne kampen. Og nå føler jeg at jeg har startet bra her. Viktig, sier Erik Hagen.

Fikk applaus

- Hva skjedde i den omtalte taklingen?

- Det var en spiss, som akkurat hadde kommet inn, og han løp ned på den ene siden av banen. Jeg satte inn noe jeg mener var en helt ren takling, men jeg tok jo med meg han spilleren også. Så måtte han bæres ut, og publikum applauderte, forteller Hagen om portugiseren Cicero som fikk merke nordmannens taklingsstyrke.

- Så fikk jeg inn en takling til like etterpå, dyttet og sloss litt. Og der og da ble jeg nok godtatt av publikum, mener den tidligere VIF-stopperen.

- Erik traff skikkelig, en sånn takling han har servert en rekke av på Ullevaal. Motspilleren landet litt vondt og måtte bæres ut. Det var veldig populært blant fansen, Erik fikk levert visittkortet sitt - og der og da vant han hjertene her borte, sier Lars Petter Fosdahl.

- Ren takling, kommenterer Zenits sportsdirektør Alexandr Boky til VG. Han mener Erik Hagen har satt seg i respekt blant spillerne og glidd fint inn i miljøet i klubben.

- Publikum elsket ham i dag. Det er sånn russerne vil se sine midtstoppere, sier sportsdirektør Boky.

- Jeg har hatt en fin opplevelse og fått vist hva jeg står for. Jeg ser fram til flere fæle taklinger, sier Erik Hagen - om humrer...

Gult kort

Litt senere i kampen kom det gule kortet også, men ikke for en takling.

- Jeg fikk et frispark mot meg, og jeg protesterte. Da kom kortet med en gang. Dommerne tolererer ikke sånt her, sier Panzer - en av ni spillere som fikk gult kort på Petrovkij stadion i St. Petersburg i går...

Erik Hagen er glad den ordentlige debuten er unnagjort. Det gjorde heller ikke noe at det var akkurat Dinamo som ble taklet helt ut - og sendt hjem til i Moskva med 1-4 og en spiller til sykehus.

- Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger, og det har bare vært skryt å få. Nå gleder jeg meg til fortsettelsen, sier Erik Hagen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball