Hovedinnhold

Derfor frykter svenskenes stjernespiss Norge før OL-dramaet

<p>NABODUELL: Svenske Lotta Schelin (t.v.) sammen med resten av kvinnelandslaget i fotball under trening på Woudestein stadion i Rotterdam, tirsdag.</p>

NABODUELL: Svenske Lotta Schelin (t.v.) sammen med resten av kvinnelandslaget i fotball under trening på Woudestein stadion i Rotterdam, tirsdag.

Foto: Berit Roald, NTB scanpix
Sveriges stjernespiss Lotta Schelin (32) sammenligner det norske laget med et damplokomotiv.

Denne saken handler om:

– De norske kommer alltid med mye energi, veldig mye fart og offensiv innstilling. Lar vi dem ta over så er de som et damplokomotiv. De trykker på og lager bare mer og mer lyd. Vi må møte dem med samme midler. Det er iallfall følelsen jeg har, sier Lyon-stjernen før lagene møtes i OL-kvalifisering onsdag kveld.

Les også: Norsk duo friskmeldt

– Den vanskeligste motstanderen

– Går vi inn for fullt og gjør dem litt redde eller overrasket, presser dem tilbake med vår fart, vår energi, vår lyd og vårt trykk, så tror jeg at de sakte, men sikkert vil falle tilbake. Det er en måte å stoppe dem.

32-åringen med 82 mål på 158 landskamper er forberedt på tre vanskelige kamper i kvalifiseringen.

– Men rankingmessig og med tanke på at det er et derby så er Norge den vanskeligste motstanderen.

Glem det!

<p>KALD: Rutinerte Pia Sundhage skal prøve å ta Sverige til nok et mesterskap. Da må de trolig slå Norge onsdag.<br/></p>

KALD: Rutinerte Pia Sundhage skal prøve å ta Sverige til nok et mesterskap. Da må de trolig slå Norge onsdag.

Foto: Berit Roald, NTB scanpix

Sveriges kvinnelandslag har måttet tåle mange skuffelser i viktige kamper mot Norge. I sluttspill er det for eksempel blitt sju norske seirer på like mange kamper, og Schelin husker en av dem veldig godt.

Les også: Mener hun er aldersdiskriminert av Finjord

– I EM i 2009 møtte vi Norge i kvartfinalen. Vi hadde sett kjempebra ut hele året, mens Norge hadde vendt på steken i siste sekund og funnet formen i mesterskapet. Jeg husker så veldig godt hvordan vi tapte den kampen på to minutter, sier hun.

– Vi ble rett og slett sjokkert av all lyden som kom fra de norske spillerne og den norske benken. De manet på, og det var bare «glem det!» Vi hadde ingen sjanse. Denne gang håper jeg at det er Norge som får oppleve noe slikt.

Ny sjanse

Tross den dårlige statistikken i viktige kamper mot Norge mener Schelin at pilene peker svensk vei denne gang. Da Sverige tapte for Tyskland i EM-kvartfinalen i fjor, var håpet om OL-deltakelse egentlig ute.

– Vi følte det absolutt som det var kjørt. Da Sveits, Norge og Nederland også tapte, var det som å bli født igjen. Vi følte at nå får vi en ny sjanse, og vi skal prøve å ta vare på den, sier hun til NTB.

Les også: Kaos rundt Hjelmseth-vraking

De norske hadde på sin side OL-billetten dypt nede i lomma, men mistet den med et unødvendig tap mot England.

– Det er lenge siden nå, og de norske tenker sikkert at de også har en ny sjanse som de vil ta vare på. Men de mistet OL-billetten, vi fikk en ny mulighet, og det er utgangspunktet nå, sier Schelin.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball